Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula vasárnap, 12:27
Előzmény: #153917  Sehmet
Ez az inflációval korrigálva van? Azaz azonos alapra van hozva?
bigyula vasárnap, 12:24
Előzmény: #153916  Sehmet
"A költségvetési hiányt pedig hitelekből kellett finanszírozni"
.
Okostojás! Ma miből van finanszírozva?
badsector1
badsector1 vasárnap, 12:05
"Ismét a miniszterelnököt megszólítva üzent a közösségi médiában Magyar Péter. 
A Tisza Párt elnöke azt fájlalja, hogy a magyar kormány „újonnan hozott bürokratikus szabályokkal” próbálja megakadályozni, hogy a sokezer ember által felajánlott, és a Tisza Párt által összegyűjtött játékok, ruhák és ajándékcsomagok még karácsony előtt eljussanak a magyarországi gyermekotthonok lakóihoz. 
Ehhez hasonlóan Magyar azt is Orbán Viktor szemére vetette, hogy a Tisza Párt önkéntesei nem újíthatják fel önerőből a miskolci gyermekotthon penészes fürdőszobáit.
Amikor a hatvanpusztai uradalmi birtokon a karácsonyi készülődés közben az unokái szemébe néz, jusson eszébe, hogy mennyire örült volna 1966-ban a három éves Orbán Viktor, ha a felcsúti faluszéli kis házba karácsonykor az angyalok (vagy jóérzésű emberek) ajándékokat hoztak volna– szólította meg Magyar a kormányfőt.
A Tisza Párt elnöke amellett, hogy kérte Orbánt, ne akadályozza az ajándékozást és a felújítást, megüzente azt is a miniszterelnöknek, hogy a Tisza jövő héten, karácsony alkalmából újra nekivág az országnak. 
Ha gondolja, velünk tarthat. Az unokái is büszkék lennének önre!– zárta vasárnap délelőtti posztját Magyar Péter."

a 3 éves rubel viktorka verést biztos kapott apucitól karácsonyra, most törleszt a magyarokon.
Sehmet
Sehmet vasárnap, 11:37
Előzmény: #153916  Sehmet

Az utolsó bekezdés az előbbi hozzászólásból javítva - mielőtt beleköt valaki:
.
És még akkor nem is beszéltünk arról, hogy 2010-ben 11 ezer milliárd volt az állami vagyon, most pedig csaknem 22 ezer milliárd, azaz duplázódott az állítólagos "lopások" ellenére. 
Sehmet
Sehmet vasárnap, 11:35
Előzmény: #153915  Istvan78

Az államadósság tábla elemzési része - az általad betett linkből - azt igazolja, amit leírtam, hogy Gyurcsány idejében emelkedett a legjobban. De ez még csak hagyján, azonban ez nem a fejlesztések, hanem a gazdaság strukturális problémája és a túlfogyasztás miatt keletkezett. Ezt ez nem tartalmazza. A Fidesz 51 %-os GDP arányos államadóssággal adta át a kormányzást.
.
Az infláció szintén azt bizonyítja, amit leírtam, hogy 2007-re elszállt, minden külső ok nélkül, bár a 2006-os megszorító Gyurcsány-csomag év végére valamit javított rajt, azonban úgy is indokolatlanul magas volt. A Fidesz - a 100 napos Medgyessy programok ellenére csökkenő inflációval, adta át a kormánytzást 2002-ben.
.
A költségvetési hiányt pedig hitelekből kellett finanszírozni, de így is kimagaslóan magas volt a Gyurcsány korszakban, amit a tábla is mutat, de az okok megjelölése nélkül. A Fidesz idején ez is már majdnem a maastrichti előírás szerinti mértékű volt.
.
Egy táblázat soha nem mutatja az okokat, azonban így is látszik, hogy a Fidesz-kormány idején sokkal jobb volt minden mutató.
.
És még akkor nem is beszéltünk arról, hogy 2010-ben 11 ezer milliárd volt az állami vagyon, most pedig csaknem 22 milliárd, azaz duplázódott az állítólagos "lopások" ellenére. 
Istvan78 vasárnap, 11:18
Előzmény: #153913  Sehmet
Mi volt az inadekvát?
Sehmet
Sehmet vasárnap, 11:15
Előzmény: #153912  Istvan78
Megnéztem, elolvastam! Kamuztál és inadekvát cikkek linkjeit tetted be, amelyek nem cáfoltak azokat, amelyeket az előző hozzászólásomban írtam, és amikkel kapcsolatban hivatkozásokat, idézeteket is betettem.
Istvan78 vasárnap, 11:12
Előzmény: #153911  Sehmet
"Én ezeket írtam, amire te valamit összevissza kamuztál."
