Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:30
Előzmény: #5239  Törölt felhasználó
Ezt mind ismerjük, de ez egy másik topik.
El lehetne kezdeni vitatkozni arról is hogy egy kárpátalján vagy akárhol a világban élő ember szavazata miért egyenértékű az enyémmel, aki itt él. De ne tegyük :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:22
A jófej ukránok, figyeld csak!
"Az ukrán sereg 2 óra alatt a Balatonnál lenne" – Magyarország megtámadásról beszélt egy ukrán képviselő
A karpathir.com írta meg, hogy a NewsOne televíziós csatorna élő adásában egy telefonáló kérdésére Szergej Melnicsuk parlamenti képviselő igen figyelemreméltó választ adott. A néző azt vetette fel a politikusnak, hogy esetleg fennállhat a veszélye annak, hogy Ukrajna a Krím-félsziget után Kárpátalját is elveszítheti.
Szerinte ugyanis az önzetlennek mondott támogatások, a tanároknak, orvosoknak, újságíróknak nyújtott anyagi segítség ezt valószínűsítik. Majd népszavazás dönthet a kárpátaljaiak hovatartozásáról.
Melnicsuk erre azt felelte, ki van zárva, hogy ez megtörténjen. Az ukrán haderő ugyanis kész közbelépni, és a 128-as dandárnak két óra elegendő, hogy a Balatonig hatoljon - jelentette ki a politik
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:20
Előzmény: #5231  Törölt felhasználó

Szerintem meg hamarosan kibukik a megbízott ukrán színész hazugsága.
Én így gondolom, hogy lesznek majd érdekes dolgok itt.
Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez!
:)
tanrek 2022. 03. 05. 12:15
Előzmény: #5230  Placi82
Az átlag ukrán kb. annyira nacionalista, mint az átlag magyar, román, szlovák, stb....
Ebből most az következik, hogy az emberi jogok terén legjobban teljesítő liberális Oroszország mindannyiunkat szálljon meg?
Mondom sokadszor, hogy az Oroszok invázióját Európának nem az ukrán rezsim iránti szimpátiája miatt kellene megállítani, hanem mert a humanitárius segítségen túl ez a jól felfogott érdeke.
Ezért is irdatlan ostobaság az a kezdeményezés, hogy Ukrajnát most gyorsított eljárásban felvegyék az EU-ba. Ez ugyanolyan rövidlátásra, inkompetenciára utal, mint az elmúlt évek politikája, ami hagyta, hogy eljussunk oda, ahol most tartunk...
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:09
Ilyen az orosz tűzszünet. Szíria tudna erről mesélni.
Evacuation of Mariupol has been postponedThe evacuation of civilians from Mariupol has been postponed, according to the Mariupol city council. It says the Russian side has not been observing the temporary ceasefire in place. It says residents should disperse and find places of shelter, and that more information will be given soon. A few minutes ago the city's deputy mayor told the BBC that Mariupol was still being shelled, and there are also reports that fighting is ongoing near the end of the evacuation route.
Phylaxa 2022. 03. 05. 12:07
Előzmény: #5228  tanrek
Ha energiát termel, tehát üzemben van, akkor könnyebb kárt tenni benne (nehezebb védeni), mint fordítva. Nem véletlen, hogy ha probléma van egy ilyen létesítményben, akkor leállítják. Az Ukránok már sajnos nem tudták akkoriban. Nem volt rá idejük.
Phylaxa 2022. 03. 05. 12:04
Előzmény: #5227  Dehogynincs
Mert nem volt háború. A győztes az, aki elfoglalja az atomerőművet, tehát lekapcsolhatja. Olvasd el még egyszer! Az atomerőművekhez szóltam hozzá. Akárki foglalja is el egy háborúban, a legjobban teszi, ha lekapcsolja és addig nem is indítja újra, míg vége nincs a HÁBORÚ-nak. Talán így világos.
________
________ 2022. 03. 05. 12:03
Előzmény: #5230  Placi82
Ő is lebombázta őket?
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:03
Russian authorities have repeatedly decried reports of Russian military setbacks or civilian deaths in Ukraine as “fake” reports. State media outlets refer to Russia’s invasion of Ukraine as a “special military operation” rather than a “war” or “invasion”.
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 12:01
Előzmény: #5229  Törölt felhasználó
Ha a különleges hadműveletet háborúnak hívják az is fake news. Gondolkodj már Nem tudom te melyik világban éltél eddig és mik az elképzeléseid arról mik zajlanak az oroszoknál
Placi82 2022. 03. 05. 11:57
https://karpathir.com/2022/03/03/ukrajnaban-eletfogytig-tarto-bortonre-itelhetik-a-diverzansokat/
Sok karpataljai ismerosom van. Tudnák még mesélni a  csodas, szent zeleszkijrol,es nacionalistakrol.
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 11:50

