Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vali ma, 17:18
Előzmény: #149377  krida
Bese atya, te vagy az? Pont ide tértél meg?
signal2
signal2 ma, 17:15
Előzmény: #149377  krida
Odáig stimmel, hogy "térjetek meg és keresztelkedjetek meg". Annak, hogy valaki jó vagy rossz ember, van-e akaratereje vagy nincs, stb. semmi köze ahhoz, hogy keresztény vagy sem.
krida
krida ma, 17:13
Előzmény: #149328  badsector1

Biztosan tudod, hogy Jézus 2 útról beszélt (mi emberek szeretnénk hármat kreálni, de csak kettő van): a széles és a keskeny útról. Azt mondta, lehet a széles úton is járni (ahol az ember élhet a maga hitetlenségében, mehet a saját feje után - általában tönkre teszi magát is és környezetét is), de azt tudni kell, hogy ez az út a romlásba, a kárhozatba vezet (és ezt tanúsítják is azok, akik ezen járnak, hisz érzik maguk is hogy rossz irányba haladnak). De van a keskeny út is (mégha kevesen is találják meg azt), amely valóban keskenyebb, de ez az élet útja, ez vezet az Életre, a mennybe. 
Hogy lehet átmenni a szélesről a keskenyre? A Biblia azt mondja "térjetek meg és keresztelkedjetek meg" - tehát megtéréssel (egy döntés - elfordul az ember a széles útról és rátér a keskenyre) és keresztséggel (ez nem valami szép egyházi hagyomány, hanem a megtérés keresztsége, azaz bemerítkezés, amellyel az ember kifejezi hogy új életet kezd). És innentől kezdve jár az ember a keskeny úton (jár, azaz aktív, nem fordul vissza, nem áll meg).
sztiv ma, 16:17
Előzmény: #149372  Sehmet
Aha, akkor miért menekültek a 90-es években is (pl. 92-es és 94-es menekülthullám) annyian Afganisztánból? 
http://konfliktus.index.hu/22ev.htm
Lowrider ma, 16:16
Előzmény: #149372  Sehmet
Afganisztán kapcsán az amerikai megszállásra gondoltam, csak előtte a szír helyzetet neveztem háborúnak/polgárháborúnak, hiszen ott az oroszok és az amerikaik is folyamatosan beavatkoznak így, vagy úgy.
Istvan78 ma, 15:56
Előzmény: #149373  Istvan78
* ...a szakadárok háborúja polgárháború volt, szerinted...
Istvan78 ma, 15:54
Előzmény: #149370  Sehmet
Dehogy! Krida és maxwax között volt a vita, hogy ki döntött az afgán kivonulásról, ennek már nem volt közvetlen köze ahhoz, amiket én írtam, hogy Trump idején volt-e háború.
.
Mindenféle környülállásról írsz, hogy ki volt a felelős, stb. de nem a háborúkról volt a vita, hanem arról, hogy volt-e háború vagy fegyveres konfliktus vagy különleges katonai művelet Trump idejébe és ha volt, akkopr azt meg tudta-e oldani Trump.
Egyenként nem is reagálok, mert nem a tárgyhoz tartozó vagy "zöldség". Példát mondok: a szakadárok háborúja polgárháború volt. Polgárháború esetén az oroszok tankok százaival, katonák ezreivel támogatták a szakadárokat. Ez proxy háború volt, nem polgárháború, de ha csak az lett volna, akkor is megoldhatta volna Trump, ha tudja. Persze, nem kérem rajta számon, hogy miért nem tudta, csak nem kell őt úgy feltüntetni, mint egy supermant, aki ha hatalmon van, minden konfliktus kisimul, megoldódik.
Sehmet
Sehmet ma, 15:44
Előzmény: #149365  Lowrider
Csak egy kis pontosítás Afganisztán vonatkozásában. Afganisztánban nem volt polgárháború sem a szovjetek, sem az amerikaiak bevonulása előtt. A döntően pastu nép jól elvolt azzal, hogy voltak ugyan modzsáhedek és tálibok, akik közül a szovjet megszállás idején a tálibok a szovjeteket támogatták, az amcsik pedig rendesen fegyverezték a szovjetellenes modzsáhedeket, de a szovjetek kivonulása után átvették a hatalmat a tálibok, helyet adtak bin Ladenéknek, és az amerikai megszállás idején is ők voltak az ellenség Afganisztánban, de polgárháború helyzet nem volt.
Istvan78 ma, 15:40
Előzmény: #149369  maxwax
Igen, ő látja, hogy nem tudná azt csinálni, amit MP, de azért még vágyakozhat rá, szeretne MP lenni, irigykedhet. De nem kéne! Lehet ő még nagyon hasznos, jelentős részvevője a politikának, hogy nem number one.
Sehmet
Sehmet ma, 15:33
Előzmény: #149356  Istvan78
Szeritem a vita ezzel kezdődött: #149294, ahol egy csomó zöldséget írtál!
.
Idézem:
.
"Én úgy tudom, 16-20 között is volt háború Donbaszban, ezt ő se tudta megoldani, lezárni."
.
- Az amerikaik által kiprovokált, az amerikai helyettes külügyér, Victoria Nuland hathatós jelenlétével és hamis ígéreteivel kirobbant Majdan téri puccs után polgárháború volt, nem "háború" a szakadár Luhanszki és Donyecki Népköztársaság és Ukrajna között.
.
"Nem tudta ő se végleg megoldani az afgán helyzetet,"
.
- Hogyan tudta volna megoldani, amikor a neokon fegyveres demokráciaexport csődje már akkor látszott, amikor bevonultak Afganisztánba a WTC elleni támadás után. Obama sem tudta megoldani. De Trump a kivonulás belengetésével véget akart neki vetni, de Bidenék azt is elcseszték.
.
"ugyanez igaz az iraki-szír polgárháborús helyzetre, az ISIS még 2017-ben is ügyködött valamennyire."
.
- Irakba nemzetközi jogba ütköző módon vonult be az USA, ENSZ BT határozat nélkül, kreált indokokkal, ott nem volt polgárháború az USA bevonulásáig. Az Iszlám Állam (aminek több szárnya és neve volt az adott állam nevének kezdőbetűjével kiegészítve) akkor erősödött meg, amikor az amerikaiak elzavarták a síita irakiakkal a szunnita Szaddam Baath Pártjának katonatisztjeit, akik elvitték a fegyvereket a laktanyákból és átálltak az Iszlám Államba.
- Szíria egészen más tészta, ott a britek és a franciák szították a feszkót, amiből polgárháború lett, és az USA csak többszöri kérés után vállalt szerepet, ami a légtér ellenőrzésére, a lázdó szunnita törzsek levelóből történő fegyverellásában vállalt szerepet, de az is rosszul sült el, valamint a lázadók néhány csoportjának kiképzésében. De ez is Jr. Bush és Obama idejére esett döntően. Trump idején már rendeződött a helyzet.
.
"Nem oldotta meg a közel-keleti helyzetet, az ő ciklusa alatt is voltak Hezbollah és Hamasz rakétázások Izraelre, A jemeni polgárháború is folyt .... "
.
- Egy is félrevezető. A Hezbollah nem igazán "rakétázott", a Hamasz pedig - amikor úgy gondolta - kilőtt néhány rakétát. A helyzet Biden alatt mérgesedett el, mert nem tudta kezelni a kialakult helyzetet, amely jelentős mértékben hozzájárult Trump győzelméhez most.
- A jemeni polgárháború átalakult háborúvá, amikor a jemeni szunnita elnököt elzavarták a síita hutik, aki Szaúd-Arábiába, majd az USA-ba ment, mielőtt 2017-ben meggyilkolták. Eközben Szaúd-Arábiából amerikai fegyverekkel lőtték Jement a szaúdiak és a szunniták jemeniek, de a pokol Biden alatt következett be, amikor a hutik már a Vörös-tengeri hajókat is támadták éppen azért, mert az amcsik fegyverrel támogatták Szaúd-Arábiából az elmenekült szunnita híveit, ami már jemeni humanitárius válsághoz vezetett.
.
Szóval fogadd meg, csak akkor írj, amikor pontosan ismered a tényeket, mert én nemcsak leírtam, hogy összevissza írogatsz mindenféle zöldséget, hanem tételesen, tényszerűen cáfoltam, amit írtál. Cikkeket csak azért nem linkeltem be, mert úgysem olvasnád el az eddigi tapasztalat szerint, ha pedig elolvasnád, nem értenéd.
maxwax
maxwax ma, 15:33
Előzmény: #149364  Istvan78
Nem tudom, Hadházy elgondolkodna-e azon, hogy beáll MP mögé. Lehet, szerette volna ő is elérni azt, amit MP, de ha jól emlékszem - vissza kellene nézni -, amikor a tv előtt mondott beszédet, akkor beleszőtte, hogy nem igazán jó szónok és meghagyja a politikusoknak. Nem pontos, mondom, vissza kellene nézni. Szóval ilyen politikus mögé nem fognak tömegek állni, ahogyan eddig sem tették, pedig volt rá idő bőven, Hadházy nem ma kezdte.
offshort
offshort ma, 15:30
Előzmény: #149311  Shortelek
"Hiba volt Harris indítása ..... " 

hát ja, teniszben hogy is szokták mondani? 
nem Federer nyerte meg hanem Nadal vesztette el a meccset, 
na kb igy, nem trumpli nyert hanem a demokraták vesztettek az esélytelen jelölt inditásával! 
Heisenberg
Heisenberg ma, 15:29
Előzmény: #149364  Istvan78
Ákosnak annyi a dolga, hogy Zuglóban ismét elinduljon es lehetőleg a Tisza párt támogatásával. Ugyanis ha nem igy lesz, akkor könnyen lehet, hogy a fityeszé lesz ismét a körzet. Ez esetben nehéz lesz ezt kimagyaráznia. Lehet, hogy chicken game- t jatszik MP - vel, de 2025 végére ezt be kellene fejeznie.
Istvan78 ma, 15:03
Előzmény: #149363  Vali
"Sebzett lelkekről" ír, hát..ő a legnagyobb sebzett lélek itt.
Lowrider ma, 15:03
Előzmény: #149327  krida
Ukrajnát a maláj gép 2014 -es lelövése óta kerülik a légitársaságok, Szíriában volt háború/polgárháború, Afganisztánban szintén. A citromfejű sajtzabáló meg hetente rakétázott Japán felé. Olyan nagyon nyugodtan azért nem lehetett utazni akkor sem. Azóta az egyetlen új konfliktus az izraeli. Az oroszok már 2014 óta harcoltak Ukrajnában, csak nem így, nyíltan, ahogy most.
Istvan78 ma, 15:02
Előzmény: #149360  Vali
Lehet, hogy nem akar ellenzéki vezér lenni, de irigykedik MP-re, az nagyon valószínű. Be kellene állnia MP mellé és például egy munkacsoportban a korrupcióval kacsolatos dolgokról gondolkodni
Vali ma, 14:59
Előzmény: #149345  euler
Nincs új a nap alatt. Írsz valami kitekertet, személyeskedsz egy sort, tobben kimutatják a logikai bukfencet, de előtte elbúcsúzol- :))
Istvan78 ma, 14:55
Előzmény: #149360  Vali
Egyetértek.
maxwax
maxwax ma, 14:53
Előzmény: #149356  Istvan78
Ez bizony pontosan így volt!  Krida a döntést is Biden nyakába akarta varrni, hiába írtam/linkeltem, hogy még Trump tárgyalta le a tálibokkal, pedig nem is voltak kormányon a tálibok. Gondolom ő  is tudta, ha kiteszi az utolsó amerikai katona is a lábát, a tálibok mindent elkövetnek, hogy hatalomra kerüljenek. Így is lett.
Vali ma, 14:53
Előzmény: #149349  Istvan78
Ebben nem vagyok biztos, HÁ szerintem ezt a magányos harcos dolgot szokta meg, és csak ezzel tud villantani, az MP tempó gyárilag nem fekszik neki. Oknyomozó újságíró munkát végez, jól, de végeredményében ragyog a konyha az égő házamban. Viszont úgy döntött, hogy tisztelt ellenzéki politikusként mindenben ő mondja a tutit, és ezt mindenki köteles elfogadni, mert ha nem... Viszont - ahogy korábban írtam - elkezdhetne politikusként gondolkodni, viselkedni, és ennek megfelelően poltikai döntést hozni, megmondóemberből tele van a padlás.