.
Ez a kamu, amit te művelsz. Nem tudod, mit írtam, milyen linkeket tettem be, nem néztél utána, de gyalázkodsz. Ez vagy te.
Sehmet
Sehmet vasárnap, 11:06
Előzmény: #153907  Istvan78

Elnézést, de kamukra nem szoktam reagálni! De akkor nézzük a tényeket (az Index akkor még a szociálliberálisok irányítása alatt volt, 2014-ben lett független)
.
Az infláció Gyurcsány alatt sokkal magasabb volt a gazdasági válság előtt, mint az EU bármely államában. Az IMF a készenléti hitelekkel kapcsolatos Igazgatótanácsának jegyzőkönyve azt tartalmazza, hogy 2007 elején már 7 % volt az infláció, amit semmilyen külső körülmények nem indokoltak. 
.
"Magyarország magas külföldi adósságállománya, mely 2007. év végén a GDP 97 százalékát tette ki, valamint a mérleg kedvezőtlen alakulása negatívan befolyásolta a befektetői kedvet az ország irányában."
"A 2007. év elején 9 százalékos csúcsértéket elért infláció várhatóan tovább fog csökkenni .... " (IMF Sajtóközlemény száma: 08/275 2008. november 6.)
.
Amikor pedig Gyurcsány megpróbálta átverni az EU pénzügyi biztosát, Joaquín Almuniát, aki azt mondta már 2006-ban, hogy "Hivatalosan nem, de a folyosókon már felmerült Brüsszelben annak lehetősége, hogy a konvergenciafolyamattól folyamatosan távolodó Magyarországgal szemben a kohéziós alapokhoz való hozzáférés felfüggesztésére is sort kell keríteni - jelentette ki az unió pénzügyi biztosa, Joaquín Almunia ...." (Index)
.
"A hiányról viszont beszéltek, azt megelőzően is, nem keveset. Például az idei év elején 4,7 százalékos, nyugdíjkorrekció nélkül 6,6 százalékos hiányt várt a minisztérium. Ma már tudjuk: a korrekció nélkül számolt adat 10,1 százalékos lesz. 6,6 helyett. Az eltérésnek csak a mértéke volt meglepő, a ténye nem: 2002 óta egyetlen évben sem sikerült tartani az eredetileg tervezett hiánycélt. Sőt a később tervezettet sem. Két pénzügyminiszter elvitte a balhét, egy konvergenciaprogramot tavaly visszadobott az EU. (László Csabát 2004 elején, a decemberben megadott utolsó hiányadat bukásának kiderülése után még Medgyessy Péter menesztette, utódát, Draskovics Tibort már Gyurcsány Ferenc állította fel székéből 2005 áprilisában, egyebek között azt jelölve meg célként a máig regnáló Veres Jánosnak, hogy maradéktalanul tartsa be a pénzügyi fegyelmet." (Index)
.
A GDP arányos államadósság pedig - figyelemmel az IMF hitelre is, ami Gyurcsányék felelőtlen gazdálkodásának következménye volt - bárhol megnézhető.
.
Én ezeket írtam, amire te valamit összevissza kamuztál.
Istvan78 vasárnap, 11:02
Előzmény: #153906  Schmidt
Vannak benne érdekes "megoldások:
"Míg a 2009-es válság idején közel 7 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság, 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt."
Vegyük a ballib legrosszabb évi adatát és hasonlítsuk a Fidesz legjobb évi adatával. A butábbak vagy hívők beveszik ezt a maszlagot.
.
"Míg az államadósság 2010-ben meghaladta az uniós átlagot, 2020-ban már 10 százalékponttal alacsonyabb volt annál."
Vajh miért nem a 20223-as adattal hasonlít, netán, mert akkor már ugyaannyi volt, mint 2010-ben?
.
"2022-ben a bruttó átlagkereset meghaladta a 460 ezer forintot, ez a kormányzás kezdetén alig érte el a 200 ezer forintot."
Hagyjuk figyelmen kívül az inflációt, máris milyen jól néz ki ez az emelkedés.
Lehetne még folytatni, de inkább írnék arról, mi maradt ki? Például, hogy lecsúsztunk az EU utolsó helyei egyikére? Hogy keveset költünk az egészségügyre és az átlagnyugdíj fele az átlagkeresetnek vagy hogy mi a helyzet a gyermekvédelemben? Vagy hogy autokrácia lettünk vagy hogy hatalmas a korrupció és ezek miatt az EU-val ngyon komoly konfliktusaink vannak? És hogy folyamatos lett a hazudozás a politikusok részéről?
