Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2024. 09. 12. 18:14
Előzmény: #8037  euler
Már többször leírtam, de elengeded a füled mellett, ahogy Sehmet szokta. Vannak a jogállamiság visszaállítását segítő programpontjai:
- Módosítja az Alaptörvényt, csak két ciklusig (8 évig) lehet valaki országgyűlési képviselő és miniszterelnök
- Csatlakozik az Uniós Ügyészséghez
- Megszünteti a propaganda minisztériumot
- Visszaadja a közmédia függetlenségét, betiltja a propagandát
- Megnyitjuk az ügynökaktákat
Nem mondom, hogy ez elég és azt se, hogy ez így kielégítő elméleti alapról induló csomagnak néz ki, de nem nulla, ahogy te állítod. Ez is lehet még jobb minőségű és teljesebb, van rá még egy év. Ha meglesz a párt, kiépül a szervezet, lesznek szakértők, az segíthet.
euler 2024. 09. 12. 18:07
"Az Orbán-rezsim inog, a felgyülemlett társadalmi feszültség napról napra nő, és a jelek szerint a kormánynak érdeke, hogy ez a feszültség még tovább nőjön.
Amíg ugyanis az agyakat elönti a köd a rendszerrel szembeni gyűlölettől, addig sincs, aki tudatosan, számszerűen, jogszabályi szinten előkészítse az elszámoltatást. Az elszámoltatás mint konkrétan, személyi szinten végrehajtható és végrehajtandó politikai program és ajánlat – nem létezik. (...)
Ez a rendszer, velünk ellentétben, tanult a rendszerváltásaink kudarcaiból. Tudja, hogy a padlássöprést, vagyonkimenekítést időben elő kell készíteni a paravánok mögött,
míg elöl minél nagyobb csinnadrattával futnia kell a politikai mesejátéknak."
Parászka Boróka: A gátlástalan Orbán-rendszerben egy falkányi Raszputyinnal szemezünk évek óta
Istvan78 2024. 09. 12. 18:07
22-ben az Összefogásnak, köztük Gyurcsánynak se volt ötlete, hogy lehetne gyorsan helyreállítani a jogállamot kétharmad nélkül, ugyanígy nem volt épkézláb ötlet az ellopott ezermilliárdok visszaszerzésére jogállami alapokon. Úgyhogy ne kérd számon máson, amit a te pártod se tudott megoldani. Egyébként még egy év van a választási kampányig, reménykedjünk, hogy addig lesznek még jó ötletek.
Mégegyszer: az óellenzék amit nem tudott megoldani 14 év alatt, azt számonkéred egy olyan emberen és párton, amelyik fél éve se politizál/működik. Méltányos ez?
euler 2024. 09. 12. 17:55
Előzmény: #8035  herlas
Csak egy dolgot emelnék ki, az elszámoltatást.
A mögötte álló, volt ellenzéki szavazók ha megelégednek azzal, hogy "A TISZA Párt jelentős adókat fog kivetni a jórészt a Nemzeti Együttbűnözés Rendszeréhez köthető magántőkealapokra és dolgozunk a NER oligarchák által összeharácsolt vagyon egyéb módon történő megadóztatásán is", akkor ez még rosszabb mint Orbán, mert legalizálni akarja a lopott vagyont. 
Az más kérdés, hogy jogász ilyet nem mond mert jogilag is nonszensz, de terelésnek, odavetett koncnak talán elmegy. Nem hagynák ott érte a szavazói (jelenleg pontosabb a hívei), mert most is tízezer szivecskével jutalmazzák, de ennél fontosabb, hogy nálunk a szavazó 4 évig kussol. Orbánék füleinek pedig zene ez.
(Van egy jó írás a hvg360-on, majd lehet, hogy idézek belőle mert fizetős.)
.
A jogállamról csak annyit, hogy nem hallottam még annak helyreállításáról beszélni. Kell ennél rosszabb?
Istvan78 2024. 09. 12. 17:30
Előzmény: #8033  euler
Ez márciusban lehetett és itt ellentmondásosan  beszél Orbánról (nekem se tetszik), ez igaz. De azóta én ilyeneket nem hallottam tőle, ezt már túlhaladta. Ha vannak májusi vagy későbbi ilyen nyilatkozatai, azok érdekelnének. Az nekem nem meggyőző, ha egy DK-s a Facebookon azt mondja, hogy volt több ilyen is.
