Ma a Discovery-n volt egy Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége általi hirdetés, ami távfűtést és azon belül is a környezetbarát távfűtést népszerűsítette (geotermiát). Ugyan nem nevesítették, de a Panny telephelyét mutogatták benne (ha jól láttam, akkor a győrit).
Hozzáteszem, az elmúlt 10 év fejlesztései kiváló alapot adnak a szintugráshoz. Példátlan jó helyzetben van a Pannergy. Ha nem is egyedülálló, de nem sok vetélytárs tud olyat felmutatni, ami a Pannergy-nél adott. Mára az elmúlt 10 év olyan alapokat teremtett, amiről nagyot lehet előre lépni.
Nem véletlenül nyomják orrba-szájba az Alteo reklámokat. Ők pont ezt tervezik meglépni. Ráadásul az Alteo alapvetően "csak" egy kupec cég, hitelből vásárolgat. Most komolyan, hagyjuk, hogy egy ilyen cég húzzon el a Pannergy mellett?
Jelen helyzetben ha a Pannergy vezetősége hátradől, és elégedettséget sugárzó arcukon a "jó így minden, nem kell nagy fejlesztésekbe fogni, üzemeltetés is elég" kép jelenik meg, akkor nagy baj van. A piac a következő évtizedben leosztásra kerül. Tök mindegy ki lesz kormányon, a kényszer is ezt szüli. 10 év múlva már gyakorlatilag minden le le lesz osztva, még ha a megvalósítása nem is zárul le. A piacból most kell minél nagyobb darabot kiszakítani. Most kell kockáztatni, már 2-3 év múlva is csak a "maradékból" lehet válogatni. Már ha a "futottak még" kategóriában turkálást válogatásnak nevezi valaki.
Most kell nagy kockázatokat vállalni, most kell tökös legénynek lenni. Azt is megkockáztatom, hogy a mostani bátorság a túlélést is szolgálná, lehet, hogy 10-15 év múlva már messze nem lesz ilyen jövedelmező a mostani rendszer üzemeltetése. Sokkal nagyobbra kell nőni, és ezt a következő 3-5 évben kell megalapozni. Aki most hátradől, az 10 éves távon elbukik.
Nem felteteleztem hogy barki megtenne csak erdekelt a dolog. En meg foleg nem mert nincs annyim kozelbe se :). Csak azon varialtam hogy limit nelkul mi akadalyozza meg a nagy kilengeseket egy egy nap. Koszonom az infot.
Én annó, 2017.12.18-án, amikor kijött az OTP célára azonnal belevettek 569-570-en 5695 db-bal, nem beálltam a vételi oldalra, hátha rámad valaki. Én indítottam az aznapi hegymenetet. Pár perccel később vettem még 200 db-ot 601-en. A kerek 600-ba akartam belecsípni, de valaki kikapta előlem.
Ha esemény lenne, akkor nem beállni kell a könyvbe.
PANNERGY