Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 553

Utolsó hozzászólás: 2019-11-18 04:26


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

leves ma, 04:26
Akkor még decemberben lesz vmi komolyabb akció, mert januárban jó/rossz hír jön.
.
Azt nem hiszem, hogy vmit felrántanának az égbe és onnan tömnék, mert ahhoz kevés most a pénz, a zöm részvényben ül. Meg sok a rossz tapasztalat. Tömegével nem fognak venni rv-t ötszörözés után lecsorgásban -20 -30%-ban. Az egyébként is egy hosszabb folyamat.
.
De valaminek leverni az árát és ott milliószámra szedni össze napokon át, tudva, hogy januárban jó hír jön, na azt igen! Arra inkább fogékony a piac mint arra, hogy vegyen. Venni nincs miből, de eldobálni van mit.
NO LIMIT szombat, 22:48
#54
Stopvadászatról írtam ide részletesen, csak meggondoltam. Levesben csak említve van ez a vonal.
NO LIMIT szombat, 22:46
#53
Mondjuk eddig se voltam az a tipikus hosszútávú befektető, de az sem az én világom, hogy shortoljuk meg az ott1-t és 7 mp múlva kellemes áron vegyük vissza. Volt ilyen, de nem az én terepem.
NO LIMIT szombat, 22:42
#50
Igen, írtam erről egy kisregényt de aztán kitöröltem ;-)
NO LIMIT szombat, 22:34
#47
Stopvadászok kánaánja lesz.
NO LIMIT szombat, 21:08
#39
Idővel gondolom hozzászokunk ehhez is, de hogy az elején lesznek érdekes dolgok az tuti. Amíg beáll az új üzemmódra az egész addig brutál sokat lehet nyerni meg bukni is. Mozgalmas lesz.
.
Nekem az eddigi renccer jobban tetszett, az egy-két aukciós papírban tudtam, hogy bármi lehet, ahhoz mért pénzzel mozogtam bennük. De most mindegyik aukciós lesz...
leves szombat, 04:42
Másképp kell majd kezelni a stopot. Nem % alapon, hanem elveszíthető max pénz az egybetartozó ügyletcsoporton alapon.
leves szombat, 04:29
aztaqrva
.
Hát kb ennyi amit erről mondani lehet röviden.
.
Hosszabban meg: írtátok lent, hogy a kispapírok többnapos limites esésénél nem tudtál kiszállni és most csak annyi változik majd, hogy napon belül lejátszódik egy eddig akár többnapos folyamat. (Ill ugyenez felfelé) Ez nem teljesen igaz, mert ha zárás után a lehető leghamarabb beadtad az ajánlatot a másnapi limitre, akkor nagyon jó eséllyel az elsők közt voltál és a napon belüli limites alj vételével próbálkozók kiszedtek. És akkor megúsztad a további esést. (Vagy verted a fejed a falba, hogy lokális mélyponton szálltál ki...) Tehát volt esélyed, komoly esélyed kilépni, igaz nem biztos, hogy megérte, de épp kiléphettél. Sőt meg lehetett többször csinálni azt is, hogy hullott vmi 15-20%-t, beálltál a limitre venni. Megkaptad, ha láttad, hogy gyűlik az eladói oldal, 1-2-néhány percen belül még beállhattál mögéjük és így jó eséllyel aznap ki is szedtek, visszadobtad nullában a rv-t.
Vagy felgyűlt sok-sok eladó limiten, de elkezdték őket venni, az eladó mennyiség fele/kétharmada ha elfogyott, még be lehetett lépni, igaz néha csak másodperceken múlt, hogy tud -e venni az ember vagy sem és akkor ott jött egy előre látható felpattanás. Az eladó mennyiség ütemes fogyása figyelmeztetett, hogy hamarosan robban a papír - na ilyen akkor többet nem lesz. Pedig ezek majdnem kockázatmentes boltok voltak. (Mert ha nem úgy sült, akkor az esetek zömében vissza tudtad dobni nullában.)
.
Mivel nincs korlát, sokkal nagyobb lesz a kilengés. Pl az Est amikor meghalt Vajna, hullott két napot limittel, de a második nap már megvették és fordult. Ha ez napon belül van - ami a világvégét jelentette akkor és ott az Estben - akkor lehet, hogy esik 60%-t vagy 80-t, mert hirtelen nulla lett a rv értékére a várakozás. Vagy most a Cig. Nincs idő átgondolni mi-miért van, ki-kivel van, és itt nem mi leszünk akik különösebben befolyásolják az árat, hanem a nagyok erre még rá fognak külön játszani. Kipusztítják innen aki kevésbé jól tűri a kockázatot, levágják mint a barmot, elszedik a pénzét egy pillantás alatt. De ők azért eddig adtak egy többé-kevésbé biztos keresletet-kínálatot, ha tényleg így lesz ahogy írom, akkor a bluek kivételével csak a hiénák szaggatják majd egymás húsát miután a kicsiket felfalták. Aztán persze ezt megunják és vmi állati érdektelenségbe és apátiába fullad(hat) az egész.
.
Ennek a megnövekvő volatilitásnak - ha tényleg így működik majd - lesz egy olyan hatása is, hogy egy egység nyereséget nagyobb kockázattal lehet elérni mint eddig. Azt pedig nem szereti senki, ezért egy egység nyereségért (vagy nyereség várakozásért ha még csak az van) átlagosan kevesebbet fognak fizetni - áresés. Olyan fasza csapkodós, fel le, de inkább le, megnyugvás. Aztán a következő döccenőnél újra, meg újra, de ahogy kopnak ki majd a kicsik, egyre alacsonyabb árakon. Mondjuk ez a bluek értékeltségét emelheti, oda átáramlik idővel aki most grízesebb kispapírokban van és sose próbálkozik velük többet. Azoknak talán külön jót fog tenni, hogy egy kicsit csapkodósabbak lesznek. Olyanban lehet majd pénzt keresni ami alatt fundamentum van. Ez épp egy pozitív hatás lehet.
.
Előre berakott stop az nem tudom mennyire lesz ezután értelmes, nekem most is csak fejben van mindig, (és még sokszor van, hogy halogatom, de azért nem sokat) igyekszem követni a pozíciót amíg a veszélyzónában mozog. Persze innentől minden veszélyzóna, hiába ülök vmiben akár 500% pluszban, ha napon belül eshet 80%-t...
.
Mondjuk már lesz is hamarosan egy alkalom, amikor keményen lefelé hat majd egy előre tudott tényező, ami az utóbbi néhány évben azért kiszámítható volt,  amelyik rv-t megütötte az esett kicsit/sokat majd pattant. Rohadt kíváncsi leszek mi lesz majd most - szerencsés esetben csak annyi, hogy nagyobbat lehet rajta fogni - mit fogni, szakítani... De meglátjuk hamarosan... Nekem ebből csak annyi világos egyelőre, hogy KISEBB_TÉTTEL
.
(Már ez csak egy ilyen kitekintés: remek írások vannak amcsiban arról, hogyan terelik a népet mint a vágómarhát. Hogyan veszik rá, hogy lent adjon, fent vegyen, ütemesen, sokan és sokat. Hogy játszanak az agyával, de úgy, hogy még janinak is érezze magát, hogy nem az esés 100%-t bukta be, csak 70-t, meg mégsem a tetőn vett, hanem 5% kedvezménnyel sikerült "megcsípni" a papírt... Hogy John Doe örökké büszke legyen magára, hogy 1.500, 700, 3.200, 70, 17.000 dollárért milyen nagyszerű tőzsdei tudással lett gazdagabb, hogy büszkén mondhassa, hogy a tudását - ami persze még akkor is olyan gyenge kettes - élesben szerezte, soksok pénzért, merthogy ezt tanulni nem lehet, csak az a tuti amit élesben megtapasztal. Ami esetenként úgy is van, csak 70 dollárral és nem 17.000-l...
.
De azért mindezt a manipulációt persze úgy művelik, hogy kívülállóként sose tudhasd, hol az alja, hol a teteje. Biztos ez hiányzik nekünk. Kis szerencsével hátha kitapasztaljuk... Shortosparadicsom leszünk. Mostanában hanyagoltam, pedig egy időben minden egyes nap legalább egy shortot indítottam, hogy lássam milyen - vissza kell szokni rá.)
Őrmester részvényesek ide péntek, 01:20
(Cinikus hülye fejemben megfogalmazódott egy gondolat (de ne legyen ilyen, vszleg nincs is, de ha mégis):
.
Mi a célja ennek az ajándékozásnak? Lehet, hogy semmit nem kell belelátni, de ha netántán Kincs úr tud valamiről, aminek kapcsán esetleg az ő anyagi felelősségét megállapíthatják majdan, akkor az ajándékozás nem jó ötlet. Úgy lefoglalják a pakkot mintha sosem lett volna a Kincs család tulajdona.
.
Feltéve de meg nem engedve - ahogy mondani szokták -, hogy a családi vagyont szeretnék óvni, úgy, hogy az a család tulajdonában, ellenőrzésében maradjon, mert esetleg fenyegeti valami, annak nem ez a módja.
.
Két baj is van: régi Ptk 685§ szerinti közeli hozzátartozónál vélelmezni kell a rosszhiszeműséget - ez az új Ptk szerinti hozzátartozó fogalmával azonos, de abban nincs kedvem megnézni hol van.
Másrészt az ingyenesen átadott érték annak tulajdonosától visszakövetelhető. Ezeknek a következménye, (egyik feltétel is elég) hogy a vagyon átadása harmadik féllel szemben hatálytalan lesz - ez régebben úgy tudom külön per volt, de megállapították.
.
Tehát se ingyenes vagyonátadás, se közeli hozzátartozóval kötött ügylet. Kettő együtt meg vérgáz. Ha a nagynéni pénzért megveszi, az pont jó. (Mondjuk honnan volt a nagynéninek pénze?))
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 11. 08. 13:47
(Hihetetlen mennyire kifinomultan aljas a tőke. Egy nagyobb tőzsdei céggel vitatkozom, ma derült ki számomra, hogy kb 15 éve nézik következetesen az ügyfeleiket és húzzák le brutálisan, ha olyan helyzetbe sodródnak mint pl én. Konkrétan a semmiért bekaszálnak néhány tízezret - azért, mert egy bizonyos helyen tartózkodsz, de nem tudsz róla, hogy ezért fizetned kell. A helyzettel kapcsolatban következetesen hazudnak, széttárják a kezüket, ők nem tehetnek semmiről, ők is elszenvedői a helyzetnek, de sajnos ilyenek a szabályok, ők is szívnak mert panaszkodnak az ügyfelek.
.
Ma esett le, hogy akinek a pénzt beszedik, az - áttételekkel - a saját többségi cégtulajdonuk.
.
De át van itatva az egész cégvilág hasonló húzásokkal. Társadalmilag vszleg akkor járnánk jól, ha felégetnénk mindent egy bizonyos mérethatáron felül. Tőzsdei cégekre végképp semmi szükség, a nemzet erőforrásait átcsoportosítják néhány kézbe, tizedszázalék nincs aki ennek a rendszernek a valódi haszonélvezője. Mint kisbefektető el van húzva a mézesmadzag, hogy 5-10-20 éven keresztül ha ügyes vagy, tájékozódsz, stb, stb akkor gazdag ember lesz belőled. És valóban, néha van váratlan nyeremény, mint 2017 volt. De azért itt is a 90% szív, általában egymás pénzét szedjük el, aki ebben jó az folyamatosan megy felfelé - amíg be nem akaszt neki egy nagyobb hal vagy a renccer. Cserébe az ígéretért a kisrészvényes elnézi - mit elnézi, tapsol neki - a cég olyan húzásait ahol a többi versenytárs vagy az ügyfelei vagy az állam kárára előnyhöz jut. Merthogy a haszon majd nála, a kisrészvényesnél csapódik le. Az nem baj, hogy a kisrészvényes a furfangosan megszerzett extrapénz kicsiny hányadát látja csak, míg a kár szétterül a teljes lakosságon, köztük a kisrészvényesen is. Ő arra kell csak, hogy a nagytőke húzásait megvédje, golyófogó legyen, ha a céget aminek részvényese számonkérnék. Védelem és legitimáció a nagytőke cégének. Ahol teljesen széttagolt a tulajdonosi szerkezet, ott meg a menedzsment a fő haszonhúzó - akár beszállítókon, kiszervezéseken keresztül.
.
Szoktak jönni azzal, hogy a nagytőke azért kell, mert bizonyos feladatokat csak ő tud ellátni, egy-egy kisvállalkozó nem képes rá, helyi összefogásból is nehézkes. Ez oké is lenne, de - legalábbis ma - az ebből származó előnyök 90%-t elteszi magának a tőke, a hátrányok 90%-t viszont áthárítja arra a társadalmi-gazdasági környezetre amiben létezik. Nekünk 10% előny, 90% hátrány - ettől jobb volt a 0% előny, 0% hátrány.
.
Államban ugyanez. Aki a rendszert működteti, minden szinten kivesz belőle. Az állami lét 90% előnyét elteszik a rendszer működtetői, lefelé egyre kevesebbet, felfelé koncentráltan egyre többet. A 90% hátrányt meg mi élvezzük. Ha panaszkodunk, kifogásolunk, akkor a papíron oly kidolgozott jogorvoslati lehetőségek a valóságban illúziónak bizonyulnak - na nem mindig, csak 90%-ban. Az igazságos kifogások hárításában pedig nagyszerűen összedolgozik az állam és a nagytőke is.
.
Döntéshozatal. Nem tudom mennyire hiteles a Csernobil sorozat. Ma 2019-ben itt ahol lakom, de Bp-n szintén, a csernobili döntéshozatal kutya fasza volt ezelőtt 33 évvel ahhoz képest ami itt van bármilyen témában. Ha itt ne adj Isten bármi gond lenne Pakssal, ezek olyan szinten hülyék, tehetetlenek, korlátoltak, lassúak, tájékozatlanok és mellé nagyarcúak, arrogánsak, magabiztosak a semmire, hogy itt nem 30 km sugarú kör lenne lakatlan, hanem kb Európa úgy ahogy van. Ez nem csak az állami döntéshozatalra igaz, hanem a nagyvállalatira is.)
AutoWallis Nyrt+topic 2019. 11. 05. 00:31
Szemléletes.
Bekes grafikonja is az indikátorokkal.
.
Egyébként szeretem, zömében csak nyertem vele. Még Altera korában 2x, (ebből 1 all in) a splitnél 1x (bár azt nagyon elb...tam), a múltkor 100-ról, meg most is de ez már nagyon necces volt: hamar szálltam be - szembeköptem a saját szabályomat -, 92-l rezgett a léc, hogy dobjam, gondolkodós volt mi legyen, későn szálltam ki (de azért elfogadhatóan). Egyszer volt benne -3%-m szintén még Altera korában.
.
Sokan ülnek benne mínuszban, így nehéz lesz emelkedni jó hírekre is - ha/amikor jönnek. Jobb hírek kellenek az emelkedéshez mint egyébként.
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 11. 03. 12:51
Olvastam egy jót nemrég:
top pickers and bottom pickers become cotton pickers
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 11. 03. 10:59
Ez igen! Jó az irány.
.
A célárhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy vigyázni kell vele, mert a legnagyobb nyerőkről lehet lemaradni ha az ember túl korán száll ki.
Pl legyen a Richterben a célár az 5.785 ft, mert ott van épp 5.800-n egy ellenállás - ha jól tudom, nem néztem rá most a chartra. Ha elérte az 5.800-t és visszahullik egy picit, érdemes valamennyi mozgásteret engedni neki, még akkor is, ha ilyenkor általában a valószínűségek ellen játszunk (nagyobb eséllyel esik vissza), mert ha továbbmegy, megnyílik az út a következő magasabb szint irányába. Ott is érdemes eljátszani az előbbieket, mert esetleg azon is továbbmegy, stb. Ez a mozgástér nem lehet túl sok, hiszen a cél nem az, hogy sodródjunk a piaccal, visszaadjuk a nyerő nagy részét, csak épp annyi a szerepe, hogy legyen egy plusz esély. Ki kell találni valamilyen feltételt vagy feltételrendszert ami a lehető legtovább benne tart a rv-ben emelkedéskor, de kiszed a pozícióból ha esik az ár. Nyilván ilyenkor sokszor pont a hullámvölgyben, kis visszaesésben ad el az ember, sokszor meg egy nagy (vissza)esés kezdetén, néha meg a további nagy emelkedés kezdetén - mégis egy plusz esély... Pl emlékezetes nekem az Enefi, ahol a 190 alatt ill utolsóként 192-n vett rv-t odaadtam 240-235 között, örültem a bő 20%-nak és onnan ment még további vagy 220%-t.
.
Richter pont rossz példa, mert 5.800 után talán 6.000 a következő ellenállás, de 7.200-ig tele van akadályokkal TA alapon, sok mindent kell legyűrni, tehát valószínűtlenebbnek látszik az emelkedés - aztán bármi lehet.
.
Ezt úgy mondják: Cut the losses let profits run. Legalapvetőbb. (Egyes kereskedési fajtákra ez a tanács nem jó, pl ha vki vételi oldalon áll majd rögtön be is rakja az eladásira.)
Warren Buffett aranyköpései 2019. 11. 02. 05:44
Olvastam róla, hogy az első kb 8-10 évében - amikor már ebből élt, - évi 50-100% közti hozamot ért el, inkább közelebb az 50-hez. Utána le is állt egy időre, mert nem látta, hogy annyi pénzzel amit addigra felhizlalt, hogy tudná ezt az ütemet tartani. Átállt egy másfajta hosszabb időtávban gondolkodó stratégiára.
.
Szóval van itt keresgélnivaló, hogy korrektebb hozamot tehessünk el.
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 18:09
Én pont erről nem vagyok meggyőződve. (De nyilván akár lehet is, hogy az Africa Re tiszta. Csak úgy beleillik abba a képbe ami Nigériáról kialakult.)
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 18:06
Ezért írtam, hogy ha feltételezzük a tisztességüket és naivan jóhiszeműek voltak.
De sejthették ők ezt, de ahogy írták korábban: tetszett nekik az ár.
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 17:52
"Az állomány jelentős részén,1372 szerződés esetében, összesen 319,2 millió euró összesített szerződéses limit erejéig a leányvállalat vélt viszontbiztosítási szerződéssel rendelkezett 2015augusztusa óta az Africa Re-vel, amelyről 2019 szeptember végén az Africa Re megerősítette,hogy hamisítvány.A szerződés megkötésében résztvevő viszontbiztosítási alkuszok felelősségre vonását az EMABIT megkezdte, a csalás kapcsán feljelentést tett"
.
Nekem ez szúrja a szemem: "amelyről 2019 szeptember végén az Africa Re megerősítette,hogy HAMISÍTVÁNY"
.
Hamisíthatott épp a viszontbiztosítási alkusz is. De a hamisítás fellegvára az Nigéria. Dicsőség dolga ott átverni a fehért magán-, vállalati- és állami szinten is...
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 17:39
Ezt akartam én is írni, konkrétan az enszhez akartam hasonlítani (nyilván erőltetett lenne), de a döntő a lagoszi vezetés.
111 afrikai biztosító nagy örömmel húz le egy tapasztalatlan magyart.
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 17:37
Meg kellene nézni, hogy mekkora a tapasztalatlan fehér (balek) ügyfelek aránya. Lehet, hogy ismeri őket mindenki mint a rossz pénzt és tudják, hogy óvatosan kell velük üzletelni. Csak bizonyos értékhatárig, csak bizonyos témákban és csak helyi jogi segítséggel. Ezt a CIG nem tudta.
CIGPANNONIA kitartók 2019. 10. 24. 17:33
Szerintem minden végigfutott ahogy kell. Biztosítási bróker esetleg azért kellhetett, mert volt kapcsolata az AfrikaRe-vel, stb. Még az is lehet, hogy pecsétes aláírt levelet kaptak (a CIG) az Afrika Re-től, amiben visszaigazoltak mindent. Csakhát ugye hamis...
.
Persze most feltételezzük a CIG menedzsment tisztességét, tehát azt, hogy nem tudatosan csinálta ezt vki, hanem naivan.
.
Nyugati biztosító egy ilyen szervezetbe jó kirakati bábunak.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek