A meglévőkkel nyáron esetleg lehetne valamit akciózni (?), de most ott a napelem amit kidobnak egy fillérekért vásárolt földdarabra vs fúrjunk x milliárdért egy 3000 m mély kutat (meg a párját), aztán vagy összejön vagy nem. Én itt erre a célra újonnan kialakított geotermikus kutat nem látok rentábilisnek sehogysem.
A villamosenergia-termeléshez a jelenlegi technológia mellett – kielégítő hatásfok
eléréséhez – legalább 120 °C-os vízre van szükség, ami Kb. 10-100 MW elektromos potenciálra becsülhető. A kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv céljai elérése érdekében 2022 augusztusáig ilyen felhívásokat tervez. Ha azt is hozzágondoljuk, hogy a Pannergy a meglévő kutak energiatermelő-képességét akarja fejleszteni, javítani, következtethetünk arra, hogy hamarosan áramtermelő erőműve lesz a Pannergynek. Erre szerintem lenne pénze, pláne, hogy állami támogatást is elcsíphet. https://palyazatok.org/naperomuvel-geotermikus-eromuvel-es-villamosenergiat-eloallito-uzemmel-is-palyaztak-a-megujulo-energia-fejlesztes-palyazatokra/
Mindent meg lehet oldani, valószínűleg ezt is (villamos áram közbeiktatásával), a kérdés csupán az, hogy milyen hatásfokkal, vagyis megéri-e? A jelen esetben alkalmazandó kétszeri konverzió miatt szerintem nem. A geotermikus energia közvetlen hasznosítása lényegesen gazdaságosabb.
"A távfűtő rendszerek egy része kiépült, de szükséges annak átalakítása,
korszerűsítése és új infrastruktúrák kiépítése" Ez volt MAGYARORSZÁG MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNOSÍTÁSI
CSELEKVÉSI TERVE 2010-2020 időszakra vonatkozó tervek. Az infrastruktúra korszerűsítése látható Budapesten. Most a Pannergyn lesz a sor?
Sziasztok! Uj vagyok a fórumon de már nagyon régóta olvasom a Pannergy témát. 6 éve vagyok panny tulaj, szerencsére már nagyon szép plusszokkal. Boldog uj évet kivánok a forum összes tagjának. Hogy mire számítok a következő évben: január közepén kijön az utolsó negyedéves jelentés ami szerintem az eddigi legjobb lesz, talán megszavaznak némi osztit is, jo látni hogy a cég folyamatosan fejlődik és egyre több a nyereség. Mindenképpen ezer feletti árfolyamot várok tavaszra, valamint esély van ML belépésére is. Sok sikert mindenkinek, hajrá panny ! Vylyan 2017.12.30 Hajrá Vylyan!
engem nem ez a része érdekel, hanem hogy fut le a föld alá 2xxx m mélyre egy x átmérőjű csővezeték, ami még egy helyen meg is van törve, milyen esélye van földrengést ennek épen átvészelni. Illetve, ha megtörténik a baj, akkor mi van? Full újra kell fúrni? És létezik egy csővezetékre "elemi kár" biztosítás? Ha létezik, nekünk van? Kb ezek a kérdések foglalkoztatnak inkább
PANNERGY