Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 02. 19. 09:58
Előzmény: #419  Törölt felhasználó
Az igazság viszont az - úgy gondolom - hogy mindez nagy részében azért is történhetett, mert elfelejtettünk szeretni. 
Azt hiszem, ez jatszodhatott közre abban, hogy eljutott és eljuthatott az ember ma oda, ahol van.
Talán.
Vagy nem felejtettünk el, csak nagyon sokadik helyre tettük?
Nem tudom.
Csak csapongok most.
Most is! ☺
Törölt felhasználó 2022. 02. 19. 09:43
Előzmény: #417  badsector1

"Az amerikai elnök szerint a következő napokban megkezdődik az invázió."
Hát várjál.
Nem úgy volt, hogy már szerdán, egy ürakor meg lettek támadva az Ukránok?
:)
Ez egy olyan cikk - megint - ami lényegében egy manipuláció, egy félelemkeltésre és mindenki manipulációjára alkalmas és nagyon úgy néz ki a világ, hogy ez is a cél, nem a korrektség.
Nem mondom, hogy nem így van, de a jelek azt mutatják, hogy ez sokkalta inkább a helyzet, hogy egy manipuláció ez az egész a "birkák" részére, mint nem.
Ezek lettünk, ezzé tettük magunkat.
Hangsúlyozom: nem mondom, hogy ez van és ez nem így lesz, ahogy írva van, de előszedjem, hanyadik "na most tutira támadnak az Oroszok" hír ez és pánik és félelem keltése?
Szép és jó naaaagy képpel, mert úgy még komolyabb és ijesztőbb a dolog...
És ez nem Usa vagy Orosz mellett vag ellen foglal állást, hanem egy olyan tényt írtam le, ami visszaellenőrizhető.
A cél pedig ez a félelem, meg - itt is - a megosztottság növelése a hír tartalma és a történetének tálalása által. 
És ha nem ez lesz?
Vállat vonnak vagy esetleg jót röhögnek a szerkesztőségekben is.
Ez egy nagyon is lehetséges történése a dolgoknak, a mai világban, így kell ezeket nézni.
Nem  szabad hagyni, hogy a gondolatainkat és érzéseinket ezek a "vezetők" illett "újságírók" valakik által, valami által így manipulálják és uralják.
És nagyon remélem, hogy ha ez van, ami - és szerintem ez a rossz van nagyobb részében már sokkalta inkább, mint nem, és korrekt tájékoztatás - akkor a mindenki felett álló Legfőbb Égi Hatalom nem sokára ezt leleplezi teljességében és kiosztja megérdemelt büntiket, a járandóságok alapján... :)
Szép Napot!
:)
badsector1
badsector1 2022. 02. 19. 09:35
"Zajlik az emberek evakuálása Donyeck városában 2022. február 18-án"

micsoda "öröm" lehet ukrajnai oroszként szopni pityun agressziója miatt.
badsector1
badsector1 2022. 02. 19. 09:20
"Joe Biden: Putyin meghozta a döntést, megtámadja Ukrajnát"
"Kelet-Ukrajnában megkezdődött a lakosság evakuálása."

"végre" hamarosan megtörténik, amit az itteni oroszbarát olvtársak is jogos orosz érdeknek gondolnak
VUK1980
VUK1980 2022. 02. 19. 08:56
Előzmény: #415  Törölt felhasználó
Ennek a Lavrovnak is van esze, látni rajta, de szerintem inkább amolyan komornyik szindrómás
Törölt felhasználó 2022. 02. 19. 08:42
Előzmény: #410  badsector1
Ha van egy kis esze Putyinnak és netán akad neki egy épelméjű tanácsadója, akkor most nem szabad semmilyen agressziót csinálnia és a provokációnak sem szabad felülnie.
Ha nem támad, akkor az Usákok bizony károgó vészmadarak lesznek, ha támad, akkor ő lesz itt az egyetlen közellenség.
Ha mindezt viszont az Ukránok is végiggondolják, akkor bizony nekik kell kiprovokálni a háborút, hogy egyszer végre megszabaduljanak Putyintól. Putyin összekovácsolta a nyugati országokat. Többet kellene orbánnal az oszd meg és uralkodj elvéről beszélgetnie.
sanka 2022. 02. 19. 06:34
Nagyon valószínű, ruszki agresszió.
Landlord 2022. 02. 19. 05:12
Előzmény: #412  Törölt felhasználó

Most nyomtam egy minuszt en is, de mar csupan a masodik lehettem. :))   Amit tolem valonak tulajdonitottal az valaki mastol erkezett. Nem vagyok en tortenesz, de van velemenyem.  Szoval egyertelmuen Szapolyai parti lettem volna, megiscsak O volt a nemzeti kiraly. Mondja ezt a mostani enem. Viszont, hogy ott es abban az idoben melyik parthoz tartoztam volna, azt ugye a tarsadalmi helyzetem, esetleges birtokom, birtokaim foldrajzi elhelyezkedese hatarozta volna meg. Kinek a familiarisa lettem volna etc.
Mindenesetre, szerintem az orszag javat szolgalta, hogy Szapolyai akarva, vagy akaratlanul nem vett reszt a mohacsi csataban. O, es a serege is megmaradt es nem veszett oda. A csata kimenetelen ugysem tudtak volna valtoztatni. A kesobbi tortenesek pedig bizonyitjak, hogy volt dolga rendesen, nem mondhatni, hogy unalommal telt volna a hatralevo elete. Arrol biztos hallottal, hogy a legujabb regeszeti feltarasok soran, szamos, kezi tuzfegyverbe  valo "kismeretu golyot" talaltak, amibol eddig sem sok kerult elo. Ha a torokok valoban nagy szamban hasznaltak ezeket, akkor megjobban ertheto, hogy miert is volt ez vesztes csata.
Ez amugy is egy olyan resze a tortenelmunknek, amit sokan sokfele keppen magyaraznak. Nincs egyetertes.
Egy tobb partra szakadt polgarhaborus korszak eleg borzaszto dolog.
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 21:14
Előzmény: #406  Törölt felhasználó
nocsak, valaki mínuszol, akkor ezek szerint van elképzelésed, kérlek oszd meg velünk !
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 21:12
Szépen meglesz az ürügy az Ukrajna elleni támadásnak, amely mint tudjuk az USA a NATO és Ukrajna érdeke. Egyébként ajánlom tanulmányozásra a "se német se lengyel Danzig" esetét.
badsector1
badsector1 2022. 02. 18. 21:03
"Felrobbant a donyecki népi milíciák vezetőjének autója az Ukrajnából 2014-ben kivált, nemzetközileg el nem ismert, de Oroszország támogatását bíró Donyecki Népköztársaság (DNR) székhelyén.– írta péntek késő délután a Guardian az orosz állami média híradására hivatkozva. Az autó a szakadár terület kvázirendőri erejét vezető Gyenisz Szinenkové volt, pusztulását a helyi tudósítások szerint egy robbanószerkezet okozta.A kelet-ukrajnai, főleg oroszok által lakott szakadár területekről a napokban sorra jelentik az incidenseket – melyekről nem tudni, hogy valódi agresszióról van szó, vagy pedig a konfliktus eszkalációjára ürügyként szolgáló megrendezett támadásokról. Az amerikai külügyminisztérium és az ukrán belügyminisztérium a CNN-nek azt állította, hogy csak egy újabb megrendezett provokációról van szó, mely előbbi szerint „hazugságokon és dezinformáción keresztül próbálja elhomályosítani a tényt, hogy ebben a konfliktusban Oroszország az agresszor”."

Már nem kell sokat aludni az oroszbarát, háború párti olvtársaknak.
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 21:00
Előzmény: #405  VUK1980
vagy Balassi Bálint nevelőjét.
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 20:59
Előzmény: #405  VUK1980
Na ja, erről kérdezd a szomszédait :)
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 20:51
Előzmény: #402  Landlord
és ez nem napjaink konfliktusa, de ha már sikerült leírnod: "Amennyiben mohacs utan mindenki a te gondolkodasodat kovette volna, akkor mindenki letette volna a fegyvert es a torokok az egesz orszagot megszallas alatt tarthattak volna"
Szóval ki kivel is van ? 
Törölt felhasználó 2022. 02. 18. 20:46
Csak egy kérdésem van akkor Hozzád, mint jól értesült, ilyen egyszerűen kibeszélt - leteszem a fegyvert vagy nem emberhez, igazi történészhez - Ferdinánd vagy Szapolyai ? Te kit támogatnál a Mohácsi vész után ?
VUK1980
VUK1980 2022. 02. 18. 18:27
Dobó Istvánt ma Ultra Liberális Hazafiként írhatnánk le, aki nem akarta elfogadni hogy a Karpat medencebol Multi Kulti legyen
badsector1
badsector1 2022. 02. 18. 16:55
 XVI. szazad-ban valóban máshogy gondolkodtak mint a 21-században, de ha egyszer átélsz egy háborút, akkor utána te is inkább a békére szavaznál.
Sehmet
Sehmet 2022. 02. 18. 16:51
Előzmény: #401  badsector1
Az USA mindig is tudott feszültséget szítani. Miért nem Jemenbe mennek, ahol a Jement megtámadó totális diktatúra, Szaúd-Arábia támogatóiként humanitárius válságot idéztek elő.
Landlord 2022. 02. 18. 16:50
Előzmény: #400  badsector1
A XVI. szazadi eleinkre gondoltam. Tehat megegyszer...  Amennyiben mohacs utan mindenki a te gondolkodasodat kovette volna, akkor mindenki letette volna a fegyvert es a torokok az egesz orszagot megszallas alatt tarthattak volna. Ugye nem kell azt is kifejtenem, hogy ez mivel jart volna?
badsector1
badsector1 2022. 02. 18. 16:35
"A szakadárok az orosz oldalra küldik a lakosságot"
"Az amerikai elnök szerint napokon belül megtámadhatják az oroszok Ukrajnát, a Kreml szerint ez hisztériakeltés. A donyecki és luganszki vezetés azt mondta a helyieknek, hogy meneküljenek Oroszországba. Szombaton atomhordozó rakétákkal gyakorlatoznak az oroszok, Putyin személyes vezetésével."

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek