Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Az ETF vásárlása alapvetően jó dolog, csak szerintem most nincs itt az ideje, ha jön egy nagyobb esés akkor esünk együtt az index-szel. Inkább megvenném alacsonyabban az etf-eket.
Egy abszolút hozamú alap nyilván drágább, de, ha az azt kezelő menedzsment pl.: Zsiday, Büki, Szalma, Szabó, Móricz profi és időben észreveszi a folyamatokat akkor még akár keresni is lehet a zivataros időkben.
Én nem tennék mindent passzív portfólióba, de egyértelműen van létjogosultsága az etf-eknek egy portfólióban.
Nagyon tetszik ez a blog bejegyzés, szinte egybevág a portfóliómmal Zsiday mester "ajánlása":)
Kiemelnék két érdekes mondatot:
"Bónuszjavaslat: bármely országban beköszönthet olyan időszak, hogy pénzügyileg lezárják a határokat, meghibban a politikai vezetés, stb. Ezért biztosításképpen racionális a pénz egy részét nem saját országunkban tartani."
Zsiday nélkül végül eladtam az összes Plotinus részvényeimet.
A Deutsche Bank részvényeiből vettem pár napja
(ha tudtam volna a Plotinus végéről akkor már előbb )
+Robot Etfből(BOTZ),továbbá alapokat.(OTPEMDA
OTPG10)
Sok szerencsét a megmaradó Plotinus részvényeseknek!
A GSPARK nem azért jó befektetés, mert jó ingatlanok vannak mögötte, hanem azért, mert jól és átlathatóan működik a cég. Ha egy idióta kezdené el vezetni, hamar taccsra vagná, de egy inkorrekt vezető is tudna tenni olyat, ami rossz lenne a részvényeseknek.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)