Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 03. 05. 01:00

PANNERGY  

Közkívánatra.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 15:30
Előzmény: #2157  Pathfinder
ki hogy látja. szerintem nem, tekintettel arra, hogy válság van, ilyen esetben is max. a gyógyszeripar rv-ei forognak a könyv szerinti érték kétszeresén. és ha megnézed a chartot, még az egis sem képes erre. mindezek alapján én kiegyensúlyozottnak tartom a jelenlegi árat a jelenlegi hírekkel szemben.
balta
balta 2009. 05. 28. 15:27
Előzmény: #2155  Törölt felhasználó
Hubertus: Itt van a cikk, amit régebben kerestél: link
Pathfinder 2009. 05. 28. 15:06
link Kb ez a cikk, meg a növekvő kockázati étvágy hozhatta a 300Ft-ot. Azóta egyet előre, egyet hátra. De türelmes vagyok.....
Pathfinder 2009. 05. 28. 14:54
És miért csak ilyen vékonyan-óvatosan csepegtetik az infókat az eredményekről? Szerinted meddig fogják még vissza?
A márciusi mélyponthoz képest 300 forintot emelkedni ebben az üzletágban szerintem visszafogott.
balta
balta 2009. 05. 28. 14:51
Hubertus: A MOL-lal szembeni három év előnyt azért vitatnám, ők már túlvannak az első - igaz sikertelen - kút-tesztelésen: link
Gmolnar ötlete jó, de a pereknek a franc se tudja, hogy mikor lesz végük. Például a Phylaxia is hosszú évek óta pereskedik a CEVA-val.
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 14:14
Előzmény: #2153  balta
no álljon meg a menet. többen írjátok hogy nem emelkedik, meghogy shortolással nem is fog és hasonlók...

Mindenki tudja hogy anno Bokor amikor megkapta a pannonplastot a hamvaiból kellett felépíteni a műanyagipari óriásvállalatot, amit szerintem sikeresen hajtott végre, nem kis áldozatok árán, így ma már a pannunionnal karöltve egy teljesen működőképes cégcsoportot irányíthat, mindazonáltal ő is tudta, hogy nem a műanyagoké a jövő, ezért fogott bele a pannergybe. A vállalat stratégiai vezetőinek körében ha jól emlékszem nincs is olyan ember akinek ne lenne részvénye, ráadásul veszik folyamatosan, ergó ha már mi nem, a vezetők biztosan tudják miért érdemes pannergy rv-t venni (nem úgy pl. a humetnél most az utóbbi 2 hétben 3x is adott el 1 mufti - szerencsére nem ismerem azt a céget). A márciusi mélypont után emelkedett 300 forintot az árfolyam, ami egy egészséges emelkedés volt (könyv szerinti érték 550-570 Ft-ra tehető /rv)! Ennél többet viszont senki ne várjon egy átalakulás alatt lévő vállalattól, még akkor is ha mindenki látja, hogy jó úton haladunk.

Másrészről Dénes és Bokor ha jól tudom mindketten határidős kereskedéssel foglalkoztak brókeres ifjúkorukban, így ne csodálkozzatok ha most is ezzel foglalkoznak. itt említeném meg azt is, hogy hogy sikerült a pannonplast árfolyamát egyre feljebb és feljebb tornászni:

"... Ami a Pannonplastot illeti, a cég sajátrészvény-vásárlása következtében a finanszírozó bank az azonnali piacon folyamatos keresletet teremtett, s a papír árfolyama elindult felfelé. A Pannonplast határidős vételi pozícióján nyereség képződött. Ebből újabb vételi pozíciókat lehetett finanszírozni, ami újabb vásárlásokat indukált a részvény piacán a finanszírozó részéről. Az emelkedő ár nyomán pedig tovább hízott a cég nyeresége a határidős pozíción, s ezzel a kör bezárult.

Elméletben, ha lettek volna nagyobb eladók, akkor - főleg a játék kezdetén - be tud­ták volna borítani az azonnali árfolyamot. Sőt, a finanszírozási költségek miatt a vételi pozíciók már stagnáláskor is hamar veszteségbe fordultak volna. Ezért a brókerek azt gyanítják, hogy a Bokorovics-csapat elmagyarázta a nagyobb részvényeseknek a szisztémát, ők pedig nem nagyon jelentek meg az eladói oldalon. Az elmúlt időszakban a Pannonplast már egyre kevesebb határidős vételi pozíciót tartott, ezek árfolyamra gyakorolt hatása így lényegesen csökkent.

