Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 1 229

Utolsó hozzászólás: 2021-10-20 15:14


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

25 464
péntek, 19:56

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-11-21 16:30-ig (1 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-12-14 15:35-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
biztos van, akit nagyon érdekel a zsidózós szöveged, de meg kellene őket keresned az internet egy másik zugában. most lesz erre 10 napod. ha utána sem sikerül itt témát váltanod, akkor kitiltunk.

utolsó 20 hozzászólás

Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja ma, 15:14
Ne egy napban gondolkodjunk már...
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja ma, 14:38
Írtam egy kisregényt, de nem kell ebbe nekem belefolyni. Úgy látom az ár hintáztatására megy ki minden és minden színjáték. Lefelé is, fölfelé is. Lehet benne qrvanagyot nyerni, de nem gazdasági alapokon nyugszik ez az egész.
Warren Buffett aranyköpései kedd, 08:54
WB egyik trükkje ami megtolja a megtérülést:
Kiszemeli a megvenni kívánt papírt, ami mondjuk 108-n áll. De ő csak 100-t szeretne érte adni. Ahelyett, hogy beállna a könyvbe 100-n, elad put-ot 100-s kötési árral.
.
Ez hasonló, mint egy limites megbízás 100-n. Könyvben nem látszik. A put díját zsebreteszi. Hátrányok: én azt mondanám nem nagyon van, mert ha időközben változna a helyzet és emiatt megváltozna a vételi szándéka is, akkor lép és fedezi magát - akár visszaveszi veszteséggel a put-ot.
CIGPANNONIA kitartók hétfő, 18:51
"There is always free cheese in the mousetrap." - hogy ez mennyire igaz ránk. Na de a mondás az usából származik, úgyhogy ott még inkább, a bét az csak kezdő varázslótanonc egy wallstreethez képest.
CIGPANNONIA kitartók hétfő, 18:31
Ennek okai a múltban keresendők szerintem. Egy saga volt. Ez is...
CIGPANNONIA kitartók hétfő, 18:30
"Talán a Vinton adta oda?"
.
:)
.
Sztori volt emögött, de amikor leesett a húszfilléres, olyan 2020 április körül, eléggé meg voltam tépázva a covid miatt, a -29 -30%-t súrolgattam a korábbi csúcsomhoz képest. Nem tudtam profitálni a sztoriból sajnos.
leves hétfő, 15:53
Nekem ilyen van rendszeresen, pf egyszerű mutatja a valóságot, fél hat hat körül egyezni szokott a többi is.
leves szombat, 12:48
Elég egy black swan. Annyi igaz, hogy akkor csak a számlát nullázta nem a teljes tőkét, mert annak csak egy töredékével mozog a határidőn. Kicsit talán konzervatív vagyok, de nekem nem fér bele egy instrumentumba sok pénzt tenni, shorttal korlátlan kockázatot vállalni (1 max 2%-l be is zárom ha emelkedik, de tudom, hogy bármi lehet, kiver a víz :), vagy tdt-l túlmenni a tőkén. Minimális kockázatot keresek, lehetőleg semmit: veszteség korlátos (néha-néha zéró) legyen, nyerő potenciál meg korlátlan. Vszleg nem is itt kéne mezgerélnem hanem usában, putokkal fedezve minden egyes megmozdulást.
MOLly tulajok topikja szombat, 12:37
Hát legutóbb a mező megvétele a covid előtt azért nagyon ott volt a szeren... Kb tudhatjuk, ha a Mol vmi nagyba fog, azt rövidesen olcsóbban/kedvezőbb feltételekkel is meg lehet valósítani!
.
Nyilván ez annak a hülyesége aki a felgyűlő pénzt gyorsan jövedelemtermelésre szeretné fogni. Ahelyett, hogy várna a megnyíló lehetőségre, izomból fektet be. Ennél az sokkal jobb, ha mindent kifizet osztalékba.
leves szombat, 04:18
Nem mintha nem lett volna +30 vagy +40%-s hónapom az elmúlt időszakban, de nem reális.
leves szombat, 04:17
Szerintem ez hosszabb távon nem fenntartható, idővel elvisz az áttét. Kis kockázattal, plusz tőke nélkül, (azaz nem higítunk rá), bukók benyelésével, áttétmentesen mondjuk 1-1.5 évi állampapírhozam/hó. Sok odafigyeléssel...
EHEP várakozások szombat, 04:06
Amit írsz az olyan 95%-ban csak lelkiállapot, mert régóta döglődik a papír. Ilyenkor észérveket keresünk miért fog nullázni. Néha nullázódik is, de azért olyan 92-95%-ban nem, hirtelen, a semmiből, előjel nélkül egyszercsak fordul. Csak hát nincs rá garancia: 5-8%, hogy törlik a francba idővel.
.
De ez ilyen, a saját lelkiállapotunkkal egy befektetés kapcsán rohadtul nem érdemes foglalkozni, 95%-ban rábaszás a vége... (Vagy legyen kicsi a pozi és tűzön-vizen át, vagy SL.)
MOLly tulajok topikja szombat, 03:56
Lehetséges, hogy érdemesebb úgy tekinteni a Molra, mint az állami költségvetés kiterjesztésére. Ami megdobja a mozgásteret a GDP 1-3%-val. Egy 500 mrd-s költést vártam korábban ami gazdaságilag nem ésszerű: az itt írt bécsi reptér árazásához képest a pestiért ajánlott vételárból kb 1.000 mrd indokolatlan lehet. De nem baj, mert erősíti a nemzetgazdaságot. Lehet egyrészről ez nyomja az árazást.
.
Hosszabb távon meg lehet egy olyan hatás, hogy a környezetszennyező energia olyan megítélés alá fog esni mint az egészségromboló dohányzás: jól jövedelmez a cigigyártás, de a piaca a fejlett világban csökken, emiatt a pe hosszabb távon is alacsony lehet.
.
Ebből kiút lehet, ha tényleg átalakul megújuló energiatermelő/elosztóvá a cég, újrahasznosítás, hulladékfeldolgozás, egyebek - de ez idő meg pénz.
CIGPANNONIA kitartók szerda, 17:45
Talán a Vinton adta oda?
Appeninn real 2021. 10. 12. 22:31
(Nem akarom az Appot szidni, csak kiakadtam a sok görénységen. Pl az Autowallisba legutóbb apportált cég saját tőkéje nulla közeli lett volna. Erre csinált a Wallis egy új ingatlanértékelést, ami az ingatlant felnyomta a duplájára, így az apportált cég saját tőkéje többszöröződött, lehetett cserébe 15M rv-t kapni. Gyártottak egy kis pénzecskét. Maguknak. De ott a mostani vezetés megadja a nyerés lehetőségét a kicsiknek legalább!)
Appeninn real 2021. 10. 12. 22:25
Sajnos én párhuzamot vélek felfedezni várszegi leisztinger meg jellinek közt.
.
A Fotex a könyszerinti érték talán 14%-án forog, néhány hónappal ezelőtti elemzés szerint (nem követem).
Forrásra a saját tőke valahol 3.000 körül van részvényenként, osztalék az elsőbbségire van, nyomorult 50ft 15 éve. Nemrég (tavaly ősszel) felvették az MNB NKP-t és előtte megszellőztették, hogy gépipari céget vesznek belőle: hogyhogynem a saját érdekkörből sikerült 17 mrd-ért venni vmi 1.3? 1.5 mrd? ebitdas céget. Még csak nem is 11-12 PE, hanem 11-12 vételár/ebitda... Forrást eladósította, pénz saját berkekbe kiment.
Appeninn ingatlanokat bemutatják ingatlanonként. Van ami közel helyezkedik el, a jellemzői alapján azt már ML túlárazta. Van benne olyan projekt ahol a jövendőben megvalósuló fejlesztés figyelembevételével a várt pénzáramokat évi 15% növekedéssel (de vagy öt éven át legalább) gondolják megvalósulni, 6 vagy 7% diszkontrátával visszaszámolva: hát hogyne ugrana a vélt jelenérték (Dreamland a projekt neve, hát beszédes, fejlesztés utáni extra megtérülés). A mostani App cégvezetés néhány megítélt támogatást kb 6-7 mrd értékben "átadott" - nem tudjuk milyen feltételekkel, netán mennyiért.
.
ML legalább megadta a lehetőséget a kicsiknek is nyerni, de a fenti három főtulaj talán sportot űz abból, hogy magyar (kis)befektető csak és kizárólag bukjon. Talán rühellenek bennünket a népcsoportok közti történelmi ellentétek miatt. Lehet, hogy ezeknél a cégeknél kifejezetten diszkontálni kell a főtulajok származása és hozzáállása miatt. Talán, nem tudom. Elkeserítő, hogy ilyen szarok egyáltalán a béten létezhetnek. (Mondjuk a Fotex ki is húzott)
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 10. 12. 16:08
Mondjuk rokonnal más, még a görény rokont sem ütheti el az ember egy esős éjjelen...
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2021. 10. 12. 16:07
De basszus, ha ezt velem csinálja meg valaki, hogy életem munkáját megkísérli lenyúlni akkor a per lenne a legkisebb szankció amivel a patkánynak szembe kellene néznie. Szóval ez most szerintem a többi részvényes szempontjából is jó hír - védi a Triman a többiek érdekét is. (Nekem eddig minden anyagi természetű vitám megoldódott, de volt már olyan amikor láthatatlan biztosítéknak ott volt a kárpátaljai távcsöves puskás ember - igaz ezt az ellenfél nem tudta.)
.
Már ha igaz ez az egész kavarás.
EHEP várakozások 2021. 10. 08. 17:23
Az idő nekünk dolgozik?
EHEP várakozások 2021. 10. 08. 15:38
Addig mondtad ezt az 500-t, míg maguknak megcsinálták. Lesz 9 elsőbbségi részvényes aki 500-ért vehet ehepet. Azaz egy elsőbbségi 7x(1.950-500)+1.950 ft-t ér. Most épp. Ha el nem számoltam...

friss hírek További hírek