Más. Mondd már el, hol személyeskedtem veled?
herlas 2024. 09. 12. 16:50
Előzmény: #8034  janosvitez
MP alapvetően a régi ellenzéki pártok politikáját képviseli és azok szavazói állnak mögötte. Ha netán hatalomra jut, logikailag hogyan lehet rosszabb Orbánnál? Kormányon hirtelen politikát vált? Miért tenné? A szavazói rögtön otthagynák, de a támogatói, párttársai is. Jogállam leépítése, keleti irányultság stb. - ennél hogy lehet rosszabb? 
janosvitez 2024. 09. 12. 16:25
Előzmény: #8032  Istvan78
Sajnos még rosszabb lesz mint az Orbán.. Szerintem.Remélem nem lesz igazam...zöld agresszívabb fidesz sok közös hozzáálással a mai országrontó narancs kommunistákkal.. 
euler 2024. 09. 12. 15:45
Előzmény: #8028  Istvan78
Megkerestem azt a bizonyos "Orbánt Brüsszelbe" videót, el lehet dönteni miért mondja.
Ahol megtaláltam azt írják: 
"MINDEN interjúban, amit vele készítettek a partizántól a telexig, mindben elmondja, hogy tiszteli orbánt, hogy felnéz rá, hogy a példaképének tekinti. Aki nem hiszi, nálam a videók között az összes interjút megtalálja, amiben nyilatkozott."
https://www.facebook.com/100005038186009/videos/443861365047301/
.
(A többi személyeskedő állításod úgy pereg le rólam, mint egy házőrző kölyökkutya csaholása. Ezt szem előtt tarthatnád esetleges későbbi, hozzám intézett megnyilatkozásaidnál. Több tényt kevesebb indulatot!)
Istvan78 2024. 09. 12. 15:32
Előzmény: #8030  realmadrid
Én nem akarom, hogy legyen egy új Orbán, mivel MP nem olyan mint Orbán, nem azt akarja, mint Orbán. Aki ilyet állít, az téved vagy csak nem akarja lecserélni Orbánt vagy akarja, csak épp a saját óellenzéki pártjával. A koalíció egyébként nem rossz dolog, ha szükséges, MP bevonja a Kutyákat vagy a Momentumot, feltéve, ha bejutnak.
Lowrider 2024. 09. 12. 15:29
Előzmény: #8030  realmadrid
Jelen állás szerint (miszerint kétpárt-rendszer alakul) azt akarod, hogy a Fidesz lépjen koalícióra a Tiszával?
Oké, ott van az ő hazájuk is, de velük senki nem fog.
realmadrid 2024. 09. 12. 15:22
Előzmény: #8029  Istvan78
Még mindig nem érted. Te azt akarod hogy a Tisza nyerje a választást 50% feletti eredménnyel vagy 2/3al és legyen egy új Orbán. Én meg azt szeretném ha úgy váltanák le Orbánt ha választás után koalíciós kényszer lenne amiben benne lehet a Tisza is de nem lenne egyeduralkodó. 
Istvan78 2024. 09. 12. 14:54
Előzmény: #8027  realmadrid
Te inkább maradnál a "jól bevált" és egyben vállalhatatlan Orbánnál, minthogy esetleg egy nem teljesen ízlésednek megfelelő ember döntse meg Orbánt? Akkor várjatok még vagy 20 évet, amikor is már le kell mondjon végelgyengülés okán, mint anno Kádár.
Istvan78 2024. 09. 12. 14:51
Előzmény: #8023  euler
MP nem akar forradalmat, de mondanék neked valamit, mint DK és GY. hívőnek. "Tetszettek volna forradalmat csinálni!". Volt rá 14 évük.
Egyébként MP minden rosszul sikerült és rég túlhaladott állítását, félmondatát újra és újra listázod itt (például még márciusban azt mondta, hogy Orbán menhen Brüsszelbe, ha az kell az egójának), de úgy tünteted fel magad, mint az igazság és az objektivitás bajnokát. Amit persze senki nem hiszel.
realmadrid 2024. 09. 12. 14:17
Előzmény: #8024  badsector1

Nem vagyunk kénytelenek vállalni.
