A mai 12:56:35-kor történt események elemzése.
Azért írom le, hogy tanuljatok belőle. Én voltam az egyik részese. 1053-ra volt betéve egy piaci áras stop-loss megbízásom. Amikor beállítottam, még azt hittem jó lesz ez az árszint. Csakhogy elindult egy lavina, amit egy 1075-ös eladási megbízás váltott ki. A stoppok egymást ütötték ki, a könyv meg üres volt már ezen a szinten. Hiszen a kereskedés normál esetben a könyv tetején zajlik, azt töltik. 1017-ig meg sem állt a lavina. A piaci áras stop loss tehát megbosszulta magát. Az enyém még a közepén volt, a java elment 1050-en.
A Bearish Dark Cloud Cover két gyertyából álló, esést előrejelző fordítós gyertya alakzat. Az első nap egy hosszú fehér gyertya. A második napon az előző napi záróárhoz képest magasabban indul a kereskedés (az árnyékot is beleértve). Azonban a nap végére a piac az aznapi minimum közelében, az előző napi fehér gyertya testében zár.
Felismerés
* A piac csökkenő trendben van.
* Az első nap egy hosszú fehér gyertya.
* A második nap egy fekete gyertya, az előző napi maximumnál magasabb nyitással.
* A második nap záróára alacsonyabban van, mint az előző napi gyertya testének középpontja.
Értelmezés
A növekvő trendben felfelé irányuló réssel indul másnap a kereskedés, de az árfolyam hamar betölti a maga mögött hagyott rést és a tegnap formálódott gyertya testének közepe alatt zár. Rövid távón zárjuk long pozíciónkat, hisz a Bearish Dark Cloud Cover minta az emelkedő trend megtorpanására figyelmeztet.
Fontos tényezők
Minél mélyebben nyúlik bele a fekete gyertya teste az előző fehér gyertya testébe, annál nagyobb az esélye a trendfordulásnak. Néhány Japán technikai elemző szerint a fekete gyertyának a fehér gyertya valós testének a fele alatt kell zárnia. Ha a zárás a felezőpont felett történik, érdemes várni a Bearish Dark Cloud Cover mintát követő megerősítésre. A konfirmáció lehet egy fekete gyertya lefelé irányuló réssel, vagy alacsonyabb záróárral.
Az első erőmű indításának ünnepnapnak kell lennie a cég életében. Az alapok se arra játszanak, hogy beessen az árfolyam. De miért is esne be amikor minden jól alakul?
Akkor van gáz, ha ez nincs így, és a bennfentesek emiatt adják. Viszont ha ez kiderül, a kutya nem fogja többé venni ezt a papírt. El is áshatják magukat a terveikkel együtt. Megmondom őszintén, én ezt most nem tudom elképzelni.
Lehet hogy neked lesz igazad, jelenleg nincs okunk tul sok bizakodasra.
az elkovetkezo napokban kiderul hogy megfogja-e megint a 1020 vagy sem. alatta lehet en is kiszallok. Az a tapasztalatom, hogy egy ket heten belul ujra meg szokott probalkozni az arfolyam a kerdeses szittel, jelen esetben az 1150-nel. Szoval en kivarnam hogy megint megprobalja ezt attorni. egy kis kivaras mellett dontenek meg a varhatoan befuto hirek.
ott mar lehet latni, hogy mekkora ero van benne es az alapjan vallalhato dontest lehet hozni, a panik rossz tanacsado.
Nekem ez eddig bejott.
nem tudom én pont hogy fordítva látom az egészet. Már délelőtt is úgy recsegett ropogott az egész emelkedés, muszáj voltam 1130on kiszórni a tegnap vett 300 dbot, utána meg stop losst beraktam az egész nagy pakkomra 1080-nál. Nem is bánom hogy kiütötte. Ez a gyertya túl nagy ahhoz hogy csak egy sima kis visszateszt legyen. Tapasztalat hogy a remegő kezűek 2-3 napig bírják a mínuszt utána meg menekülnek innen. No majd akkor talán újra beleveszek. Most viszont jól esett a nyereséget bezsebelni. Kezd a 2009-es válságban elvesztett zs visszajönni...
Szita Gábor a Főtáv projektben konkurrens Porció ügyvezetője is egyúttal: link
Tény, hogy jóval Bokorék előtt kezdtek ezen a területen dolgozni, dehát szabad a pálya mindenkinek.
Racionalitás? Ezek a szempontok mind speki nézőpontot tükröznek. De van aki minimum egy évre vette, mert tényleg hisz a cégben. Most akkor az dobja el, mert ma valaki realizált?
Majd akkor beszéljünk lerombolásról, ha az árfolyam 950 körül van. Ma ott zárt, ahol két napja. Nem kell a pánikoltatás. Elég lesz akkor izgulni, ha tovább esik az említett szintre.
koszonom, persze irtam, de nem mertem megjatszani. a reggeli hir elvette az eszemet:-(
aszittem hogy tenyleg atvisszuk (annak ellenere hogy eze egy 10ft-os hir volt SZVSZ). hat nem tettuk.
remeljuk tenyleg visszateszt!
Köszi a chartot!!
Egyébként egy-két nappal ezelőtt írtad,ha eléri az 1150et,onnan fordulni fog,és rosszabb esetben eshet akar 61.8 as fiboig.(1018)Hát ez nagyon bejött,minden elismerésem.Csak mostmár tényleg egy visszatesztről legyen csak szó.
Ez eddig visszateszt kategoria. A kitores utani aljra illesztett 61-es fibon fordult. Nalam eleg meggyozo. A leeso OBV megizzasztott ma, hogy adjam-ne adjam. Vegul nem adtam. Meglatjuk jol dontottem-e. Az biztos, hogy eleg idegtepo napok jonnek. Az is lehet hogy bedobom a befhiteles papirokat, jo nyero osszejott meg ezres arfolyamon is. Persze felo, hogy jo szokasomhoz hiven a fordulon dobom ki (de ez mar az en bajom).
Na ez mar jobban tetszik, itt nalam egyertelmu a visszateszteles, a 61-es piros fibo ketszer forditotta. Orason fordulni latszik es ez jo. En holnap varom a haromszog also szaranak visszeteszteleset, sot annak menten araszolhatnank folfele, vagy egy par napig oldalazhatunk is ha a teremto is ugy akarja.
Amen!
Nagyon bölcsen gondolkodtál.Egyet is értek a döntéseddel.Bevallom nagyon rosszul esett nekem is hogy ilyent meg tudnak tenni.Ami 1 hétig épült ,azt egy pillanat alatt ledöntötték. De hát ilyen az élet. Ekkora esést látva elgondolkodik az ember,hogy nem történhet -e meg holnap is.Nagyon furcsán néz ki ez a nagy fekete gyertya. Bízom abban hogy nem járunk úgy ahogyan a rába nem is olyan régen. Az FHB menetelése 1400 huf ig tetszett.Nagyon szívesen beszélünk veled a továbbiakban is ,ha újra úgy érzed,hogy beleveszel a papírba.
Üdv.: Pannergy-s kollégád.
PANNERGY