Az Opust is azért vette a piac nyolcszázon mert olyan okos... :))) A kiskutya hol előreszalad, hol lemarad, ez a piac, a funda meg a gazda, előbb utóbb a kutyus mindíg a gazdi mellé kerül.
Az elemző vegytiszta fundamentális elemzését a PIAC korrigálja, beépíti a saját szemszögéből várható kockázatokat, amikkel a vegytiszta fundamentális elemzés nem számol és a PIAC dönt. Ha ránézünk a kereskedési táblára láthatjuk mit gondol a PIAC a vegytiszta, a kockázatok figyelembevétele nélküli fundamentális elemzésről és mit döntött. 740 tömés van.
most csak readonly módban voltam hetekig, de a fejleményekre írok, nagyon forrnak itt az indulatok :) Általános piaci kockázat tényleg van, de a cég egyedi kockázata szerintem minimális, Signal-lal értek egyet. Persze van egyedi kockázat is valóban (pl meghibásodás), nyilván minden részvény kockázatos. Ettől függetlenül a jelentés és a célár-emelés szuper hír, és mennie kéne erre, szerintem ma is a robi akadályozta (736-750-re beállni hülyeség, amikor 748-on van a legjobb vevő, most végre feljebb lépett de nem sokkal). Srv-emelés hírre szerintem jönnek majd a vevők, akkor a robi se tudja lefogni majd az árfolyamot, pár hónapot még kibírunk itt, 750 teljesen jó egy új rali kiindulópontjának szerintem. szóval én teljesen nyugodt vagyok, nyugodtabb mint valaha a Pannyval kapcsolatban, január végéig szerintem meglesz a 800.
Csalódott kisbüfi aki párszor nyilván beégett vele, mert technikai alapon várta a papír mozgását. Történhet itt bármi, úgyis azt fogja írni még 3000-es árfolyamnál is, hogy egy Fos, egy fos ja és hogy ez egy fos. Komolytalan már.
Ha jól értem, akkor szerinted 500Ftot ér a papír. Na annyiért én is vennék még belőle. Amúgy csak nem nagyobb pakkot akarsz venni, hogy itt tolod a lebeszélős szöveget? Amúgy meg egyszerre sírsz az alacsony likviditás meg az árjegyző jelenléte miatt. Ez a legszebb.
Sztori Osztalék Saját részvény vásárlás Kb. ezek amik az ilyen junk részvényeknél megmozgathatják a kockázatkedvelőbb befektetők fantáziáját és kinyithatják a bukszájukat vásárlás céljából. Itt ezek közül gyakorlatilag egyik sincs és nem is várható. Van helyette egy csomó kockázat, amit a piac helyén áraz most. A teljesen hibás elemzői célárból levonva: Vezetői, nagybefektetői kockázat (brókergecik) -200 Ft Időjárás hektikussága kockázat, talán soha többé nem lesz ilyen kedvező időjárás mint ebben az éveben volt. -100 Ft. Műszaki meghibásodás, előre nem várt esemény kockázata a kiszolgáló technológiában. -100 Ft Gazdasági, politikai kockázat. Esetleges válság esetén Audi termelés visszafogása. Miskolcon komcsi bagázs lett újra, esetleges beavatkozási kísérlet a átadási/fogyasztói árakba. -100 Ft. Beragadási kockázat. Illikvid fos, aki tételt vásárolna belőle az igen nehezen, vagy nagyon nyomott áron tudna belőle kiszállni. -100 Ft. Kb. a helyén kezeli a piac ezt a junk-ot, azaz a kockázatok miatt lényeges tényező ebből nem vesz. Ahhoz drága. Pár kóbor kisspeki birkózik a a piac idegen módon ránk erőltetett árjegyzővel. Egyebekben enyhe disztribúción kívül itt egyelőre semmi nem történik. Mintha itt sem lenne a tőzsdén, annyira érdektelen papír, ha holnap kivezetnék kb senkinek nem hiányozna. Talán mindenkinek az volna most már a legjobb scenárió. Valakitől egy 850 Ft körüli vételi ajánlat és takarítsák innen a picsába.
...egyebkent irtam mar rola, ami nalunk (meg....az idei eves jelentesig) akadaly, hogy - multkor kivancsisagkeppen megneztem par screenerben a ceget - screenerekben azert az eves eredmenyek alapjan vannak bent a meröszamok. Azok alapjan meg nem nez ki annyira vonzonak a ceg. De jövö tavasszal mar akar külföldi bogaraszok szamara is jobb esellyel jövünk fel majd "talalatkent"
PANNERGY