Nem góré kell hanem egy felelősséggel gondolkodó, tevékenykedő miniszterelnök ill. kormány.
Én a környezetemben azt látom hogy egyesek annyira gyűlölik Orbánt hogy azt vallják már Luciferre is szavaznának csak ne Orbán legyen.
Ők már ott tartanak hogy mindent megbocsátanak, mindent elnéznek MPnek csak váltsa le Orbánt.
Csakhogy én és sokan mások nem egy új Orbánt akarunk.
signal2
signal2 2024. 09. 12. 14:08
Én pl MZP-ről sokkal inkább elhiszem, hogy valóban rendet akar tenni a jó értelemben, mint MP-ről. 2022-ben is lehetett vállalni a kockázatit egy kormányváltásra…
euler 2024. 09. 12. 14:04
Nem kellene annyi magyart oldalt olvasnod kritika nélkül, mert lassan már csak jelszavakban tudsz beszélni!
badsector1
badsector1 2024. 09. 12. 13:42
Előzmény: #8023  euler
Kénytelenek vagyunk vállalni a veszélyt, hogy orbán helyett MP lesz a góré.
euler 2024. 09. 12. 13:31
Előzmény: #8022  realmadrid
Azt hiszem alaposan odavágna a mi egyébként is éretlen demokráciánknak a kétpártrendszer. Egymást fedezné a két párt és együtt boltolnának. (Volt rá példa, fidesz/mszp  70/30, vagy fordítva, attól függően ki volt kormányon).
.
És akkor egy kis (rém)mese:
Átmenetnek viszont kiváló lenne a fidesznek, egy olyan váltópárt aki most elviszi a csődöt, nem ígér elszámoltatást (sőt adóztatással legalizálná a lopott vagyont - nem is kell tőle tartani mert jogi nonszensz, de néphülyítésnek jó), nincs alapvető baja a jogállammal, már most együtt szavaz velük az Unióban, szétüti a fővárost mint a demokrácia bástyáját stb. 
A kormánypárt diktijét elmeállapotára való tekintettel, (hiszen elvesztette a kapcsolatát a valósággal, már csak  úgy "hordozzák körbe" az országban mint Kádárt) már most felmenti a felelősség alól. De esetleg uniós vezetőnek még alkalmasnak tartja. 
Nem ígér gyors változást, "lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és építünk egy békés, tiszta, modern és élhető Magyarországot". Azaz: "Ne féljetek!" (NER-esek) nem lesz itt forradalom.
Ha esetleg elér egy kormányváltást (ha a rezsim is úgy akarja?), akkor gyorsan ráomlik a tákolmány, legkésőbb 4 év múlva az emberek imádkozni fognak a fideszért.
.
(Nem gondolom, hogy a fidesz kreálta Magyart, de biztos, hogy látja benne ezt a lehetőséget, amit a saját átmentése érdekében hülye lenne kihagyni.)
realmadrid 2024. 09. 12. 11:43
Előzmény: #8021  realmadrid

Az viszont szerintem nem jó út amit a median mutat hogy 2 párt jutna be a parlamentbe.
Én több párti parlamentet szeretnék, koalíciós kormányzást szeretnék nem bólogató jánosokat.
realmadrid 2024. 09. 12. 11:40
Előzmény: #8018  Istvan78

Már 2022es választás előtt lefolytattam erről egy vitát. Nem ismétlem meg.
Egy valamiben igazat adok, egyelőre nem vagyok MP hívő.
Engem nem győzött meg. Amit Ukrajnával, Ner elszámoltatással , Budapesttel stb.  , most a minimálbérrel kapcsolatban nyilatkozik, ahogy a sajtóval viselkedik, ahogy általában viselkedik azokkal szemben akik nem őt követik, ezek engem egyelőre arról győznek meg hogy autoriter vezető lenne mint Orbán.
Ha esetleg rá szavazok az azért lesz mert talán mások lesznek a priorítások mint Orbánéknak(pl. oktatás, egészségügy, máv , meg úgy általában a gazdaság), de ehhez megfelelő egyéni képviselőjelölteket is kell találni.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek