Az aukciót szerintem akkor szokták preferálni a tőzsdei cégek, ha jelentősebb mennyiségű részvényt akarnak vásárolni egy célzottan rövid időszak alatt. Ha normál kereskedés során tennék meg ezt - főleg ha illikvid a részvény - az a részvény árát jelentősen emelné és még így sem lenne biztos, hogy összejön a kívánt mennyiség. Továbbá aukció során lehetőség kínálkozik arra, hogy egy "baráti" partnertől előzetesen egyeztetett áron átvegyenek jelentősebb mennyiségű részvvényt.
Valaki látja itt a 44% NERt? Én nem látom, (de nekem rossz a szemem). Összeesküvés elméletet sem látok. Van aki álmodja az életét, van aki éli az álmait. Én biztos, hogy eladom 1900-2000 tájékán, de az mindenkinek szuverén döntése mikor, hol és mennyiért adja el. (Az is szuverén döntés volt amikor, amennyiért vettem.)
Az utolsó tulajdonosi szerkezet változására vonatkozó nyilvános tájékoztatás dátuma 2024. július 30.Benji Invest Kft.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 3 186 010 db Részesedés: 17,7%MVM Energetika Zrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 1 675 745 db Részesedés: 9,31%PannErgy Nyrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 2 917 620 db Részesedés: 16,21%Rencsár Kálmán (közvetlen + közvetett)Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Magán + Társaság Mennyiség: 1 814 241 db Részesedés: 10,08%KözkézhányadMennyiség: 8 406 384 db Részesedés: 46,7
Ez a mai kereskedés is izgalom mentes. A cégnek esze ágában sincs tájékoztatást adni, hogy mi a helyzet azzal a 1,5 milliárddal amit saját részvény vásárlásra lehetne fordítaniuk. Egy rövid közleményben legalább böffenthetnének annyit, hogy a vásárlást jövő évben szándékoznak elkezdeni! Remélem azért 1500 alá nem fog morzsolódni, bár lehet ez a céljuk!
PANNERGY