(Felmerült itt kós(z)a ötletként, hogy megkeresni személyesen a vezéreket. Én itt pont nem vagyok olyan mértékben érintett ami ezt indokolná. . De van olyan problémám ahol meg igen. Mi lenne ha a továbbiakban nem az ügyfélszolgálattal, ügyintézővel, parkolóőrrel, orvossal, tanárral, közrendőrrel, stb, stb,stb,stb vitatkoznánk netán veszekednénk ha a probléma súlya meghalad egy határt, hanem rögtön az adott cég/szervezet/hatóság vezetőjét vennénk célba. Őt keresnénk fel azzal, hogy van egy problémánk amit az alárendeltjei nem tudtak/akartak/basztak megoldani, helyette loptak/csaltak/hazudoztak/félrevezettek/manipuláltak/elhajtottak/kárt okoztak? Pl nem a banki ügyintézővel veszekszik a devizaadós (ez sem érint szerencsére) hanem megvárja a bankvezért a bank székhelye előtt. Előadja problémáját és ha az adott vezető nem szentel neki elég figyelmet, nem sugárzik róla a segíteni akarás - netán elhajtja a panaszost néhány keresetlen szóval a picsába - akkor a következő megkeresés már az adott vezető lakásán történik vasárnap éjjel háromkor. A következő meg a vezér Bentleyjének megcsikarása egy gurulós bőrönddel? És így szép lassan egyre terhesebb és terhesebb szituációkba keveredik a vezér. Mikor gondolja úgy, hogy nem hiányzik neki az egymás utáni sok-sok bosszúság, inkább helyreteszi a kisiklott ügyet? . Nyilván ezt a nyomásgyakorlást a vezetők irányában csak úgy lehet kivitelezni, hogy az elégedetlen ügyfél/kisember akcióira ne lehessen ráhúzni büntetőjogi kategóriákat. (Pl vasárnap éjjel felzargatni a vezért a lakásán esetleg nem jó.) . Hátha változna ez a pökhendi hozzáállás amit csaknem 100%-a tanúsít azoknak akiknek van akár egy minimális hatalom a kezükben, legyen az törvényen alapuló vagy gazdasági. Lényegében az ország 90-95%-t úgy kezelik mint egy darab görgetnivaló szardarabot - ezt úgy értem, hogy 90-95%-unk került már ilyen helyzetbe, akár többször is, nem azt, hogy ez lenne folyamatosan az arány.)
Bajnainál is lehetett, a libatenyésztőknek, csak az a baj hogy ők nem fizették ki a beszállítókat! De beszélhetnénk a Szeviép-ről is , aki több száz fuvarozót nem fizetett ki és ezáltal tönkretette őket és még sorolhatnám a Gyurcsány kori emlékeket. Úgy gondolom hogy a vállalkozások biztonságosabban vállalhatnak munkát a jelenlegi Kormány idején !
Szerinted mikor Gyurcsány volt hatalmon akkor hány Fideszes cég nyert közbeszerzést? És ha még egyszer visszakerülne , biztos lehetsz benne hogy csak olyan munkát nyerhet el ellenzéki, amit a barátai nem képesek elvégezni, szakértelem vagy kapacitás hiány miatt ! :)
A "tőle vásárló cég" az én úgy tudom az isrv. Van olyan hivatalos közlemény amiben erre történik utalás. Az utalás nem is volt direkt, de egyértelműen be lehetett azonosítani a közbeékelődő partnert, mert benne voltak a közleményben a díl részletei. De erre csak úgy emlékszem, rémlik homályosan, nem vagyok benne 100%-ig biztos. Akinek sok áll benne esetleg kitúrhatja az infót.
Ettől ne fájjon a fejed. A hungarhotelsben, a keményítőgyárban (de sorolhatnék mégpár száz céget, ami kisgömböcé lőri álnéven) dolgozó melósnak mindig lesz melója, attól függetlenül, hogy lőri kezén mikor kattan a bilincs. Mert, hogy kattan, abban biztos vagy. A mikor, a kérdés.
Ahhoz képest semmi, amit az ellenzék hirdet! Azt mondják hogy ha hatalomra kerülnek akkor Mészáros Lőrincet tönkreteszik. Akkor azzal a 30 000 családdal akiknek ő ad munkát, vajon mekkora jót tesznek, hogy elveszítik a munkahelyüket !?
Ez a cikk egy óriási kamu.. nulla tartalommal..csak szeretnének úgy tenni mintha minden rendben lenne és életjelet "közöltettek" magukról..szánalmas...
OTTone