Istvan78 ma, 14:53
Előzmény: #149357  Sehmet
Terelés. Az ukrán háborúról volt szó... 
Istvan78 ma, 14:51
Előzmény: #149353  Sehmet
Trump nem csak a kampány idején túlzott (hazudott), hanem folyamatosan, naponta hazudik:
https://telex.hu/kulfold/2024/11/06/donald-trump-the-washington-post-fact-checker-glenn-kessler-9-ev
.
 Képes volt azt állítani, hogy 42%-os a munkanélküliségi ráta az USÁban. El kell fogadnunk, hogy a demokrácia ilyen szinten működik az USÁban is, ilyen elnököt választanak.
Sehmet
Sehmet ma, 14:50
Előzmény: #149354  Istvan78
Orbán úgy gondolja, hogy ilyen Pressman-ek elhúznak "melegebb" éghajlatra, nem heccelik a magyarokat és nem támogatják az ellenzéket, megszünteti a vízumkorlátozást az USA, és a kettős adóztatás elkerülése érdekeben a jelenlegi szabályozást megváltoztatják. Egyelőre ennyi is elég. A politikai kapcsolatok pedig úgyis bevonzzák azokat a befektetőket, akik jönni akarnak, bár Trumpnak az a terve, hogy Európából, Kínából és máshonnan visszacsábítja az amerikai befektetőket az alacsonyabb társasági adóval.
Istvan78 ma, 14:46
Előzmény: #149352  Sehmet
Igen, arról írtál, de a vita nem arról szólt, hogy miként volt a kivonulás, hanem arról, ki döntött a kivonulásról. Tudni kéne értelmezni!
Sehmet
Sehmet ma, 14:45
E jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a republikánusok behúzzák a Kongresszus mindkét házát, a Szenátust és a Képviselőházat is. No, ez már a Marsról is látszik!
.
https://www.nytimes.com/live/2024/11/06/us/trump-election-harris-news
Istvan78 ma, 14:45
Előzmény: #149350  Istvan78
Szerintem Orbán azt gondolja, abban reménykedik, hogyTrump jelentősen visszafogja a támogatást és az oroszok bedöntik Ukrajnát, és a szeretett oroszok győzedelmeskednek.
Súlyosan téved, szerintem, a republikánusok talán még fontosabbnak tartják az USA presztizsét, mint a demokraták, nem akarják hagyni, hogy lényegében az USA vereséget szenvedjen Ukrajnában és erősödjön a kínai-orosz szövetség. 
Sehmet
Sehmet ma, 14:43
Előzmény: #149351  Lowrider
A politikai kommunikációba - különösen a választási kampányban - belefér az, ha valaki egy "kicsit" eltúlozza - hatásvadászat céljából - az ígéreteit. De ez minden oldalra és minden, demokratikus országra igaz.
Sehmet
Sehmet ma, 14:41
Előzmény: #149347  Istvan78
Igen, valóban tudni kellene magyarul! Én szó szerint azt írtam, hogy nem a kivonulás elhatározásával, hanem annak módjával volt gond, ami a "rossz szervezésnek" volt koszönhető, ezt vizsgálta a Kongresszus! Érthető most már? Szólj, ha nem, akkor egyszerűbben írom le!
Lowrider ma, 14:41
Előzmény: #149340  Sehmet
A riogatásra vonatkozó részt vonatkoztathatjuk OV -re is. Vagyis, őt sem kell komolyan venni.
Istvan78 ma, 14:37
Orbán azt mondja, új EU stratégiára van szükség a a hűborúval kapcsolatban, újra kell gondolni a pénzeket, amikről döntés született már:
- Trump még nem hirdette meg Ukrajnával kapcsolatos terveit. Lehet, egy nap alatt békét teremt:)) és akkor tényleg új stratégia kell. Orbán már nem hisz az egynapos tervben?
- Orbán mintha előre örülne, hogy Trump nem fogja támogatni Ukrajnát.
Istvan78 ma, 14:33
Előzmény: #149344  Vali
Az az érzésem, Hadházy elirigyelte MP sikerét, ő szerette volna meghúzni azt az ívet, amit MP. Mindenkinek be kell látnia, hol a hyeles a munkamegosztásban, az ő tevékenysége hasznos évek óta, be kellene állnioa MP mellé, mégha illetné is kritikával.
Istvan78 ma, 14:29
Előzmény: #149339  euler
MP nem Trumpnak gratulált, hanem az amerikai elnöknek. El kell fogadnunk Trumpot, tetszik-nem tetszik. 
Istvan78 ma, 14:26
Előzmény: #149333  Sehmet
A kivonulást nem Biden döntötte el, abban volt hibás, hogy rosszul szervezte meg a kivonulást. Talán az időzítés se volt a legjobb. De a vitában nem erről volt szó: tudni kellene magyrul Sehmet úr.
Istvan78 ma, 14:22
Előzmény: #149327  krida
Ne hagyd magad zavartatni az ellenérvektől Propagandista Úr! Írtam, hogy nagyon is sok háború zajlott akkor is, csak nem indult nagy, új háború. És nem oldott meg egy fegyveres konfliktust se a négy éve alatt.
euler ma, 14:20
Előzmény: #149343  maxwax
Ha szóvá teszed a mínuszokat még többet fogsz kapni. Sok itt a sebzett lélek.
(De látom megjelent a mindentől függetlenül a saját nótáját fújó Vali. Kiszálltam. :)
Olvassatok Hadházyt!
Vali ma, 14:16
Előzmény: #149339  euler
Hát ez nagyon izzadságszagú, egyben bárgyú is. Politikus, politikus módjára gratulál: az amerikaiak választottak.
Mint Hadházy felelős, viszont késésben vagy. Emberünk felszólította MP-t, kényszerítse ki az arányos választási rendszert. Néha nem értem Hadházyt, ha ez "kikényszerítéssel" megy, miért pont ezt, mi a baj lemondással, békés hatalomátadással, üres kassza visszatoltésével. :))
maxwax
maxwax ma, 14:14
Előzmény: #149341  euler

Nem zavar a minusz, mert itt ellentétes vélemények csaptak össze. Ott konkrétan az bosszantott, hogy a nők jelenlegi helyzetét emeltem ki Afganisztánban. 12 éves korukig járhatnak iskolába, nem sportolhatnak, burka viselete kötelező, nem szólalhatnak meg idegen férfiak előtt, betiltották a szépségszalonokat, férfi kísérő nélkül nem mehetnek utcára, a nők 80%-a nem járhat iskolába pl. Az ENSZ nemi alapú apartheid rendszernek nevezte Afganisztánt. 
És bakker mivel ezeket emlegettem fel, erre nyomtak vkik minuszt!
Sehmet
Sehmet ma, 14:00

Nem az amerikai csapatkivonás elhatározásával volt gond, hanem azzal az idiotizmussal, ahogyan azt Bidenék végrehajtották, ezért is indult kongresszusi vizsgálat a kivonulás végrehajtásáért felelősök ellen. A kivonulást levezénylő tábornokot felmentették és elbocsájtották a hadseregtől. Az minden volt, csak nem szervezett kivonulás, hanem inkább kimenekülés. Semmi értelme nem volt a neokon demokráciaexportnak, és az már figyelmeztetés Irak vonatkozásában is, ahol már csak azért vannak az amcsik, mert Irán szomszédságában szükségesnek tartják a katonai jelenlétüket.
.
https://kitekinto.hu/2019/02/09/europan-kivul/most-hogy-tonkretette-afganisztant-az-usa-nem-setalhat-el-csak-ugy/168619/
euler ma, 13:46
Előzmény: #149306  maxwax
Dehogynem zavar a mínusz, különben nem reagálnál rá.
Még engem is zavar, pedig tudom, hogy én 5-ös csomagban kapom. :))

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek