Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kontraindikator
Kontraindikator 2014. 09. 29. 22:47
Előzmény: #948630  macibear
"(Na ezért már megint le leszek baltázva ...) :D)"

Hát persze, hogy le leszel... hát hogy szedjük el így a kezdők pénzét Teeeee? :D :D :D
Azt beszéltük meg, hogy tereled a birkákat, nem azt, hogy megmondod nekik a tutit... :D :D

kisszoltan1979 2014. 09. 29. 22:42
Előzmény: #948637  kexelo
thx
Törölt felhasználó 2014. 09. 29. 22:30
Előzmény: #948635  kisszoltan1979
Hat hogy a BUX mit csinal azt csak a Joisten tudja, meg a hataridos fiukak. A Richtert meg az MTELt odarakjak, ahova akarjak; es a MOL is mehet nyugodtan 12500-ig erdemi forgalom nelkul (azt a savot mar vegigvette/vegigadta, aki akarta).
kexelo
kexelo 2014. 09. 29. 22:29
Előzmény: #948634  kisszoltan1979
pl. random, tshort vagy ts certi
kexelo
kexelo 2014. 09. 29. 22:28
Előzmény: #948633  macibear
picit bele... :)
tennél fel erről 1 chartot, jelölve elliottot?
lehet kezdem "látni" amit írtál, de kéne megerősítés...4970-től lefelé, fibokkal, ha nem gond, thx...
kisszoltan1979 2014. 09. 29. 22:17
Előzmény: #948633  macibear
Véleményed szerint (illetve mások véleménye szerint), mivel a BUX része az Oti, ezért elképzelhető, hogy abban épül naposon egy jobb váll és a szakadás közös lesz?
kisszoltan1979 2014. 09. 29. 22:11
Sziasztok!
Csak egy kérdés! Napon túl shortolni hol van lehetőség?
Köszönöm!
macibear
macibear 2014. 09. 29. 22:09
Előzmény: #948631  tberki
Én óvatosabb duhaj vagyok. :)

Egyelőre ne nézzünk messzebbre csak a 3726-4488-as emelkedést. Ezt le kell korrekciózni, le kell zárni. Minden korrekciós hullám hármas szerkezetű.

Ennek a korrekciónak az első hulláma volt a 4488-3915. És baromi mélyre hozott. Gyakorlatilag teljesítette a harmadik hullám célárát. Még tán alá is lőtt. Ezért mondom azt, hogy az általam péntektől várt lefele irányuló mozgással először óvatosan bánok. Teljesítse csak a 350-et. Ha azt megcsinálja és elér odáig, akkor majd elgondolkodunk azon hogyan mehet tovább.

Arról nem is beszélve, hogy kezd alakulni a következő forduló ideje. Az pedig a jövő hét csütörtök környéke. Akkor nagyon padlót fog fogni a napos RSI. Egyelőre nagy esés nem fér bele. Ezt persze módosítani a fogja a most péntekig várt mozgás.

Hosszabb távon megint csak lehet vitatkozni. Mi jön le 4970-ről? Egy ötös impulzív ez tény. De az mit csinált? Egy A-t vagy egy 1-et? Mert ha A akkor most C jön. Az pedig megint csak szokás, hogyha az A ötös szerkezetű akkor a C csak hármas. Esetleg dZZ. Ergo én nem várok most ötös impulzív hullámot 4488-ról.

Mostanság (régóta) otikának nagyon szokása, hogy szabályos ZZ-kkel mozog lefele. Ez annyit tesz, hogy az első Zigg-je ugyanakkora mint a második Zagg-ja. Az első ez esetben 4970-3726=1244. Tehát hasonló nagyságú kellene legyen a most következő is. Ebből már megcsináltunk 4488-3915=573-at, maradt 671, vagyis 3244 a vége. Látszólag ez a Te verziódat támasztja alá. Viszont az időtáv túl gyors lenne hozzá. Az elsőt 50 nap alatt abszolváltuk. El tudod képzelni, hogy most 15 nap alatt esünk 1244 forintot? Márpedig a jövő hét csütörtök környékén valamilyen aljat fogunk.

Én inkább szavaznék a dZZ szerű lejövetelre. Vagyis most lezárjuk egy hármassal a 3729-4488 emelkedést jövő hét csütörtökig, kb 3825-+30 célárral (ez egyébként kb 650 lenne 4488-ról), onnan csinálunk egy átkötőt felfele 4200 környékére (ez ex has) és onnan csinálunk még egy ötöst lefele 161%-át a mostaninak. Az vinne le 3250-re.

Bonyis mi? ... Akkor is azt mondom, most még ne várjál ötös impulzívot csak egy hármast először.

És lőn máris két verzió lefele a következő két hétre. :)
Egyik kb 3600-as célárral (tberki) a másik egy 3825-össel jövő hét csütörtökre (maci). Verseny! :))

Mesnmeg megjegyzem a hétre én inkább felfele várom. Majd csütörtök-péntektől kezdjük meg az ereszkedést.
ohnetatto
ohnetatto 2014. 09. 29. 21:56
Előzmény: #948631  tberki
Most olvasom az eco.hu-n hogy az evobank pereben azt kerte a biro masodfokon hogy semmisitse meg az AB a deviza torvenyt. Az ügy erdekessege hogy a bank nemreg kerult Matolcsy rokonanak kezebe. Erdekes tortenesek lesznek meg itt...
tberki 2014. 09. 29. 21:13
Előzmény: #948630  macibear
3820-3850 saccperkb a nagyon hosszu tavu szukulo haromszog also szara. ugy 2011 eleje-kozepe ota ebben oszcillalunk.

Ettol fuggetlenul vitatkoznek a 350-nel: egeszen biztos hogy nem csak annyit esunk, mert a (3) hullam nem lehet a legrovidebb es altalaban a leghosszabb. AZ elso hullamunk 570 pont volt. Nyilvan a hullam alakja nem adott, de ha jol olvastam nagy a valoszinusege hogy amilyen az elso volt olyan lesz a harmadik, tehat 5 hullam benne 3 impulziv, ket korrekcios szakasszal. Tehat ha a 350et csak az elso impulzivnak mondod akkor ertem.
macibear
macibear 2014. 09. 29. 20:36
Előzmény: #948627  tberki
Heló! :)

Ne szerénykedj, jól csinálod. Csak kicsit sok leszel Te is, akárcsak én. :))

Szinteket, szintekről nem szívesen írok. Amikor közeledik az egyértelmű forduló ideje, no akkor kell majd figyelni mindenféle tf-et, indikátort és alakzatot, hogy zárjunk és nyissunk, magyarul fordítsunk. (Mindegy merre megy, csak legyünk fent a vonaton.)

Lehet igazad van azzal a 4130-al. Az tuti én még nem látok benne fordulós jelet. Ticktől a naposig sehol se. Egyelőre továbbra is pénteken látszik csúcsocsot fogni az RSI. Az árnak is valahol a környékén kellene azt megtenni. De ez mostanság nagyon bizonytalan. Már a holnapi nap is befolyásolhatja. Ha 3995 fölött maradunk és fölé megyünk a mai maxnak (4065) akkor ez erősödik, egyébként meg elment bagzani a kandúr.... :)

Lokális alj: 3915-ről várunk egy csúcsot, ahonnan eshetünk akár 600 forintot is. No a két pont között lesznek lokális maximumok és lokális minimumok. (Nem mennek 3915 alá és nem ezek lesznek a fordulós max.) Te ezeket is igyekszel lekereskedni. Mondhatni legyeskedsz...

Az esés mértékével azért én szerényebben bánnék. A péntekre várt csúcsról mehetünk 350-et (61%), 570-et (100%) vagy akár 917-et (161%) is. Én aszondom első célként teljesítsük a 350-et. Aztán majd meglátjuk hogyan alakulnak az indik... Sok minden más mutat egy 3820-3850 körüli célárra. A 350 valahol szintén ott landolna. (Na ezért már megint le leszek baltázva ...) :D)
kexelo
kexelo 2014. 09. 29. 20:27
Előzmény: #948626  macibear
csak ennyit írtál..? ;)
na, tök jó, pont 1 ilyen válaszra vártam, thx! (like) :)
én ennyire röviden nem nézem chartot, min tf m15, de inkább h1-d1...nekem pl h1-en tűnt fel rsi és macd div 4400/70 környékén...én pl macd szignálvonal érintése és backtest után vártam esést 4k környékére...ami eljött...elliott nekem még nagyon tanulófélben van...a tőzsde psziché része viszont kezd összeállni...
na, kezd komolyodni oti totyik, jó irány...
macibear
macibear 2014. 09. 29. 20:11
Előzmény: #948618  Törölt felhasználó
Kicsit belevau ...

A kereskedés és az elemzés két teljesen különálló műfaj. Ismerek olyan embereket, akik azt se tudják mi az a TA mégis halálra keresik magukat. Mások nagyon jól értelmezik a TA-t, mégis pocsék trédelők. Az önismeret, a türelem és az ennek megfelelően kidolgozott kereskedési stratégia baromira fontos.

Sokáig én is vudunak tartottam a TA-t. Ha viszont elmélyedsz benne és megismered, nem csak felületesen nézegeted, akkor egy csodálatos világ nyílik meg előtted. Csalfa, csalárd de ha kiismered hűséges partnered. Viszont kellő tisztelettel kell fordulni felé. Nem tévedhetetlen. Vannak szituk, amikor egyértelműen mutatják az irányt máskor pedig jobb nem is kereskedni.

A TA-t hagyni kell csapongani. Azt kell kitapasztalni mikor kurválkodik és mikor tolja a szekeredet. Szinte olyan mint a macska, van amikor szeret, dörgölődzik és simogatni kell, máskor meg napokig sem látod. Kár utána menni. Öntörvényű lény.

Még egy filozofikus kérdés. A múltból lehet-e következtetni a jövőre?
Nincs új a nap alatt, a történelem ismétli önmagát ... Szokták volt mondogatni. Ergo ... :) Vannak pillanatok, amikor a múlt ismeretében meg lehet mondani, ha nem is a pontos jövőt, de az irányt mindenképpen. De nem mindig ...
tberki 2014. 09. 29. 19:58
Előzmény: #948609  macibear
Szia macibear!

En ugyan csak kontarkodok, de nem hiszem hogy 4180ig mennenk, szerintem 4150 korul lesz a teteje max.
A mostani mozgasra en azt gondolom hogy a lejovo 570 pont koruli hullam korrekcioja. A lejovo hullam hossza egyebkent majdnem forintra azonos a 4970-->3726 hullam elso impulziv szakaszaval. Szoval a mostanira visszaterve, erdekes hogy a lejovo (5) hullam utolso impulzivjanak 38,2% korrekcioja pont 4030at ad, es ugye addig korrigaltunk majd onnan oldalaztunk. Nem lehet hogy az elso hullam a-b-c korrekciojabol a (b) jelu nem volt komoly eses csak oldalazas? Ez esetben ma lattuk a 8. hullam indulasat, es ugy a lokalis csucsot 4110-4130 koze tennem, onnan pedig megint esunk 600 pont korul.
Holnap a nyito szakaszben mindenkeppen esest varok mert a felso bollingert simogatjuk az orason is.
Irtal olyat hogy lokalis alj. Azt nem teljesen ertem honnan jon.
macibear
macibear 2014. 09. 29. 19:53
Előzmény: #948619  kexelo
Csak azért mert kérdeztél ... :)

Anno a kezdetek kezdetén én is foglalkoztam mindenféle TA elemmel. Csatornák, gyertyaminták, alakzatok, legkülönfélébb indikátorok. Majd megismerkedtem Elliott hullám elméletével. Nem sajnálom a megismerésükre fordított időt, de nekem nem voltak elegek. Szent meggyőződésemmé vált, hogy mindegy melyik indikátort választom, valahol egy tőről fakadnak. Ezért alaposan megismerkedtem az RSI-vel. De nagyon alaposan ... Közeli ismerőseim már megvádoltak, hogy én az RSI-t kereskedem. :) Ebből jött ki a következő:

Figyelem a napos RSI mozgását. Nem a megszokott elemző szoftverekkel hanem csináltam magamnak egy ugyan fapados, de egészen jól használhatót. Ez alapján egyértelmű volt, hogy annak a napnak a környékén plafont fogunk. Nézegettem kisebb tf-en (tick, m3, m5) az árfolyam alakulását és látszott, még egyszer leírom: látszott, hogy a 4470 egy lokális maximum. A naposból meg látszott, hogy indulunk lefele. Nem kicsit hanem tartósan.

A napi maximumok viszont az Istennek sem akartak csökkenni. Márpedig csúcs környékén max 3-4 napot töltenek el. Ez meg már 6 napot volt egy szűk sávban. Az meg tapasztalat, hogy ilyenkor következik egy beesés majd egy fals kitörés. Később be lehetett azonosítani ezt a felhúzást egy hibás ötödik hullámnak.

Nagyon szeretném hangsúlyozni. Az RSI Elli hullámainak beazonosítására szolgál. Megmutatja milyen típusú hullámról van szó. Impulzív, korrekciós ZZ, hsz stb. Nagy valószínűséggel ki lehet belőle olvasni, mikor érnek ezek véget, mikor fordulnak. Ekkor jönnek a FIBO szintek a csatornák. Meddig mehet szintben kérdésre azok adnak választ.

A trendforduló megint egy érdekes kérdés. Időtartamban milyen nagyságú trendről beszéljünk? Én az 5-10 és a 20-30 napos hullámok aljára tetejére vadászok. Már persze ha nem kap el a harci láz ... Ez alapján a 4470-es szintet első körben egy 10-15 napos lefelé irányuló hullám kezdeteként kezelem. Ezért nálam ez egy macika trend kezdete. Majd meglátjuk milyen időtávú alakul ki belőle. Messzebb egyelőre nem "látok".

Persze óhatatlan, hogy belegabalyodik az ember a hosszabb távú hullámok kérdésébe is. Abszolúte osztom Pomperj véleményét, miszerint 5300-ról medve a piac, ami még nem ért véget. Elli elméletéből nekem az jön ki, hogy jövő év február-március környékén fogjuk látni otika igazi alját. Persze ez oly messze van, hogy bőven tévedhetek. Lehet most decemberben megcsináljuk az igazi aljat. Hol? Gőzöm sincs. Lehet számokkal vagdalkozni, de tök felesleges. Szvsz decemberig érdemes lehet tartani a shortokat. (Hoz amennyit hoz. Nem mindegy, hogy 600 vagy 1000 forint hasznot könyvelünk el? Sikeres legyen a trade és a forduló környékén zárjuk. Szerintem csak ez a lényeg.) Persze lesznek közben felfelé irányuló mozgások. Ezeket ellenlongok nyitásával fogom lekereskedni. Lehet, hogy három hét múlva azt mondom, itt az alja, érdemes longba szállni és zárni a shortokat.

Öööö ... kicsit hosszúra sikeredett ... Medvebocsika! :)
tberki 2014. 09. 29. 19:28
Ezzel szeretnek vitatkozni. Elso korben a jelenlegi ertek nekem nem szamit, mert az mar egy multbeli allapot kovetkezmenye, amibol sem hasznom sem egyebem nem lesz. A jovobeni ertek sokkal fontosabb, mert azt valamilyen modon megjosolva tudsz megfelelo poziciot felvenni.

Amit te elemzeskent emlitesz az nem elemzes hanem egy kalap kaki. Igenis vannak olyanok, akar itt a forumon is akik tisztan vilagosan leirjak milyen modon jutnak egy kovetkeztetesre. Nekem nagyon tetszik az ha eszervek hangzanak el es van vita, nem csak hogy "feeel" meg "esuuunk" es tarsaik.
Azt gondolom aki komolyan foglalkozik ezzel, vagy valamilyen celja van igenis talal inspiralo gondolatokat. A teljesseg igenye nelkul, pl macibear nagyon jol jelez mozgasiranyokat, meg akkor is ha szerinte a mertekre nem pontos elorejelzest ad (azert eleg pontos az). Hathornak meg baromi jo szeme van a fuggveny altal leirt alakzatokhoz es ezaltal az impulzusok kezdopontjahoz.
Bizony lehet okossagokat mondani, es mindenki azt csinal amit akar. De azt nagyon nem szeretem amikor idiotanak nevezunk mindenkit aki nem a mi velemenyunkon van (aztan amikor nem jon be akkor lapitunk mint szar a fuben... akinek nem inge...).
istvansogor 2014. 09. 29. 19:11
Előzmény: #948623  istvansogor
A 21 és 22-e hszben azt próbáltam ecsetelni, hogy nekem hiányzik Egon stílusa.
istvansogor 2014. 09. 29. 19:10
Miért nem jelenik meg amit írok?

istvansogor 2014. 09. 29. 19:09
NNNa!

Írtam egy hosszabbat, de nem lett megjelenítve.
A lényege az volt, hogy nekem Egon stílusa nagyon hiányzik.
istvansogor 2014. 09. 29. 19:07
Lehet, hogy lemaradtam, mert már régen kitárgyaltátok, de ide kapcsolódik a téma.
Nekem Egon stílusa veszettül hiányzik, még akkor is ha sokan szidták.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók