Tegnap láttam a TV2-ön egy társadalmi célú hirdetést amely az MVM megbízásából készült. Bár csak a végét láttam, de megújuló energiáról volt benne szó.
2018. IV. termelési jelentésből: "A negyedik negyedév megnövekedett értékesítése elsősorban a megnövekedett hozam és az ehhez kifejlesztett, környezeti hőmérsékletcsökkenésre kevésbé érzékeny üzemvitel miatt a távhőszolgáltatásban szinte nullára csökkenő kazánfűtésnek köszönhető" "A PannErgy Koncessziós Projektről elmondható, hogy a tárgyalt időszakban a Társaság a vállalásokkal összhangban lezárta a koncessziós kutatást. A BON-PE-03 jelű, koncesszióköteles geotermikus energia kinyerésének és energetikai célú hasznosításának építménye a Veszprém Megyei Kormányhivatal Bányászati Osztályától megkapta a használatbavételi engedélyt, továbbá összeállításra, beadásra és azóta elfogadásra került a Koncessziós Kutatási Zárójelentés." Szóval itt teljesen mást írtak.
Csak most érkeztem elolvasni a jelentést, az alábbit tudtátok értelmezni? "A koncessziós projekt keretében kialakított BON-PE-03 jelű, Bőnyben található termelőkút a vonatkozó hatósági engedélyezési eljárások 2019. júniusi befejezését követően kezdte meg üzemszerű tevékenységét, ettől az időponttól kezdve történik értékcsökkenés elszámolás." Szóval a mostani jó eredmény a betáplálás optimalizálásából és a kedvező időjárásból adódott, a harmadik kút többlet kapacitása még csak ezután fog beépülni. Vagy nem? - kezdem nem érteni... :)
PANNERGY