LONDON/LOS ANGELES, March 4 (Reuters) -
Global news media said they were suspending reporting in Russia to protect their journalists after a new law that threatened jail terms of up to 15 years for spreading "fake news".
Britain's BBC said Friday it had temporarily halted reporting in Russia, and by the end of the day, the Canadian Broadcasting Company and Bloomberg News said their journalists were also stopping work. CNN and CBS News said they would stop broadcasting in Russia, and other outlets removed Russian-based journalists' bylines as they assessed the situation.
15 évet lehet kapni fake news-ért, egyből tele lett a gatyesz?
Vagy, most akkor mi van?
tanrek 2022. 03. 05. 11:47
Előzmény: #5224  Phylaxa
Látom nem hagyod magad összezavarni, csak folytatod a hülyeséged...
Pedig pár hozzászólással ezelőtt próbáltam felhívni rá a figyelmed, hogy a sugárzó anyag környezetbe juttatásának veszélye szempontjából nem az a legrelevánsabb kérdés, hogy az erőmű éppen termel-e elektromos energiát vagy sem.
Esetleg elárulod nekünk, hogy honnan ez a szakértői magbiztosság a részedről?
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 03. 05. 11:41
Már csak azt kell elmagyaráznod, hogy az utóbbi öt évben, sőt Csernobil óta, miért nem történt atomkatasztrófa az ukránoknál.
Vak vagy a másik "egyetlen" lehetőségre.
Korán hírdetsz győztest. Szerintem Oroszország magasabb értelemben elvesztette ezt a háborút.
A németek elvesztették a világháborút, de megnyerték a békét, sőt később az ndk-t is.
Shortelek 2022. 03. 05. 11:37
Nem tudod miről beszélsz, az nem egy villanykapcsoló.
gazmber 2022. 03. 05. 11:34
Előzmény: #5217  gazmber

még egy érdekesség... az ukrán-magyar kettős állampolgárok 'háborognak', hogy ők nem lehetnek 'menekültek', mert ugye ők magyar állampolgárok is, így elesnek az eu támogatásoktól(?)...
a qrmány dolgozik az ügyön...(?) szvsz
Phylaxa 2022. 03. 05. 11:34
Előzmény: #5218  Dehogynincs
A győztes elfoglalja az atomerőművet és leállítja, hogy ne tehessen benne, és ezen keresztül a környezetében SENKI kárt. Magyarul ne történhessen katasztrófa.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 03. 05. 11:32
A múlt század második felében születtem. Régebben vagyok fiatal, mint azok, akik soha nem éltek megszállt országban.
Diktatúrában is lehet élni, de nem jó. A haláltáborokból is sokan jöttek haza élve, de nem ajánlanám senkinek, hogy merő kalandvágyból kipróbálja.
Higgyetek a szemeteknek! Oroszország ilyen.
Törölt felhasználó 2022. 03. 05. 11:32
Előzmény: #5215  euler
Opera hadművelet. 1981
Gyümölcsöskert hadművelet. 2007
Phylaxa 2022. 03. 05. 11:31
Előzmény: #5215  euler
A háborúban sajnos minden lehetséges. Utólag persze a győztesek indíthatnak pereket, de addig egy sérült atomerőmű bizony csúnya dolgokat tud okozni. A SENKI-t azért írtam nagybetűvel, mert a terrorizmusról sem szabad közben elfeledkezni. Tehát a harmadik felet is beleértve: SENKI.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek