Ha tényleg úgy van, ahogy gondolom, akkor ez nem tud túlmutatni annál, minthogy egy kis csoport meggazdagodni akar. És bármennyire is ambíciózus a reklámozott látás, mégis a gyakorlatban a szűklátás győzött.
A járványhelyzetet kihasználhatták volna olcsó srv gyűjtésre, mégsem tették. Pedig ténylegesen elérhetnék, hogy 5 év múlva náluk legyen a részvények nagy része, és magas legyen az egy részvényre jutó osztalék. Egyelőre homályos, hogy mit akarnak. Vagy ténylegesen nem tudják.
A kellően magas és jogosnak tartott célár tartja sakkban a közkézben lévő részvények forgalmat. Azaz nem akarjuk kiadni a kezünkből. Ez a vezetésnek azért jó, mert aránylag kicsi tulajdoni hányaddal ők diktálhatnak. A vezetés érdeke is, hogy ne essen nagyot a papír, mert akkor borulhat a tulajdonosi szerkezet abba az irányba, hogy megjelenhet az ellenséges felvásárló. Ha pedig magasabb lenne a papír ára, az elzárná a vezetés számára is az utat, hogy tovább növekedhessen a részesedésük. Szerintem a pannergy a magyar tőzsde egyik legígéretesebb cégje hosszú távon. Mégis azt gondolom néha, hogy a papír 5 év múlva sem fogja elérni a célárát a fentiek miatt.
Írjál nekik, hogy javítsák. A cég adja meg az ott szereplő adatokat, nekik kell javítaniuk.
De hogy a cashline-t mi a fenéért írják még mindig oda.... "A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan
tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a
tulajdonában van" mondá a BÉT. Cashline 4,46%-os tulajdonos. Igen, tudom, a befolyása 5% fölött van, de az itt nem érdekes. Nem a befolyást alapján kell feltüntetni a számokat. Legalább arra vennék a fáradságot, hogy ennek utána néznek. Van még a BÉT-en olyan cég, amelyiknél az 5%-ot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkezők között 5% alatti tulajdoni hányaddal szereplőket is bemutatnak? Vagy a Pannergy az egyetlen ilyen?
Sziasztok! A Bét oldalán a részvényesek, cégvezetésnél a saját
részvényeknél 2.669.930 van feltüntetve. Kb. 1 millió saját részvénnyel mi
történt? Lemaradtam valamiről?
PANNERGY