A jelenlegi érték a lényeg .A többi csak okoskodásnak látszik.
Sok hozzászóló indíthatna technikai elemzés honlapot is,de egyáltalán nem biztos,hogy ők sikeresen kereskednek.
Egyébként is minden elemzés úgy indít,hogy ha emelkedik, akkor ez várható,de ha esik,akkor a másik lehetőség teljesül.Magyarul lehet ez is meg az is állandóan.Közben a fórumon lehet okosságokat mondani!
Ezzel a véleménnyel azonban senkit sem akarok kritizálni.Továbbra is szivesen olvasom a beírásokat.
Megtisztelő, de a kételkedés kétségtelen joga a Tietek. Csak annyit tudok mondani: figyeljetek. Kb 80%-ban pontos előrejelzést fogok mondani. Viszont nem tudom mikor tévedek abban a 20%-ban ... :)
Na de most már visszafogom magam. Szét tudnám offolni bejegyzéseim számával a topikot, úgyhogy ezután csak a napos fordulók alkalmával írok. Legközelebb csütörtök pénteken, vagy ha hamarabb fordulnánk. :)
Folyamatosan írtam, hogy 4470 a csúcs onnan maci a trend amin lovagol a bika. Azt is írtam, hogy várható egy fals kitörés. Ez lett 4488. Tény, hogy annak mértékéről fogalmam sem volt mint ahogy az aljáról sem. Erről a 3915-ről. Azt szerda csütörtökre vártam. Péntek reggel lett meg. Kicsit benéztem ...
Ha tiken nézed, akkor ez a kitörés a 3.3 hullám. A 3.5 mehet fel 4180 környékére. Elvileg alatta marad. Lehet meglesz ma, de lehet csak holnapra valósul meg. Gyakorlatilag a forgalomtól függ.
Azután jön a 4. le fölötte maradva a 4030-nak és az ötödik vihet fel 4100 fölé. Majd egyszer megrajzolom. :)
Legyünk korrektek. Mához képest szerda környékén kialakulhat valami lokális minimumféle. Mértéket nem tudok. Ahhoz képest pénteken egy kis maximumocska. Onnan pedig irány újból dél.
Ezért mertem javasolni még csütörtökön, hogy a 4400 fölött nyitott shortokat érdemes tartani. Ha valaki mindenképpen meg akarja játszani ezt a kis feljövetelt, az nyisson ellenlongot (hedgeljen) és azt zárja le csütörtök pénteken. Ezt a technikát nagy tudású Jani barátunktól tanultam.
Azért az időalapú ábrázolásról sem álltam le. :) A kötésalapú ábrázolást csak érdekességnek szántam.
Napos RSI mozgást figyelgetve kb pénteken érjük el a csúcsot a 3915-höz viszonyítva. Akkor fordulni kellene és új aljra menni. Mértékét majd a heti max figyelembevételével lehet saccolni.
Közben persze fogunk csapkodni le föl.
Én nem DT-zek. A minap még meg volt, de most nem találom a holnapi kötéslistát. :)
A fene se tudja milyen utat fogunk bejárni péntekig. Egyre nagy valószínűséggel lehet fogadni: A héten nem megyünk 3915 alá.
Az elkepzeles az, hogy a het kozepen indul az uj negyedev, uj honap, es a havi gyertyakra valami felso kanocot kellene rajzolgatni. Ezert aztan az elso par nap a honapbol -- ha minimalissal is, de -- korrekcioval fog telni.
A maci nagyon tetszetos abrajabol nekem az derul ki, hogy a kovetkezo 2-3 nap telhet a kor kornyeken, aztan meg ki tudja...
meter-inch nem jo pelda, ezek atszamolhatoak es az arany fix. a kotes meg az ido viszont nem atszamolhato egymasba maximum kozelitheto. Es a kereskedes bizonyos fajtai idohoz kotottek, legyen az hatarido, vagy dt. Ezert szeretem en jobban megprobalni idohoz kotni a torteneseket.
OTP részvényesek ide!