Ez szuper lenne, de nem tudok tippelni se bármi lehet, ez ilyen oldalazós időszak most. Lehet csinálja a bull flaget is akár . Mindenesetre a csökkenő vonal alól kioldalazott mára max 800-900 körül lehet szerintem, de ha az általad említett 800 meglenne az már egy szép záró lenne
Kérem tegyék meg tétjeiket s tippjeiket hétvégére: Heti záró 21 800. 21 800 felett zárunk: fel (vagy pont ezen zárunk : szintén fel) 21 800 alatt zárunk: le
Alapvetően igaz a cikk meglátása. Egyedül az előremutató S&P500 P/E -vel kapcsolatban vitatkoznék. A cikk szerint ez P/E= 25. Máshol P/E= 21 körüli értéket olvastam. De a túlértékeltségen nem, csak a mértékén változtat. Amúgy emlékeztetnék arra, hogy a nyáron leirtam. ha az amerikai részvénypiacok nem egy válság előjeleként korrigálnak, hanem azért mert az előremutató P/E már túl magas, akkor nem az következik be, hogy az európai piacok még ráerősitenek és még nagyobbat korrigálnak. Ilyenkor a befektetők nem menekülnek Európából, hanem keresik az alulértékelt papirokat. És az OTP előremutató P/E-je ma sem több mint 6. Ez és a Trump efektus (ukrán -orosz kockázatok megitélésének változása) inkább egy további emelkedést szignalizálnak.
A valadz roviden , nem :D de jobban jarsz ha ezt a mol topikba irod mert itt semmi keresnivaloja. Az otp kulonadokkal a nyakan is jol teljesit a mol meg hát nem :)
Marad a Brent-Ural spreadre kivetett különadó isA rendeletmódosításban szerepel egy ilyen kitétel is:2. § (1) bekezdésében a „2022–2024.” szövegrész helyébe a „2022–2025.” szöveg lép. Ez pedig nem más mint a kőolajtermék-előállító (jelen esetben a Mol) esetében korábban bevezetett Brent-Ural spreadre vonatkozó 95%-os különadó fenntartása jövőre is. Amiktől búcsúzunkA mostani kormányrendeletben felfedezhető hatályt veszítő szabályozás, amivel a kormány több extraprofitadót kivezet 2025. január elsejétől.Így például hatályát veszíti az eredeti rendelet
2/A. §-a, ami a kőolajtermék-előállító társaság (jelen esetben a Mol) nettó árbevételére vetített különadóról szólt.
Szerintem is benne lehet a 20k kerek szám meg nincs is messze ha százalékban számoljuk.... sokat jöttünk fel és a le mindig gyorsabb mint a fel .... 2025 ben bármi lehet, vége lehet az ukrán háborúnak ami szintén jó. de olyan is lehet hogy pl 25 ig megy hiába 27 k a célár vagy lehet mondjuk 29k jönne már ki és tényleg P E szerint is indokolná, de nem adják meg. Magyar piac kis piac nem ismerik,ezért ment innen el bocsi nem is jött ide a Wizzair részvény hanem a Londoni tőzsdére ment egyből . De olyan is lehet hogy túl megy a reális áron pl sok a short , mondjuk ez mostanában nem nagyon valoszinű mert jó a bank számai jó a jövő is stb....
Nem normális, ami az amerikai tőzsdén történik, és amiben Trump is vastagon benne van... jó írás és beraktam a linket arról ír hogy mennyire túl van értékelve az amerikai piac ritka az ilyen ....
OTP részvényesek ide!