Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nálam a két reménysugár, hogy ha az indexek nem is akarnak esni, egyes szektorokra ilyenkor is rájön a gyengélkedés. Tavaly és tavalyelőtt például vásároltam európai bankokat és biztosítókat. Ezek azóta emelkedtek is. Problémát láthattunk az olajszektorban, ide gyorsan ugrottam be, ezért összességében csak kis nyereséget tudok elkönyvelni, de még nem is tért magához ez a piac. A bányászcégekkel már jobban jártam, holott oda is túl hamar léptem be.
Szóval az említett két reménysugár egyrészt a gyenge szektorok vásárlása etf formájában, másrészt gyenge szektorokban egyedi cégek válogatása.
Eltúlzod, vagy én írtam túl tömören. Az aranyra maximum a tőke 25%-át költöm, és azt is betervezve 700$, de akár 500 $-ra történő esésig. Emelkedésben eladok egy keveset, főleg akkor, amikor mindenki rákattan majd, mert most eléggé népszerűtlen, érdektelen termék.
2014: „teoretikusan a befektetők számára elvileg jó választás lehetne az olcsósága miatt egy passzív részvényalap, de ez a valóságban nem valósulhat meg”link
Sztem lépj túl a Plotinuson, látom most mindenbe belekötsz, amit Viktor ír. Egyébként azt is többször elmondta, hogy amiről ma így vélekedik az holnapra megváltozhat. Lehet ez is ilyen :)
Engem szó szerint sokkolt a Plotinus átalakítása, nem kis portfóliót építettem ki belőle, de az élet megy tovább.
Remélem olyan portfóliót tudsz kialakítani, ami jobban fog hozni neked, mint amit a Plotinus hozott átlagban!
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)