Nyilván intézményi befektetők érdeklődésének hiánya. Az kellene, hogy valamelyik zöld vagy fenntartható alap rátaláljon, és vegyen belőle párszáz millióért.
A hitelállomány pedig durván évenként 1.2 milliárddal csökken, ez azért valahogy fokozatosan kell, hogy beépüljön az árfolyamba. Nem hinném, hogy nyolc év mulva hírtelen duplázódik az árfolyam mert kifutott a hitel és jelenlegi termelés szerint tisztán nem 70 hanem 140 forintot termel a cég.
1,3 mrd free cash, amíg van hitel. Az kb. 8 év múlva kifut. Utána 2 mrd feletti free cash lesz. Másrészt a 6% elvárt hozam egy kicsit sovány. A 10% reálisabb.
Addig is amíg megjön az OTP-s célár egy faék egyszerű kalkuláció: 1,3 Mrd free chash-t tud termeli a cég/ év . Van 18 millió részvény ami ezen osztozik az 72 Ft részvényenként. Ha 6% kamatot várunk el akkor 1200 Ft a fair érték. Szerintem... :-)
Attol fugg. 5 eves tavon mindegyik sokkal nyerobb mint a Panny. Na nem mintha azokat jo papirnak tartanam es amennyire lehet nem tartottam oket hosszu tavon. De meg sok veszteseg ellenere is osszesegeben sokkal tobbet hoztak ezek a papirok nekem mint a hosszutavra tartott panny... . Ettolmeg bizok a papirban de annyira azert nem latom rozsasnak az idei teljesitmenyet ( az arfolyamnak, nem a cegnek )
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy sokan beragadtak a Mészáros részvényekbe. 50%-os bukással meg nem sokan adják el a részvényeket. Friss tőke meg nem jön a tőzsdére.
Hihetetlen hogy egy ennyire pénztermelő cég iránt nulla érdeklődés van...Az ,hogy jó ideje nem tud elmozdulni a papír innen,számomra azt jelzi,hogy ha elmozdul ebből a sávból,akkor nagy kitörés várható.Szó ami szó,nehéz bent ülni egy ilyen papírban,de szép profitos eredmény lesz,ha egyszer végre megindulna már....
Előbb-utóbb minden részvény árazása a helyére kerül, értsd a fundamentumokat fogja tükrözni. Persze erre lehet, hogy éveket kell várni. A kockázat persze az, hogy időközben valami jogszabályi változással lenullázzák a céget vagy a vezetőség szétlopja. I
PANNERGY