Az a baj,ha megszopatják,akkor is Te,meg én,meg akik itt vagyunk a fórumokon,meg tőzsdézünk,velünk lesz a legjobban kibaszva!Akik ott a parlamentben ülnek,mindegy melyik oldalon,nem fognak zavarba jönni 1000ft os benzintől,meg 450ft is eurótól sem!meg a rokonaik sem!és a többiek?ország 60% ának csak a hitelei vannak,amit sose tud visszafizetni,cégek is sok be fog csődölni,indul a láncreakció!
Csak saját vélemény! Szerintem számít, mivel a max szocho módosításáról ezidáig nem rendelkeztek. Tehát ha azt elérted, több befizetési kötelezettséged ezen adónem vonatkozásában nem keletkezik. (Aztán majd adó szakértők későbbiekben biztos nyilatkoznak erről.)
Én továbbra is azt szeretném érteni, köszönöm, ha megérti valaki ilyen szempontból a törvényt, számít a max szochó? Én már elértem a cégemből vett osztalékkal, de megértem, ha szerinted én ne nyavalyogjak, sőt ikes igét is használhatsz.
Nem akarom ezt forszírozni, reggel csupán megemlítettem, hogy a részvény az értékpapír. Tulajdonosi és egyéb jogokat testesít meg. Nyilván van még sokféle értékpapír, pl. az állam papírok hitel viszonyt testesítenek meg. A részvények utáni osztalékra nem vonatkozik a 13%-os adó és az adás-vételükből származó nyereségre sem, ha azok magántulajdonban vannak. De minek számít a shortolásból, daytradelésből származó nyereség, ha azokat kölcsönbe veszi a magánszemély? Szóval sokminden zavaros még itt szerintem. Ezért nem is értem bitKain reakcióját. Nekem ez a dolog még nem tiszta.
Kicsit félrevezető a cikk, a rendeletben szó sincs tőzsdei árfolyamnyereségről, csak a kamatjöveelmet terheli plusz adó. Ebbe csak a befektetési alapok árfolyamnyeresége számít bele, mert az egy korábbi idióta törvény miatt kamatnak minősül. A kormányrendelet itt elérhető: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/2e5e17ed27296444fee63cb4a166af0c59a8652e/megtekin
Az EU egyértelműen megmondta. Ki kell vezetni a külön adókat. Tehát nem módosítani, csökkenteni átnevezni stb. kell. Orbánék tudják, hogy az EU nem fog pénzt adni, még kapálódzanak kicsit mint a fuldokló, de össze fog a dilettáns rendszerük omlani. Persze ennek mi látjuk a legnagyobb kárát.
ON Nem. Én a szomszéddal beszéltem, hogy 1849, 1945, 1956, hogy mégis mire számítsunk. Azt mondta a gáz, mondtam egész Európa tud gázt venni, azt mondta az más. Nem politizálnék itt, de hogy a picsába tudnak a konzervatívok szembe nézni azzal, hogy az oroszokat még a baloldal is enyhén szerette. OFF
Ha annyira világosan van leírva, akkor nem értem miért ezt írta reggel bitKain:"Nem vagyok benne biztos, hogy ez a tőzsdére is igaz." Továbbá miért volt (van) bizonytalanság ezzel kapcsolatban csaknem az összes részvény topikjában. És, hogy tisztán láss, nem én állítottam magamról, hogy okos lennék, hanem bitKain titulált annak!
PANNERGY