Offtopic Alert! Pénzügyi szolgáltatói körkép: Kedves Fórumtársak Bocsánat kövesi kolléga (Visszaolvastam a korábbi írásainkat) itt kérdezett így most ide válaszolok...s lehet igaza van mert másnak is hasznos lehet. :) Tehát szégyellem magam... nemtom eddig hol éltem de idén tudtam meg h van ilyen h TBSZ. Ezzel együtt nyílott fel a szemem hogy: Hjaaaaaa??? Van olcsóbb bank is a CIB nél? ("Valójában pénzügyi szolgáltató" így tág értelmezésben) Fontos: NEM a K&H BANK ba megyek hanem a K&H Értékpapírhoz ami nem ugyanaz!!! De közös anyacég v mi van.. --> Pátria Finance. (CIB nél díjak alap: 0,2% állományi díj /év -nekem 0,1% ra van leverekedve, vétel eladás 0,5 v 0,6 % ról le 0,3 % ra szintén leverekedve...ez lehet náluk a fiók alja) Tavasszal (Figyelem azóta változhatnak a díjak!!!) végzett hosszú órás gyűjtéseim: OTP, Unicredit drága vétel eladás: 0,5-0,6 % körüli, állományi díj is van de már meg se néztem. Raiff, Erste nálam kb középárasok 0,45 % körüli tr díjakkal Erste ben jártam személyesen Erste nél az állományi díj van picit drágább mint az éves 0,1% DE!!! kb 50 -60 millás állománynál plafont fog. Tehát sok pízed van a plafonos egy metszésponton túl már jobb lehet. ALERT!!! A héten jelentette egy CIB es privi bankár h Raiff állományi díjat csökentett! S hogy az MBH SZ...R!! Onnan jött át...mondotta nékem. Erstés srácok itt a topikban meg gyakran mérgelődnek h kifekszik a rendszer. IBKR tavasszal: 2000 Ft / hó szla vez díj de letrédelhető, vétel 0,4% elad 0,1 % -tehát teljes tranzakció ->0,5% !! (Lightyear hasonló lehet kb) De itt ez utóbbi 2 nél nincs fizikális fiókrendszer ahova bemehetnek a Marinénik!!! csak online... minden! Nincs ember nincs épület nincs rezsi sem munkabér! Ezért olcsók!!! Aki csak telefonról tolja annak e 2 utóbbi verhetetlen árazású (biztosan kihagytam még valamit) JA!! : Grániotot nem néztem de az is azért lehet olcsó mert nincsenek fiókok.. online mint a fenti diszkont brókerek...csak banknak minősül. Most volt az IPO-ja lehet figyelni.. :D Ha én most azt látom a 2 (számomra mindenképp) Arany középutas megoldást a K&H Értékpapper nyújtja. Van épület van ember.. lehetek én is kőbunkós Marinéni mobilapp nélkül (PC-ről tolhatom ingyenes mobil SMS kódos belépéssel...jellemezően CIB nél még én vagyok az utolsó 3 db ügyfél egyike akik tokennel nyomják a trédet) XD! S a díjak Papperéknél: Sávosan dráguló díjazás van havi tréd tömegtől teszik függővé: (0-5 ...30 milla / hó ig) a maxosban a legjobb díjazás: 0,24% vétel/eladás, szla vez és állományi díj NINCS! DE én buy and hold arc vagyok szóval no trade így nekem ez error, DE!!! kiverekedtem h kellemesebb összeget viszek a platina díjcsomagért. Így kapom a fentieket. :) Kövesi kolléga neked is megajánlották ezt, azt írtad korábban! :)))) Rohadtul belefáradtam a fél éves "bankvadászatba" és itt tettem le a voksom. Ez az a hely ahol a legjobb (IBKR -el vetekvő díjazással) nem sérülnek agyament kőbunkós ősemberi preferanciáim. ALERT: Valuta vétel eladás 1% ez lehet drága még nem tudom...sosem valutáztam!!! Jöv héten aktiválom a valutás cimboráimat!! Kelleni fog mert kilépnék végre kis Hazánk szerető karjaiból s nyitni szándékozom a bolygó felé... :)
OTP részvényesek ide!