A megvásárolt részvényeket a közgyűlési határozatnak megfelelően a Pannonplast részben menedzsmentopciós programhoz használta, amelynél a cég eredményességéhez (konszolidált Ebitda) kötve premizálják a vezetőket. Először a 2005-ös év eredménye után juthattak papírhoz a vezetők, s tavaly augusztusban már realizálták is nyereségüket: a program keretében 1,5 ezer forinton megvásárolható részvényeket bőven 3 ezer forint feletti szinten tudták értékesíteni a tőzsdén. A rendszer azonban olyan jól működik, hogy a részvényopciók révén kapott fizikai papírok eladásával egy időben újra határidős vételi pozíciót vettek fel a papírokra - így lényegében nem adtak el belőlük, de a tőkeáttét révén készpénzhez is jutottak. ..." - részlet az fn.hu lebomló műanyag c. cikkéből.

mindezek alapján én szigorúan tartom a részvényemet még akkor is ha most 100 forinttal esne az árfolyam. márcsak azért is mert ha ki akarnám szórni a bátyámmal a pakkjainkat akkor abból csúnya árfolyamesés lenne (tegnap vagy azelőtt 600 darabot szórtak ki és esett az árfolyam 40 forintot). szóval még ha ki is szórjátok, csak apránként.

A Kata által belinkelt cikk érdekes, annyit azért meg kell említeni hogy a pannergy a mollal szemben 3 évnyi előnyben van, ha már csak a tervezeteket nézzük akkor is!
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 14:13
Előzmény: #2153  balta
Miért is?
Csávókám megnyeri a pert, és kinek fogja eladni a területet? Naná, hogy nem a MOL-nak.
balta
balta 2009. 05. 28. 13:17
Előzmény: #2152  exmnbs1
Erről a kútról már lemaradt a Pannergy: link
A cikket Kata311 linkelte be a KEG topikba.
exmnbs1 2009. 05. 28. 13:14
Előzmény: #2151  Törölt felhasználó
nem, de nem dobom ki, mert ez többesélyes és a csőd nincs képben
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 13:09
Előzmény: #2150  exmnbs1
ebben a részvényben már bízol?
exmnbs1 2009. 05. 28. 13:06
Előzmény: #2149  Törölt felhasználó
Hó vége, hó eleje első csütörtökig, az a Settlement date, de most pünkösd is bekavar
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 12:54
Előzmény: #2141  exmnbs1
Ex.: Ezzel csak az a gond hogy nem igaz. Az elmúlt 7 hónapban, hó végén, havi minimumhoz közel zárt az árfolyama (genesis), és kiugró forgalom sem volt. (Kivéve májust, amikor elég komoly hírek jötte a hónap legvégén.)
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 12:46
Előzmény: #2143  Pathfinder
Hosszabb távra jó befektetésnek tűnik. Én így vagyok vele. Ki be ugrálni, hirtelen ötlettől vezérelve nem túl bölcs dolog. Aki DT-zni akar, az keressen más papírt, és találja ki előre, hogy mit akar.

Szerintem.

Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 12:44
Előzmény: #2146  Törölt felhasználó
:-D
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 12:11
Előzmény: #2145  Törölt felhasználó
mondjon le a vezetőség ha nem tud semmit csinálni,jőhet Rényi úr a geniből,majd ő felviszi 2000-re
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 12:00
Előzmény: #2144  Törölt felhasználó
link

megfurták az árfolyamot :))
Törölt felhasználó 2009. 05. 28. 11:26
Előzmény: #2143  Pathfinder
Wow, micsoda vételi erő! Hihetetlen, de nem piros! OMG!

:D
Pathfinder 2009. 05. 28. 11:16
Előzmény: #2140  Törölt felhasználó
Valami ilyesmit érzek én is, de nagyon vacillálok, hogy még belevegyek-e. Kiszálltam az OTP-ből, mert azt mondtam, hogy 3200 felett az idén már nem sok emelkedési potenciál van benne, a Pannergyben meg -szerintem- benne van a duplázás is.

Biztos vagyok abban is, hogy az igazi ugrás előtt lesz egy beejtés kirázás is. Már csak a short miatt is. Szóval abban vagyok bizonytalan, hogy a Pannergy tulajok le akarják-e (tudják-e) ütni a magas labdát, vagy hagyják kiénekelni a sajtot? Csak lemaradni nem akarok!
exmnbs1 2009. 05. 28. 11:06
Előzmény: #2140  Törölt felhasználó
Épp ez az a vezetés ralliztat. Kell fizetésre(((((
exmnbs1 2009. 05. 28. 11:05
Előzmény: #2139  Pathfinder
ne dőlj be műkereskedés folyik a geniben

A kutya sem veszi, hiába manipulálják fel nagy tétellel
Minden hónap végén eljátszák

Topik gazda

gazmer36
1 1 1

aktív fórumozók