Persze vannak olyan pontok, amik megállják a helyüket és helyeselhetők voltak, csakhát a mérleg nyelve nagyon a rossz irányban billeg.
Schmidt
Schmidt vasárnap, 10:51
Előzmény: #153907  Istvan78
Kerdezd meg Sehmetet, kard vagy pisztoly
badsector1
badsector1 vasárnap, 10:49
Könnyen megvezethető, kiszolgáltatott hiszékeny fityeszeseknek tökéletes lehet a DÁP, hogy mindent tudjon róluk a maffia.
"Ügyfélkapu:Az interneten elérhető felület, amin keresztül adatokat vihetsz be, egy NEM a te gépeden lévő rendszerbe, különböző ügyeid intézésével kapcsolatban. Ez a KÜLSŐ rendszer NEM lát rá a gépedre, nem lát rá a tartalmakra és alkalmazásokra, nem látja a személyes adataidat. Ebből a külső rendszerből letölthetsz a saját számítógépedre, mobilodra dokumentumokat, határozatokat, amik semmilyen módon nem vesznek részt a géped működésében.
DÁP: A kormányzat által fejlesztett Alkalmazás, amit egy alkalmazás boltból le kell tölteni és telepítened kell a számítógépedre, mobileszközödre. Az alkalmazások a funkciójuktól függően hozzáférhetnek a gépeden lévő mailekhez, címlistákhoz, üzenetekhez, banki és személyes adatokhoz és még sorolhatnám. Innentől már csak egy kis lépés, hogy az alkalmazás ezeket a bizalmas adatokat olyan helyre küldje, ahova te nem szeretnéd.
Mit mond Rogán Antal és Both András a DÁP-ról és arról, miért lesz ez jó nekünk?- Összekötik az állami szervezeteket. Digitális állampolgárként nem kell különböző hivatalokat és felületeket felkeresned. Egy helyen intézheted majd a legfontosabb ügyeket.(Ez már idáig is nagyjából így volt. Amit nem mondtak el, hogy a hivatalok láthatják az ÖSSZES adatodat egyszerre, ami abszurdum. Képzeld el, hogy benézel egy táblát, megállít a rendőr és a bírságot a NAV-tól lekért jövedelmi vagy a vállalkozásod vagy egyéb személyes adataid alapján állapítja meg.).
- Életesemény-központú. Egy csatornába terelik az élet fontos eseményeihez, például a gyermekvállaláshoz, a vállalkozás indításához, a költözéshez vagy az autóvásárláshoz kapcsolódó elintéznivalókat.(Ez komoly mellébeszélés. Mivel NEM vállaltok gyermeket minden nap, mivel NEM indítasz vállalkozást minden nap, NEM költözöl minden nap és mivel NEM vásárolsz autót minden nap – kivéve, ha szerencsés NER lovag vagy – az alkalmazás ezen része csak arra jó, hogy minden adatodra rálássanak. Például mi közük van ahhoz, hogy te mikor, miért és hova költözöl? Mi ebből a te hasznod? Jön Rogán Antal és személyesen segít a pakolásban?)
- Mobilra optimalizált. 2024 őszétől az állami szolgáltatások fokozatosan elérhetővé válnak mobiltelefonon, az okmányaiddal együtt. A Digitális Állampolgár mobilalkalmazás segítségével lépésről lépésre egyre több ügyet intézhetsz majd el egyszerűen és kényelmesen, a telefonodról.(Ez az egyik legszebb rész, figyelmetekbe ajánlom az „okmányaiddal együtt” kitételt. Tehát minden adatodat a személyedhez tudják/fogják kötni, ami elég problémás. Pont ezért szüntették meg a személyi igazolvány Kádár rendszeri típusát a ’90-es években, ahol az összes azonosítód egy helyen szerepelt, hogy rendőr elvtárs hatékonyan tudjon vegzálni.Példa: Látni fogják, hogy Miskolc – Ljubljana viszonylatban, hol álltál meg kávézni, pisilni, gyereket tisztába tenni, mennyit költöttél és miért nem a MOL-nál tankoltál. A mobil eszközöd adatai alapján látják a sebességedet és amikor az ordító gyerek miatt a 100-as sebesség határ kezdete táblánál már 115-el fogsz menni, ki is állíthatják a bírságot, amit előzékenyen már nem is küldenek el neked, hanem egyből levonatják a fizetésedből.Igen, tudom ez vadul hangzik és egy tisztességes kormány vezette országban én is röhögnék rajta. Továbbmegyek. Egy tisztességes rendszerben egy DÁP-hoz hasonló alkalmazásnak komoly előnyei vannak az állampolgár számára.Mégis, mi alapján döntöttem úgy, hogy nem töltöm le a DÁP-ot, hanem az Ügyfélkapu+ -t fogom használni?
1.) A vicces ok: Az előadás alatt Rogán Antal folyamatosan esküdözött, hogy „az Állam nem gyűjt adatokat, ááá dehogy, ugyaaaan, téééényleg nem, de most komolyan becsszó”. Erre jegyezte meg egy konferencia résztvevő jól hallhatóan, hogy „majd a Kubatov”.
2.) Személyes tapasztalat: A COVID alatt regisztráltam a kormány COVID infójára. A COVID elmúlt, de helyette kapom a kéretlen kormánypropagandát, Soros, Brüsszel, Háború és többszöri kérésem ellenére sem törölnek a regisztráltak közül. Ezek után nem hiszem el a „nem gyűjtünk adatokat és nem használjuk fel azokat beleegyezés nélkül” című szlogent.
3.) Időpont: Az Ügyfélkapu+ 2026-ban megszűnik. Ez önmagáért beszélő dátum, a következő választások éve. Utána mindenféleképpen használni kell a DÁP-ot, de a magam részéről addig sem kívánom segíteni a jelenlegi kormányt egy választási stratégia kialakításához a személyes és egyéb adataimmal.
4.) Hallani arról, hogy az állami szektorban a közalkalmazottakat kényszerítik udvariasan igyekeznek rávenni arra, hogy letöltsék a DÁP-ot. Ez a módszer önmagáért beszél.Végül a legutolsó érv. Idáig ha ellopták a tárcádat, kiemelték belőle a bank kártyáidat, a többit meg a tárcával együtt eldobták. Innentől kezdve, ha ellopják a mobilodat megvan az esélye, hogy MINDEN adatodat látni fogják, arról nem beszélve, hogy SEMMIT, ismétlem SEMMIT nem tudsz intézni. Például NEM tudod mobilon letiltatni a bank kártyáidat mert a mobilod éppen el van lopva.
Istvan78 vasárnap, 10:44
Előzmény: #153905  Sehmet
Azt is megírtam, hogy milyen adatokról volt szó, de téged ez nem érdekel, mert ha utánanéznél, szembesülnöd kéne, hogy hazudoztál és nem folytathatnád a gyalázkodást.
Egyébként infláció, költségvetési hiány, államadósság.
Schmidt
Schmidt vasárnap, 10:41
Előzmény: #153901  Sehmet
Eloiteleteim valoban vannak sajnos. Rasszista viszont nem vagyok. Se bertolnok kommentelo.
Demokrata.hu?  Ez a lap is abba a bizonyos anuszba lakik. De elovasom!
*mar megint csotores van a kozelbe es nincs viz...qrva eletbe mar!!!
Sehmet
Sehmet vasárnap, 10:39
Előzmény: #153903  Istvan78
Melyik adatokról is van szó? Neked semmire nem volt ellenbizonyításod, csak az alulinformáltság által motivált véleményed, ami köszönő viszonyban sincs a valóssággal. Az nem sértegetés és rágalmazás, ha leírom, hogy nem tudsz ellenérveket, bizonyítékokat felhozni az ellen, amit leírok, ehelyett személyeskedsz.
Sehmet
Sehmet vasárnap, 10:36
Azoknak az alulinformáltaknak, akik szerint az EU-nak semmi köze nincs a DÁP-hoz, de véleményük az van. Persze a hibás premissza hibás követeztetéseket szül, a hibás premisszát pedig a tudatlanság. De ezzel mindenben így vannak.
.
"Az új digitális személyazonosítást szolgáló alkalmazás az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendeletének (eIDAS rendelet) megfelelően kerül kialakításra. A norma azt szabályozza, hogy a bizalmi szolgáltatók hogyan nyújthatnak ügyfélazonosítási és az aláírás vitathatatlanságát biztosító szolgáltatásokat, valamint hogyan kell a működésüket szabályozni, illetve elismerni az EU összes tagállamában."
.
"AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 910/2014/EU RENDELETE (2014. július 23.)
a belső piacon történő elektronikus tranzakciókhoz kapcsolódó elektronikus azonosításról és bizalmi szolgáltatásokról, valamint az 1999/93/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről."
.
Istvan78 vasárnap, 10:36
Előzmény: #153899  Sehmet
Te nem olvastad azokat a kommentjeimet, benne linkekkel, amik bizonyították, hogy kamuztál három adatot illetően is a 2007-2010 időszakra. Miért én keressem meg neked ezeket a kommenteket?
Ahelyett, hogy ellenőrizted volna, hogy igazam van-e, azóta is sértegetsz, rágalmazol. 
sztanil vasárnap, 10:31
Előzmény: #153901  Sehmet
Ez vicces :D

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek