Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 csütörtök, 12:27
Előzmény: #339  szakallamigazgato
Ez az árjegyzö.
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 12:23
Ez a 3600 ugye kamu, nem az SRV? Ennyi volt korábban, de picit magasabbra állt és most miért lenne ennyi? Tudom-tudom, majd jelentik ha volt.
ZSETON70
ZSETON70 csütörtök, 10:27
Előzmény: #337  signal2
Békés új évet kívánok,én nem adnàm oda 2000-ért,17-éve gyüjtögetem..
signal2
signal2 csütörtök, 10:14
Előzmény: #334  user01
Ha a nagyrészvényeseket NER-esnek tekintjük, akkor a NER már 44%-kal benne van a Pannergyben. Ha most tennének vételi ajánlatot 2000 Ft környékén, azzal szerintem a kintlévö részvényekböl megszereznének annyit, hogy utána kivezessék a tözsdéröl. Ez elég ösztönzö lenne a maradéknek is, hogy odaadja. Így eleve jelenlegi értéke alatt juthatnának hozzá, utána meg még fel is tupírozhatják a nyereséget.
signal2
signal2 csütörtök, 10:09
Előzmény: #335  salaxx
És ezzel együtt a remélhetöleg emelkedö EBITDA. Várom a termelési jelentést, amelyben talán adnak indikációt az idei EBITDÁ-ra is.
salaxx
salaxx csütörtök, 08:46
2025....akkor jöhet az uj kut "hivatalos" üzembe allasa
user01
user01 2024. 12. 30. 19:39
Előzmény: #333  dexter
Pénzért, sok pénzért lehet hozzáértést is venni. De a NER eddig nem arról volt híres, hogy nulláról építenek fel egy nyereséges üzletágat, mert az sokkal költségesebb, mint jóárasítva megvenni egy már jól működőt, majd a megfelelő törvénymódosításokkal átárazni azt. Pl. a Waberers megvétele után hirtelen eszébe jutott a jogalkotónak, hogy többszörösére lehet emelni a sofőröknek adható adómentes juttatást, így a legnagyobb költségelemen, a béreken sokat spórolhat a cég. 
Turizmus is sokkal jobban megéri, ha előbb átveszik a szállodákat, majd állami pénzből felújítják azokat, állami pénzből tolják a hirdetéseket külföldön, stb. 
A villamos vezetékek rendszerhasználati díját is az évtizednyi stagnálás után fel lehetett emelni a többszörösére, csak előbb meg kellett értetni a korábbi tulajjal, hogy nem éri meg neki megtartani a tulajdonát, adja azt el a NER-nek.
Telekomszektor is megszabadult a különadóktól és emelhették az áraikat, csak előbb a NER kezébe kellett kerüljön. Itt nem tudták levadászni a legnagyobb vadat, mert az a különadók mellett is jól elvolt, míg a már NER kézben lévők becsődöléssel néztek szembe, el kellett engedni a teljes bekebelezés álmát.
A kiskereskedelmi szektor is hirteltelen megszabadulna a kiskeradóktól, csak előbb a tulajdonost kell máshogy hívják.

Túl nagy fantázia ahhoz se kell, hogy a Pannergy esetleges felvásárlása után milyen apró törvénymódosítással lehetne a céget sokkal értékesebbé tenni. Egyszerűen csak nem kellene tovább fojtogatni, hitelen többszörösére nőhetne a cég eredménye. 
dexter 2024. 12. 30. 18:42
Előzmény: #332  vcsmate

Kérdés, hogy a vő cégének milyen tapasztalat van geotermiában?
Ez egy kicsit bonyolultabb dolog, mint a moszkva téren reggel felvenni 10 segédmunást és kivinni a bosnyák téri építkezésre lapátolni.
dexter 2024. 12. 29. 12:49
Előzmény: #329  vcsmate

"Európában csak Reykjavíkban használnak több geotermikus hőt a város fűtésére, mint Szegeden, írta közleményében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE)."

Én ezt a szegedi projekttel kapcsolatos folyamatos hazudozást nem tudom hova tenni.
Mintha a panny győri és miskoli projektje nem is létezne.
Elvileg a szegeden kb. 350e GJ/év hőenergiát táplálnak be évente (legalábbis erről találtam adatot).
Ehhez képest még győrben is több energiát ad be a panny a városba, miskolcon meg majdnem 3x ennyit.
TBSZ1982
TBSZ1982 2024. 12. 28. 19:33
Előzmény: #324  vcsmate
Remek, mindig jó látni új bizonyítékot arra, hogy van akarat a növekedésre. Most kell kihasználni a lehetőséget! Hajrá! 
papafilip 2024. 12. 28. 13:38
Mondjuk így valszeg vagy nem lesz, vagy csak sokkal később és aukció keretében részvény visszavásárlás. De ha ez a helyzet, azt sem bánnám nagyon ha lenne egy nagyobb felhúzás és feljebb menne az árfolyam mint a maximum visszavásárlási ár :D
salaxx
salaxx 2024. 12. 28. 11:31
azért a Miskolc-É(szak(?)) sem érdektelen....lehetne végre a szikszói Hell-re "lőni" (?)
papafilip 2024. 12. 28. 09:46
Előzmény: #324  vcsmate
Kiválló, ezek szerint Panny is kutat majd Pécel-Maglód-Gyömrő környékén, egy jó Budapest környéki külvárosi project jót tehet a cégnek :D

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek