Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
A hivatalos közlemény szerint nem akarták elkölteni az összes cash-t és nem akartak nagy eladói nyomást generálni kisebb cégek részvénypiacán. Nem hiszem, hogy bármi más lenne mögötte.
A hold alap díjmentességét nem igazán értem. KIID szerint 2015-ben 1,82% díjat vontak le. Tehát csak nem ingyenes móka ez.
Havi jelentésben megnézem milyen alapokat tart és ha megveszem azokat, nem ugyan ott vagyok csak nincs 1,82% éves díj (mondjuk VM-et nem tudom ki akar venni, egyszerűbb kincstárjegyet venni, ugyan azt tudja kisebb szórással és kockázattal)? Vagy olyan gyakran szokott változni a protfólió?
Nem arról volt szó, hogy 5700 minden részvényes kiszállhat, ha akar? Akkor mért is hagyták abba a további saját részvény vásárlást? Mondjuk érdekes, hogy folyamatosan van vásárló most már 5700-ért is. Gyanús nekem, hogy 5700 felett is fognak még itt vásárolni, minél kevesebb kisrészvényessel kell bajlódni az zrt-ben annál jobb nekik.
Zsiday azzal, hogy lemond visszaadja a cégnek az osztalék elsőbbségi és szavazat elsőségi részvényeit is?
Kez.szab:
"Kivételezett bánásmódban részesülő befektetők köre: • Azon személyek, amelyek részére a Concorde Alapkezelő zrt. Bszt. 4.§. 53. pontjában definiált portfóliókezelést és a Bszt. 4.§. 9. pontjában definiált befektetési tanácsadási szolgáltatást nyújt. • A Concorde Alapkezelő zrt. által kezelt befektetési alapok. • Az Alapforgalmazó Zrt Kiemelt Online Ügyfélköre. Kivételezett bánásmód leírása: • Az Alapot illető maximum 10 százalékos vételi és 3 százalékos visszaváltási jutalék felszámítása (Kezelési Szabályzat 44.2. pontjában részletesen leírva) az Alapkezelő saját döntési hatáskörébe tartozik. Az Alapkezelő jogosult egyéni elbírálás alapján dönteni az Alapot illető vételi és visszaváltási jutalék megfizetésének elengedéséről a kivételezett bánásmódban részesülő befektetők körében. "
KIID szerint pedig kétféle vételi jutalék van, ami az alapot illeti meg, azt elengedhetik (ld.fent), a forgalmazóit meg nem. link
Egyszer cinikusan Bilibók Botond arról írt, hogy mi nem befektetők vagyunk, hanem befektetési jegy tulajdonosok. Ha jól emlékszem a befektető szó át volt húzva, és mellé volt írva, hogy bef. jegy tulajdonos.
Bilibóknak amúgy semmilyen track record-ja sincs.
A "kivételezett bánásmódban részesülők" meghatározás vajon kiket takar? Nincs ez részletezve valahol?
(A HOLD-ot kivéve) ez nem tűnik igazságosnak a mezei befektetőkkel szemben, akik nem ugrálhatnak ki-be másfél évig, de esetleg megszenvedik hozamban azt, ha az ugrálók miatt kell az alapkezelőnek pozíciót zárnia.
Ezeket az alapokat az EHO bevezetésére - és a PB ügyfelek ezzel kapcsolatos igényeire - reagálva hozták a tőzsdére (keressétek vissza a pár éves cikkeket). Mára ez okafogyott lett.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)