naposon a csökkenő testek fölé emelkedett. sávtetőt megpöckölte 21700 és közel tudott maradni 21600. 20250-20600 között oldalazva várakozik a 4h boliközépre, már 21150.
Mol sose lesz ilyen jó , ahhoz nagy üzemben kéne terjeszkednie amit nem tud.... Molnak éves ciklusa van.... osztalékot fizet, beesik.... letelik egy év ..... megint fizet osztalékot megint beesik. De nem tud szignifikánsan több profitot termelni évről évre hogy nőjjön az árfolyam.
A teljes készlet fogyott el másfél óra alatt kb. Kedden indult volna eredetileg, de szerda lett belőle valamiért. TL 94-et tudtál volna venni árjegyzőtől, talán az nem volt már "sold out". Igazából még szerencsés is volt, hogy volt előtte egy nagyobb esés, amivel kikerült az extrém túlvett zónából és onnan jobb beszálló volt szerda reggel, mint kedd reggel lett volna. Persze a legjobb kedd délután lett volna, amit vártam is, hogy hátha mégis elindul még aznap. Itt újabban hamar el kell dönteni, hogy akarsz-e venni, mert eddig is hamar elfogyott, ez a mostani szerintem rekord volt. Tegnap délután volt még 800 db kötés, azóta semmi.
Csak azt is számold bele, hogy az osztalék várhatóan leesik ami korrigál is kicsit később, úgy már azért más lesz a matek. Főleg ha nem csak standard osztalék lesz.
Én aznap ránéztem és 9:05-kor amikor kinyitott a certi bolt, akkor 21100-on voltunk, ez +100Ft volt. 9:08-kor már 21400 körül és 9:10-kor 21500. Ezzel gyakorlatilag már megvolt a napi emelkedés kb.70%-a és ott már nem vettem. Többek közt ezért bosszant, hogy az Erste nem adott ki tájékéztatást a certiről, mert ha tudom, hogy reggel indul akkor előző nap vettem volna valami alacsonyabb tőkeáttételüt. Viszont infó nélkül csak annyit tudtam, hogy 24 miliárdos forgalommal esett 700Ft-ot és nem lehetett tudni, hogy tovább esik vagy nem. (Azt nem néztem meg, hogy az első 5 percben hány certi fogyott el.)
Reálisan nézve innen még lehet benne kb 15%emelkedés éves távlatban.Amiből meg nem kevés adót is fizetsz.Szóval ezért a kb10-12% profitért elég nagy a kockázat.
A magam nevében beszélek. Én itt nem vennék. Jön egy gazdasági krach. Funda ide vagy oda, lepakolják, ahova akarják. Aztán lehet újra építkezni 2 évig. Akkor ALL-IN ahol úgy gondolja az ember,h "elfogadható". tudmo ezért sok mínuszt fogok kapni :D de nem baj. (Shortot beállítottság).
19500-nál álmainkban nem gondoltuk,hogy veszünk még az életben 10ezer alatt.Most sokan azt mondják,hogy 20ezer alatt már nem veszünk.Pedig lesz ez még 20ezer alatt abban biztos vagyok.Most ebben a őrült longban nehéz elképzelni.Csak előtte lehet felmegyünk 25ezerig.
OTP részvényesek ide!