tartalom:A film a pénzügyi világban játszódik, és egy befektetési cég 24 óráját mutatja be a 2008-as világválság kezdő szakaszában. Amikor egy kezdő elemző, Peter Sullivan olyan információkra bukkan, ami alapján szinte biztosra vehető a cég bukása, a vezetőség olyan döntések meghozatalára kénytelen, melyek mind erkölcsi, mind pénzügyi értelemben bombaként robbannak az üzleti életben.
Törölt felhasználó2011. 11. 14. 19:04
A Budapesti Értéktőzsde Zrt. Vezérigazgatója a „Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő
Részvénytársaság Szabályzata a BÉTa Piac Működéséről” című szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat)
8.2.11. és 11.1.j) pontjai szerinti eljárva jelen határozattal a BÉTa Piac vonatkozásában az alábbi limiteket
állapítja meg 2011. november 15. napjától:
A Napi Ajánlatszám Limit értéke 20.000 ajánlat/Kereskedési Nap/Kereskedő.
Az Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limit értéke 10 ajánlat/másodperc/Kereskedő.
Indokolás
A Szabályzat 8.2.11. pontja szerint „a Szolgáltató meghatározza az egy Kereskedési Napra vonatkozó Napi
Ajánlatszám Limitet és az Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limitet, melynél adott időszakban több ajánlatot a
Kereskedő nem jogosult az Ajánlati könyvben rögzíteni. A Szabályzat 11.1.j) pontja szerint a Vezérigazgató
határozattal jogosult dönteni a Napi Ajánlatszám Limit és az Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limit
meghatározásáról”.
A fentiekre tekintettel a Vezérigazgató a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.
A Budapesti Értéktőzsde Zrt. Vezérigazgatója a „Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő
Részvénytársaság Szabályzata a BÉTa Piac Működéséről” című szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat)
11.1.a) és 11.2. pontjai szerinti eljárva jelen határozattal elfogadja a Szabályzat alábbi pontjainak
módosítását:
A Szabályzat 2. fejezete (Fogalmak) alábbi fogalmakkal kerül kiegészítésre:
Ajánlatbeviteli
Csúcsterhelés Limit Kereskedési időben egy Kereskedő által a Piacra egy másodperc alatt maximálisan
bevihető ajánlatok száma, függetlenül az ajánlatok irányától, típusától, fajtájától és
időbeli hatályától.
Napi
Ajánlatszám Limit Egy Kereskedő által egy Kereskedési Napon a Piacra maximálisan bevihető
ajánlatok száma, függetlenül az ajánlatok irányától, típusától, fajtájától és időbeli
hatályától.
A Szabályzat 6.2. pontjának megszövegezése az alábbiakra módosul:
6.2. A Szolgáltató az alábbi esetekben függesztheti fel a Kereskedő kereskedési jogát:
a) Amennyiben a Kereskedő kereskedési joga a Budapesti Értéktőzsde Zrt. tőzsdei
kereskedésének részvény szekciójában felfüggesztésre kerül;
b) A Napi Ajánlatszám Limit és az Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limit megsértése esetén;
c) Amennyiben a Kereskedő a jelen Szabályzat rendelkezéseit olyan súlyosan vagy
ismétlődően megszegi, hogy az a kereskedési jogának felfüggesztését indokolja;
d) A BÉTa Piaci Kereskedési Szabályzatban meghatározott egyéb esetekben.
A Szabályzat 8.2. pontja kiegészül az alábbi 8.2.11. ponttal:
8.2.11. A Szolgáltató meghatározza az egy Kereskedési Napra vonatkozó Napi Ajánlatszám Limitet és az
Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limitet, melynél adott időszakban több ajánlatot a Kereskedő nem
jogosult az Ajánlati könyvben rögzíteni.
A Szabályzat 11.1. pontja kiegészül az alábbi j) alponttal:
[11.1. Vezérigazgató határozattal jogosult dönteni az alábbiakról:]
j) A Napi Ajánlatszám Limit és az Ajánlatbeviteli Csúcsterhelés Limit meghatározása.
A Szabályzat fenti módosításai 2011. november 14. napján lépnek hatályba.
"Lehet lesz, de 3000 fölé nem tudom most már mikor fog menni.
Ahhoz hurrá hangulat kéne.
Bár múlt héten is volt 2840 körül, aztán pénteken meg volt picivel 3100 fölött is.
Itt már bármi lehet.
Mindenesetre jelenleg kedvezőtlenebb a hangulat, elég csak a Forintra nézni."
Ugyan miért kellene, ennek a 7.5%-nak holnap lesz egy korrekciója, szerintem 2950 körüli záró, szerda 3000 meg is lehet ismét!
Az elég pesszimista vagy, de meglátjuk...
El kell ismerni, hogy a mait rendesen benéztem, de még továbbra sem értem ezt a 8%-t. Itt már nem tudnak mértéket tartani? Na mindegy, péntekig még javulni fog a hangulat és 3000 felett leszünk vastagon.
Fordulás?
Lehet lesz, de 3000 fölé nem tudom most már mikor fog menni.
Ahhoz hurrá hangulat kéne.
Bár múlt héten is volt 2840 körül, aztán pénteken meg volt picivel 3100 fölött is.
Itt már bármi lehet.
Mindenesetre jelenleg kedvezőtlenebb a hangulat, elég csak a Forintra nézni.
2700 nál nagyon tolja már majd a szallagokat és onnan kell egy vissza patt... elsőre minden kép...
Már azt is tudom h mi lesz a következő csapda...:D Leminősítenek.. mindenkit beültetnek shortba és nem fog esni...:D
Tuti h eljátszák
OTP részvényesek ide!