Idea

Regisztráció: 2017-11-10 06:12:08

Hozzászólások száma: 732

Utolsó hozzászólás: 2020-10-26 18:22


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NUTEX részvényesek topikja hétfő, 18:22
Ide nagyon passzol:
.
If it was a good buy at ten, than it's a good buy at two.
Good bye house.
Good bye car.
Good bye wife...
.
(Persze ez csak ilyen rosszmájúság, ne vegyétek figyelembe.)
KISBÜFIK topikja vasárnap, 16:47
Ingatlanbol tudsz venni olyat ami a kornyezetehez, hasonlo ingatlanhoz kepest alulertekelt. Ha az elado kenyszerhelyzetben van, ha az ingatlan lepukkadt, ha nem felkapott helyen van akkor erdemes megvizsgalni, hogy amit bagoert kinalnak esetleg megveheto e. Olyan minimum evi 15 szazalektol felfele berleti dij ado elott erdemes fontolgatni. Es ha mar veszel, akkor legyen akkora berleti dij tomeg, hogy megerje vele keccsolni. 
EHEP várakozások csütörtök, 21:11
Ti most nem kamuztok ezekkel az átlag beker árakkal?
EHEP várakozások kedd, 23:04
Ha kicsit általánosabban nézzük, akkor - legalábbis nekem úgy tűnik - mintha beszabadult volna egy farkasfalka a hodályba, ahol mi vagyunk a birkák (És ez nem pártfüggő, hanem inkább ennek a tetű renccernek a jellemzője ami felerősíti a legrosszabb vonásainkat). Nyíltan nem lehetséges szembeszállni még egyetlen omega farkassal sem, mert rögtön ott terem a többi és széttép. Ám az idő múltával azért a birka csak kitanul egy-két dolgot és ki tudja peckelni a rátámadó farkas pofáját - általában. Egyelőre csak ennyit. De nem megoldás ez sem, mert az idők folyamán a támadásokat hárító birka egyre zsírosabb falatnak néz ki. Egyre több farkasnak támad rá étvágya, sőt a többi birka közül is egyre több gondolja úgy, hogy könnyűszerrel elvehet (megverheti, megrendszabályozhatja, megalázhatja, lophat tőle, becsaphatja, stb, stb) a zsírosodó birkától. A birka meg közben arról álmodik, hogy kipeckelés helyett jobb lenne rágyújtani a falkára az erdőt, de a többi csak csendben áll vagy maximum bégetnek néha egyet...
EHEP várakozások 2020. 10. 19. 19:33
Rendben van. Bátorkodtam leírni, hogy a korábbi beírásai alapján nehéz lett volna profitot elérni. És talán most is nehéz ha a beírásaira alapoznánk. Ennyi az észrevételem semmi más, részemről be is fejeztem.
EHEP várakozások 2020. 10. 19. 19:28
Jó ebben benne van az a lehetőség is, hogy a 360 napost egymás közti adogatással benyomják, hogy minél kisebb áron vehessenek, mit tudom én 200 ft lesz 2021április 30-án a záró és 500 a wma360.
.
Ám  kevés rv van, ahogy mennek lejjebb, úgy kaphat étvágyat kisebb/nagyobb hal egyaránt. Plusz itt az az érték, hogy van benne x darab részvényes, aki a mostani benne lévő tőkéjének a 20x-t is belenyomja ha megindul egy többszöröződés mert olyanok a kilátások. Tehát ilyen szinten kirázni a kicsiket az talán butaság, ha azt akarják, hogy majdan brutál felhajtóerő legyen. Plusz aki - mondjuk - 4.500-s átlaggal ül benne, annak már oly mindegy, attól 4.500-ig nyugta van az árfolyamnak.
EHEP várakozások 2020. 10. 19. 19:02
Nem jó neked semmi... Mikor 20.000-l jött lefelé 15-12-10.000 akkor több értelme lett volna erős kritikával nézni a céget nem most. Asszem gyököt kell vonni a beírásaidból, legalábbis én azt teszem. Mondjuk eddig sem a fórum határozta meg mit teszek vagy mit nem.
EHEP várakozások 2020. 10. 19. 18:41
9. pont?
EHEP várakozások 2020. 10. 19. 16:21
A Balázs lakcímét hol látod? Melyik cégben van benne épp most? (Annyira nem követem a Deltát mostanában, azt tudom, hogy ott már talán nincs csak mint résztulaj)
.
(Mindenesetre egy kicsit bővítettem amint megláttam a hírt, sajnos nem én voltam az első :) el  kellett hozni másból pénzt - amit aztán vehettem vissza másik számláról... Itt a böjtje annak, hogy a covid legeslegelején kiszedtem minden kp-t, meg amit még sikerült aznap eladóin elpasszolni - nem eleget egyébként. És azóta se tettem vissza, úgyhogy 60-70% kes helyett most fordítva van...)
EHEP várakozások 2020. 10. 15. 21:54
Csak nem fér a fejembe, hogy magán a közgyűlésen mért nem merülhetnek fel javaslatok mint:
- kf újra feltőkésíti kp-vel elsőbbségiért
- kf feltőkésíti apporttal elsőbbségiért
- kf belehoz vagyonelemet sokat, törzsért
- ugyanez dvg-vel
- nyilvános kibocsátás 20-50M értékben törzsért
- nyilvános kibocsátás sok-sok M(rd) értékben, mellette új stratégia
- kf javaslatot tesz a cég beszántására
- dvg-vel ugyanez
- kf és dvg közösen szántja be a céget
Tehát ha nem jön előterjesztés, akkor a közgyűlés arról fog szólni, hogy kockafej elmondja, hogy ő nyilvános kibocsátást javasol, Dunaújváros azt mondja, hogy ő belerakná a cégbe a városi uszodát, kis ferenc meg közli, hogy ő már megszedte magát más ezen már ne keressen, számolják fel a picsába. Erről születik egy jegyzőkönyv, az Igazgatóság megvizsgálja a javaslatokat és lesz egy következő közgyűlés ahol már arról szavaznak melyik út legyen. Gondolnám én.
EHEP várakozások 2020. 10. 15. 16:54
Lesz akkor nekem is olyan részvényem amit csak nézegethetek a számlán évekig? Eddig még nem volt, hátha most...
EHEP várakozások 2020. 10. 15. 15:06
Miért kell beadnia kf-nek javaslatot?
KISBÜFIK topikja 2020. 10. 14. 11:11
Természetesen mindenki úgy rontja el az életét ahogy akarja :)
.
Csupán próbáltam rámutatni, hogy létezik egy aktív cselekvésre épülő életvitel is. És mivel ez az ország nincs hozzászokva, időnként elképesztő hatást lehet elérni cselekvéssel. Meglepődik, leblokkol, határozatlan lesz, feltételezésekkel él... - végül meghátrál. Szinte minden attól függ, ki akarja jobban és mennyi energiát tesz bele.
.
Az már igaz, hogy én is nyugit akarok már, anélkül, hogy állandóan küzdenem kellene a mindennapos kicsi és az alkalmankénti nagy görénységek ellen. És nem akarom a nyugalmam sem pénzzel, sem megalázkodással/egészséggel megváltani. Úgy látom ez itt nem lehetséges - a farkasok folyton belénk marnak - mert nincs reakció. Forradalmat nem akar senki. Marad egy megoldás: nekem kell olyan helyet keresnem ahol kevesebb a farkas, vagy tökösebb a nép.
.
A múlton annyiban tudsz változtatni, hogy a múltbeli, lezárult esemény következményeit sokszor meg tudod szorozni mínusz tízzel akár (előjelet tudsz váltani). Ami irracionális, de az országunk is az.
KISBÜFIK topikja 2020. 10. 14. 10:28
"A másik oldala meg az, hogy ami már megtörtént, azon nem tudok változtatni, de azon igen, hogy a jövőben hogyan cselekszek. Ha ellopják a pénzedet és még idegeskedsz is, akkor az egészségedet is "ellopják" mellé. Szóval ezért ne legyél plafonon. Önérdekből."
.
Rögtön tegyük mellé a ma reggeli cikket is: Nem várt eredmény született, a legstresszesebb nemzet vagyunk
.
Ez jön ki abból a kombinációból, hogy az életfeltételeink szarok és mellé a dolgok elengedésére, belenyugvásra nevelnek minket. Belenyugvás meg elengedés működik egyszer, kétszer, de ötszázszor meg ezerszer nem, attól idegbeteg lesz az ember. 1991-ben kezdtem üzletelgetni, rögtön megtanították nekem: ha valaki véletlenül (nemtörődöm, trehány, rossz előfeltételezéssel élt, stb) megkárosít és nem téríti meg a kárt miután szóltál neki, legalább 10x kárt csinálj neki; ha szándékos a károkozás akkor próbáld meg anyagilag lenullázni. Egy ilyennek híre megy: visszatartó erőt jelent, nem te leszel a következő birka akit levágnak.
.
Sajnos nektek minden jó, vagy ha nem jó, akkor meg engedjük el, úgysem tudunk tenni ellene, majd legközelebb okosak leszünk. Hát pont ez az ami felbátorítja a görényeket, hogy legközelebb - amikor úgy gondolod okos vagy - újra a szádba hugyozzanak. Aztán ha ezt valaki sérelmezi - mondjuk én - és teszek ellene, akkor nemhogy a görények halálos ellensége leszek, de a többi birka először engem nyúzna meg: Ez nem pofázik, hanem tett is valamit? Javított a saját helyzetén? Olyat mert amit én nem? Öljük le a gecit de azonnal, ilyen magyarországon nem létezhet!
.
(Hozzá kell tennem, hogy azért maradéktalan megelégedésemre utoljára tízévesen sikerült elintéznem valamit: a környezet szemében én voltam a hős, a hivatalosságok fanyalogtak, de nem mertek lépni semmit az értem felelősek ellen, mert mellettem volt a közhangulat. Valaki elnyerte méltó (és talán kissé drasztikus) büntetését miután sok-sok borsot tört a közösség orra alá, néhányakat meg egyenesen terrorizált - köztük engem is. Mentőhelikopter vitte el, azért az akkor nagy szó volt :) Azóta volt pár/sok? ellenszegülésből adódó nyertes csata, de annyira egyértelmű, m_i_n_d_e_n általam becsült/értékelt szempontból teljes győzelmet hozó azóta sem. Olyan ami után az ember 20cm-l a föld felett lebeg, sőt, megváltozik, hogy a többiek mire értékelik... Nyilván volt néhány vesztett ügy is. De törekedni azért kell a dolgok megváltoztatására, a legalja, a minimum, hogy legalább ne a dologtalan cigány szóljon már be az embernek és gondolja úgy, hogy ő az alfa és omega... A leginkább azokat a helyzeteket bánom, ahol kényelmességből, félelemből, tudatlanságból, figyelmetlenségből, másra való tekintettel, stb nem szegültem ellen a rám nézve negatív kimenetelnek, volt amit igen durván megszívtam, jobb lett volna ha teszek ellene és határozott időre akár börtönbe küldenek! Ja és nincs olyan, hogy nem lehet rajta változtatni, talán a temetés a kivétel!)
Delta Szekta 2020. 10. 09. 23:41
"fantáziadúsak ám a fosztóink" - ez így helytelen, sokszor nem fosztók ezek, hanem el akarnak érni valamit, bármit, amihez a legegyszerűbb út mondjuk az árfolyam megbabrálása le vagy fel. Sokszor ezek a cégek csak eszközök, fegyverek amivel oda lehet csapni ahol fáj. (Nyilván van járulékos veszteség is, azok vagyunk mi.)
Delta Szekta 2020. 10. 09. 23:38
Pénzért jöttek nyilván. A pénzedért pontosabban.
.
De röhej ez a bét egyébként, itt olyan mozgatóerők (is) vannak  - főleg a legnagyobb emelkedések mögött (vagy egyáltalán a legnagyobb mozgások mögött) - aminek abszolút semmi köze nincs egy-egy cég gazdasági helyzetéhez, de még csak a remélt gazdasági helyzetéhez sem. Sőt, még csak nem is arról van szó sokszor, hogy azért verik be vagy húzzák fel, hogy fosztani lehessen a népet. Teljesen más indokok, ha sikerül kitalálni akkor szüret, ha nem, akkor meg csak a pislogás van meg a stoploss ha - általában - csorog lefelé. Ritkán sikerül kitalálni, mert igen fantáziadúsak ám a fosztóink...
EHEP várakozások 2020. 10. 08. 22:25
Vagy legalábbis az ára épp akkor épp annyi lenne, na :)
EHEP várakozások 2020. 10. 08. 22:24
Ha már vki be akarja égetni a dunaújvárosi vezetést, az úgy lenne ütős, ha nem csak pofázna a vagyonvesztés mértékéről, hanem valóban rámutatna, hogy lám-lám 40.000 ft egy db ehep rv*, és jó nagy hülyeséget csinált a városvezetés amikor eladta, vagy sejtetné, hogy netán baráti kezekbe adta..
*Merthogy addigra hogy-hogynem 40.000 ft-t érne különböző hatások/tettek következményeképp...
EHEP várakozások 2020. 10. 07. 21:37
Az azért érdekes, hogy 1.500-n válsz pesszimistává :)
KISBÜFIK topikja 2020. 10. 07. 04:27
(patkányok közt Magyarországon újabb epizódja:
Korábban írtam, hogy volt több ingatlanom, részben vállalkozási, bérbeadási vagy befektetési célzattal.  A közművekkel elég sokat vitatkoztam, mert a hasukra csaptak és kitaláltak extrákat maguknak. Az egyik helyen volt két vízelfolyás miatti elhúzódó vitánk a vizesekkel, sehogy se akarták jóváírni, én meg addig nem fizettem. Ők meg kizárással, végrehajtással fenyegettek én meg feljelentéssel, polgármesterrel. Végül cca 100.000 ft híján megegyeztünk. Rendeztünk három évet egyben.
.
Kaptam nemrég egy felszólítást, többszörös pénzről szólt mint ahogy utoljára elváltunk. Részletezve voltak a havi követelések. Három év havi díjait sokalltam, mintha dupla vízdíjat kértek volna. Minden egyes hónaphoz be volt könyvelve a havi számla fele, mint befizetés, a számla fele nyilvántartva mint tartozás. Ma rászántam magam, mostanáig kerestem az akkori számlákat. Amelyek épp a nyilvántartott összeg feléről szólnak. Azaz: megtörtént egyben a befizetés - az általunk jogosnak vélt részt rendeztük -, lekönyvelték, majd egy csuklómozdulattal duplázták azokat a hónapokat (három évet egyben) amiket kifizettünk. Benyelték a kest egy rezzenés nélkül, mintha sose adtuk volna oda...
.
Azt mondják mi itt egy patkányokkal teli gödörben élünk, a gödör fala szabja meg a horizontot és el innen, ha már a nép oly birka, hogy nem csinál forradalmat. Csak még lóg nekem az ország, nem is kevéssel... Bár a vége lehet, hogy az lesz, hogy "rendezem" a számlát, ha én nem kapom meg, akkor az én káromhoz képest másoknak legyen sokszorosan rossz.)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek