Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
általában karácsonytól - január első hetéig (angolszász, nincs köze a december 6-hoz!) . "A Santa Claus rally is the sustained increase in the stock market that
occurs around the Christmas holiday on Dec. 25. Most estimate these
rallies happen in the week leading up to the Christmas holiday, while
others see trends that begin Christmas Day through Jan. 2.12
Theories that explain a Santa Claus rally include end-of-year tax
considerations, a general feeling of optimism and seasonal happiness
on Wall Street, and investing holiday bonuses. Some institutional investors settle their books and vacation during this time of year, leaving the market to retail investors, who tend to be more bullish toward the market."
Itt az alapvető problematika azokkal a megnyilvánulásokkal van, mikor vki azt írja az idei 30% feletti emelkedésre, h az esés, mert a csúcshoz képest alacsonyabban van. A másik mikor megy a MOL istenítése, de nem tudja elfogadni, h ua-t az időtávot (idén tavasz pl.) emelkedett az egyik 5%-ot, a másik meg 30 körül és szerinte a az 5 az jobb, mint a 30. Ettől megyünk már sokan a falnak. Arról nem beszélve, h annak sincs marhára semmi értelme sztem, h fél óránként beirkálja vki, h esett 20-30-40-50 pontot. Ilyen áron ugyan mennyire tragikus, h ha esik 50-100 pontot egy nap? Kb. semennyire. Hetek óta toporgunk 13800 körül +- 200 pont. Gyakorlatilag helyben járunk, nem emelkedünk, nem esünk. Akkor minek minden nap idejárni hergelni a népet az 50 pontos eséssel? Mi értelme van az olyan megnyilvánulásoknak, mikor amcsik esnek 1% körül, h "mai 4 fogásos menü"? De emelkedésnél ezek az emberek sosem írnak. Akkor ez nem trollkodás? Van vmi érdemi haszna, ami előre viszi a topikot? SEMMI. Lehet egymásra mutogatni, meg lehet azon vitatkozni, h ki kezdte, de attól függetlenül kár tagadni a nyilvánvalót, h idén 30% körüli PLUSSZBAN van az OTP. Ez tény és nem képezheti vita tárgyát. Várja vki lefelé, bánja a fene, de unalmas, mikor hetekig nem is mozdul szinte, de minden nap be van írva, h esik. Én személy szerint kevesebbszer látom bkitől is azt, h emelkedik, meg 15k lesz, ellenben azt sokkal többet, h majd holnap beverik a MOL után az OTP-t is, érik már egy nagyobb korrekció stb. Akkor ki is hergel kit?
Latod azt sem tudod mi a kulonbseg. Emelkedo haromszog teteje egyenes, alja ferde sik, kb 45fok. Ék pedig szűkül 45-60fokos szögben, de azonnal rávágid nincs ék, de egyből rávágod nincs ék. Így persze nincs, ha nem tudod azonosítani. És mi kötekedünk. Na mindegy
Teljesen igazad van. Megjegyzem olyan aki már egy éve nem tözsdézik, és nem is fog egy daradig mert kivonult. Mi a ló....nak pörög állandóan az OTP esésén. chartokon? Mindig tanulunk valamit.
ék és emelkedő háromszög mi a különbség? amugy annyir nem izgat, mivel . ahogy ezt pár napja írtam viszlát #ék# lesz, ha annyira ragaszkodnak hozzá. nos utána mi történik? ha tényleg ék volt akkor esnie kellene, ha viszont nem esik, nem az volt
Trendszög, vagy angolul: Trend Angle - így találod meg a grafikonrajzolóban, automatikusan meg tudod vele mérni. Én erre gondolok, hogy erre utaltak itt az éknél, mint 45 fok. De majd a válaszból kiderül, mire gondolt a költő.... . A kalkulációról gyorsan ennyit találtam: "The Trend Angle Indicator calculates the trend angle based on the slope of the price movement over a specified period. It uses an Exponential Moving Average (EMA) to smooth the data and an Epanechnikov kernel function for additional smoothing."
Van egy vízszintes tengelyed, az idő, valamilyen egységekre bontva. Van egy függőleges, az árfolyam, szintén valamilyen egységekre bontva. A 45 fok ebben az esetben mennyire értelmezhető? Mekkora az időegység aránya az árfolyam egységhez, hogy ez a bizonyos 45 fok releváns legyen?
Nekem senkivel nincs problémám itt. Engem kérnek számon miért nem törlöm a lefele várakozókat. Ezekre kel válaszolni, meg mindkét fél részére tartani a moderálás kérést. Ezért vagyok. De háttérbe is vonulok, ne legyen baj azzal, ha válaszolok. Mehet felőlem nélkülem is, csak ne keressenek hol vagyok, mi van az ékkel, az eséssel. Na próbáljuk ki. Üdv
Figyelj egy kicsit! Szerintem az nem baj, ha valaki fel vagy éppen lefelé várja a papírt az "indikátorai" alapján! Gyanítom, hogy nem is ez az alapvető problémátok egymással! :)
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!