Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 683

Utolsó hozzászólás: 2020-07-01 00:20


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Futuraqua nyrt. részvényesek topicja szerda, 00:20
"Ha neki meger a papir 100ft , másnak is. Ennyi"
Ennek nincs ilyen információtartalma. Mondanám ritkán van.
FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig) szerda, 00:12
Ezekből nem lehet általában következtetéseket levonni. Általában nem igaz,  hogy ha a nagytulajnak megérte piaci ár felett akkor nekem meg pláne meg fogja piaci áron. Vagy igen, vagy nem.
.
Az ellentéte inkább áll: ha a nagytulaj piaci ár alatt vett, akkor nekem nem éri meg piaci áron, ezért adom. De még ez sem igaz, igen halovány előrejelző értékkel bírnak ezek (általában).
.
Ami működik: ha a nagytulaj nagyon mélyen a piaci ár alatt jut hozzá a rv-hez (pl 0.78 ft-ért) akkor annyiért vszleg nekem is megérné. Csak ilyen meg igen ritkán van...
FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig) hétfő, 23:11
Ez a felterkepezes a kulcs. Eleg kiterjesztoen ertelmezve persze. 
leves 2020. 06. 27. 22:41
Vigyázz, retek ne lakjon ott - bármily megnyerő, tiszta tekintetű, "rendes" is. Ha egy van, lesz több is általában. Plusz én egy kis faluban nem reklámoznám a tőzsdézést.
KISBÜFIK topikja 2020. 06. 18. 15:54
Nem tudom hányadjára fordult elő az is, hogy vmi pörög, fel, le, cikkcakkokat csinál, duplaalj, duplatető, minden van, percenként kötnek benne. Jövök én, megteszem a tétem, amint megkaptam mintha fejbelőttek volna mindenkit, megfagy az egész, utánam van két kötés és semmi. Volt már ez pánikban vételnél meg duplacsúcsos eladásnál egyaránt. Mintha csak ugyanaz a klikk játszana a papírral és senki más rajtuk kívül.
KISBÜFIK topikja 2020. 06. 18. 15:50
Se venni, se eladni nem tudok semmit jó áron.
KISBÜFIK topikja 2020. 06. 18. 15:49
Több kispapírban is olyan érzésem van, mintha a vevő/eladó ugyanaz lenne. Beállok, majd 1 tickre az ajánlatomtól megáll a papír. Vagy fel vagy le. Vagy ugyanazon a szinten van kötés ahol már voltak előttem és vagy nem teljesül semmim, vagy az ajánlatom - mondjuk - egyszázada. Alapvetően kis tétekkel állok be, 100-500 közt, néha 1m-ig esetleg ha úgy van. Mostanában egy csomó ilyen van.
CSEPEL 2020. 06. 17. 12:42
Igen.
Végkártalanítás.
Azok a befektetők akik az elmúlt időszakot végigszenvedték a rv-t, kapnak egy utolsó lehetőséget amikor kiszállhatnak, az elszenvedett szellemi/lelki/fizikai megpróbáltatásokat próbálják így kompenzálni.
Szerintem.
EHEP várakozások 2020. 06. 16. 15:21
Adtam egy mínuszt én is, hátha vmi rekordot döntenél...
EHEP várakozások 2020. 06. 10. 15:12
Legbiztosabb napközben nem is olvasni a fórumot. Néhány dologról lemarad ugyan az ember, de ezt sokszorosan túlkompenzálják az elmaradó hülyeségek amit a fórumbeírások hatására tesz/tett/tenne.
EHEP várakozások 2020. 06. 08. 22:19
"évekig is húzhatják a tilitolit a DVG-vel"
.
Szerintem ennek törvényi akadálya van. Gyakorlatban nem tudom mennyire szigorúak, reméljük semennyire.
Trianon, 1920. június 4. 2020. 06. 04. 18:21
Lehet -e itt valamit tenni?
.
Most nemhogy reménytelennek látszik az elvesztett területek és a hozzánk tartozók visszaszerzése, egyesítése, de még ez a maradék kis ország is elveszni látszik:
.
Belföldön ill helyi szinten cigányterror, pénzügyi terror, magyarellenes közigazgatás, magyarellenes jogszolgáltatás, lepusztított gazdaság, nagytőke (nyilván főleg zsidó érdekeltség) uralma. (Azért igyekszik melléjük a nemzeti nagytőke is, de a fasorba sincs.)
Nemzetközi szinten megint csak próbálunk vki felé dörgölőzni - most épp keletre -, de igazából mindenkinek csak fogyasztási piacnak, olcsó és idomítható jobbágynak/bérmunkásnak kellünk - mert kellünk, de úgy adják be mintha kegy lenne részükről.
Katonailag mozdulni nem tudunk, többszörös béklyóban vagyunk. Pénzügyileg szintén, bár itt vannak óvatos elmozdulások. Etnikailag szintén igyekeznek elnyomni bennünket, míg átlagban van kevesebb mint két magyar gyerek, addig a munka nélkül agyontámogatott cigánynál van 4-6-8. Mellé még az általános zsidó ill zsidókommunista "véleményformálás" ami azért itthon kevésbé működik már.
.
Én a pozíciók tartásában látom egyelőre az utunkat, minél kevesebbet feladni, minél kisebb veszteséggel tartani az állásokat - de ez is egyre nehezebb. Amit még most is tehetünk elméleti és gyakorlati síkon a támadásokkal szemben: mindenki ismerje meg az alapvető jogait - legyen valamekkora általános jogérzéke. Emellett mélyedjen el jobban azokban a szabályokban amik a fehér magyarok pénzügyi kicsontozását célozzák (csőd és felszámolási törvény, végrehajtási törvény, különböző eljárásokról szóló szabályok, törvények - ilyen pl a fizetési meghagyás, inkasszó, stb), tehát kerülje el a gazdasági ellehetetlenülést, nyomort. Érdemes megismerni a büntető szabályokat is, és azok mentén védekezni - azaz a védelembe ha támadás ér bennünket ne lehessen belekötni (pl legalább ne mi kerüljünk sittre ha a büdöscigány kötekedését sikerült esetleg elhárítanunk). Fizikailag még mindig lehet egészséget megőrizni. Állóképességet javítani. Sportolni. Küzdősport esetleg.
.
És hát szerveződni kellene: minden sérelemre egy civil szervezet legyen a válasz, tevékeny tagokkal, szigorúan megmaradva a jogszabályok innenső oldalán - de csak épphogy, azaz a lehetőségeket maximálisan kihasználni. Ha helyi szintű a dolog, akkor is legyen egy csoport ahol a tagok hasonló gondokkal küzdenek és a tagok tapasztalattal, együttműködéssel, stb, stb, egymás melletti kiállással segítik egymást.
.
Nem lenne rossz, ha kialakulna egy közutálat azok ellen, akik a fehér magyarok életét igyekeznek lerövidíteni, zaklatni, lehetőségeinktől megfosztani, kisemmizni, megalázni, sárba tiporni. Egy olyan ország ahol - pl a helyi közösség előtt ismert a parkolóőr vagy a magyarellenes bíró vagy a cigánybűnöző, a végrehajtó és ezek mindennapi jártukban-keltükben éreznék ez ellenszenvünket és ennek nap mint nap elszenvednék az éppen még nem jogellenes hátrányait is.
.
Valamint mindenkinek úgy kellene átszerveznie az életét - ha túl akarjuk élni ezt a jelenlegi, éppen fennálló nyomorúságos helyzetet - mintha partizánok lennénk vagy középkori gettólakó zsidók: vagyon könnyen mozdítható legyen, vmiféle menedék rendelkezésre álljon. És hát alkalomadtán - ha a körülmények szerencsés összjátéka úgy hozná/hozza (van azért ilyen néha - !alkalom!) - csapjunk vissza ha láthatatlanul és büntetlenül megtehetjük. Hogy kicsit visszarettenjen a másik oldal, legyen legalább egy egészen picike minimálisocska kockázata annak ha valamelyik tetű egy fehér magyarra támad. (Itt a "tetű" és a "támad" is a lehető legszélesebb személyi és fogalmi kört öleli fel.)
.
Bár sok éve mondják, hogy ez az állapot a történelem vége, ez nem így van. Nem statikus környezetben élünk, változik a technológia (most épp az ellenőrzésünkre tör, plusz mindent felölelő nyilvántartást vezetnek be), változnka a gazdasági/politikai/etnikai erőviszonyok, minden folyamatosan kavarog, formálódik. Egyelőre nincs olyan ami visszavonhatatlanul megpecsételné a sorsunkat, bár a folyamatok nem nekünk kedveznek - de turbulenciák vannak, lesznek is még amit a mozgástér bővülésére lehet kihasználni. Egyénileg tömegesen vannak ilyen turbulenciák! Lehetséges olyan felállás, ahol az általunk mint nép által birtokolt (bármely) tényező lehet a legfontosabb, ilyen váltások százával jönnek-mennek a történelem folyamán. Egy ilyen helyzetet viszont csak akkor tudunk kihasználni, ha még létezünk és még tudunk véleményt alkotni önállóan - szóval fenn kéne maradni, megmaradni egy ellenséges államban, fizikai, jogi, gazdasági, pénzügyi támadások/provokációk közepette, folyamatos hazugságból kiszűrve néhány csepp valódi infót.
.
Isten áldd meg a magyart!
masodik 2020. 05. 22. 01:39
#75
Csakúgy van itt is mint az országban: a hülye nép nem a sokmilliárdos méretben áfacsaló tescó* vérét akarja, hanem a panel alatti garázsboltosét - azt feléri ésszel, hogy annak mennyire megy jobban mint neki. A tescó színvonaláig nem lát fel, az már a horizonton túl van. (De így van ez minden területen.)
.
Nyilván a sneci példás megbüntetése után a cápa szabálykövető lesz... Holott a nagyokat kéne vérbefojtani először, abból talán tanulnának a kisebbek - fordítva elképzelhetetlen.
.
Annyiból igazatok van, hogy éva kérkedik a dolgaival, míg a nagyok csendben lapulnak...
.
*úgy mondják áfacsalnak importtermékekkel a mai napig
Warren Buffett aranyköpései 2020. 05. 17. 01:56
#262: "Megengedhetjük magunknak azt, hogy pénzt veszítsünk. Akár még sokat is. Azt viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszítsünk a jó hírnevünkből. Abból még jottányit sem."
.
#263: "20 évbe is beletelik mire jó hírnévre teszel szert, amit aztán 5 perc alatt lerombolhatsz. Ha ezt felfogtad, egyből másképp állsz a dolgokhoz."
.
Ehhez képest különösen pikáns amit nemrég tett: miközben a többi befektetőt kitartásra biztatta és arra, hogy ne pánikoljanak, ő maga kiszórta a légitársasági részesedéseit. Ha jól olvastam. Azaz kihasználta a tőkepiacon szerzett hírnevét arra, hogy egy pozíciójából jobb áron meneküljön ki mint egyébként tehette volna. (Aztán nyilván kiderül igaza lesz-e, de a pillanatnyi előnyt már zsebrevágta.)
.
(Szóval szerintem itt SENKIT nem kell ájult tisztelettel övezni, mindnek megvan a maga kis/nagy rejtett okossága.  Aki kiemelkedett a többi közül az nem a legokosabb/legtürelmesebb/leghiggadtabb, stb - bármennyire is fényezi magát - hanem az általánosan szükséges jó spekulánsi vagy befektetői tulajdonságai mellett ott van mindig egy-két fekete folt: bennfentes infó, manipuláció, törvények kijátszása, politikai/pénzügyi/vállalati kapcsolatok, események megtervezése majd befolyásolása/elősegítése vagy előidézése, hátszél, egyéb amit nem gondolunk vagy épp nem pc kimondani - olyan tényező(k) amik az átlagparasztnak nem állnak rendelkezésére. Ám előnyt jelentenek: a nagyágyúkat a leggázabb helyzetekből kihúzzák vagy máskor épp bombaüzlethez segítik. Nyilván nem minden időben, nem minden helyzetben de azért időről-időre bejátszik és növeli a sikerességüket az az előny amiről mi le vagyunk tiltva. Országunkra meg különösen jellemző, hogy vannak még_egyenlőbbek.)
(UP)PENINN 2020. 05. 16. 12:20
Pozitívumként annyi a javára írandó, hogy teszi is amit mond: néhány napja a nagyok arról beszéltek mi várható az ingatlanpiacon. Egyedül Jellinek mondta azt, hogy szerte a világon olyan méretű pénzmennyiséget öntenek a gazdaságba ami már érezhető lesz és keresni fogja a helyét. És hogy szerinte most - akár hitelből, eladósodva - de venni kell az ingatlant.
(UP)PENINN 2020. 05. 16. 12:16
(Mondjuk úgy ha neked is olyan lehetőségeid lettek volna finanszírozásban mint neki, akkor te is lehetnél 100millíárdos ingatlanmágnás -mondják. Vagy én. Vagy az unokatesóm. Vagy bárki aki némi érdeklődést meg affinitást érez ahhoz, hogy megvegyen alulértékelt, kihasználatlan, fejleszthető, lepusztult, stb ingatlanokat és utána tegye velük amit kell.
.
Annyira meg nem kell örülnünk neki szerintem, mert ha felteszed a kérdést, hogy kinek a legjobb a Jellinek tulajdonszerzés, abban már benne van a válasz is. Ha tartós tulaj lesz ki fogja facsarni az ingatlanokból amit lehet (hozam téren mindenképp) , hogy ez mennyire lesz jó nekünk az majd elválik. Most rögtön mondhatnék két masszívan negatív - közismert - példát, de bízzunk benne, hogy nem azt az utat fogja járni.)
EHEP várakozások 2020. 05. 08. 17:01
("Mert te aztán egy minőségi részvényes lehetsz."
.
Az árfolyamra nézve én lennék a legszarabb részvényesek egyike: sokat várok, nagyon hamar, ha bármi aggodalom felmerül és esik az ár már adom is el. De mivel egy-egy helyen csak a pénzem kis részét kockáztatom, nem miattam szakad be az ár.  Ez az eljárás általában jó, de gyakran többszáz%-s nyerőktől foszt meg. Csak a legtisztább helyzetekben tudok benne maradni, de néha sikerül. Cserébe nem hullámzik annyira az érték, békeidőben majdhogynem monoton nő, most március közepén sem volt igazán durva (Bár nekem a leírtak miatt pl -10% a teljes tőkére már azt jelenti, hogy sorozatban baszok el mindent).
.
Az árfolyamra te is és kockafej is jó hatással vagytok/lesztek a beírásaitok alapján. Tehát komolyan írtam: az árfolyamra nézve minőségi részvényes vagy. Én pocsék. /Na jó egy pici kajánság talán volt bennem, de annyi kell is ;-)    /    )
.
Egyébként meg én is kívánok egy jó 40k-t, egy normális beszálló után, tisztán, problémamentesen.
OTP részvényesek ide! 2020. 05. 08. 02:22
Csányi vette az Otp-t, miközben nyilván tudta milyen jelentéssel jönnek ki. Mit gondoltok erről?
EHEP várakozások 2020. 05. 08. 00:24
Második minőségi részvényes. (pakk az első talán, de nem vagyok benne 100%) Rajtatok nem fog múlni az emelkedés, az biztos.
EHEP várakozások 2020. 05. 07. 15:52
Ez a beszéd. Árfolyam iránt közömbös, minőségi részvénytulajdonos. Egy (jövőbeni) komoly emelkedés egyik meghatározó tényezője. (Mondjuk a miért/mikortól/mely árszintről az kérdéses mint mindig.)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek