Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogyORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2024. 04. 17. 09:38
Előzmény: #133471  realmadrid
#133480
"Azért megkérdezem , Te teszel valamit vagy csak itt irogatsz?"
.
Hát egyenlőre én harcolok a Fideszes félreinformálás ellen te meg itt terjeszted. Ez alapján már többet mint te. :).
.
Ha arra gondolsz hogy én politizálok-e vagy aktivistáskodok akkor nem. De nekem nem is a célom bármely politikai pártot egyengetni. Örülök ha kijársz tüntetésre. Hajrá. Csak nehéz elhinni amikor itt az ellenkezőjét csinálod. Én is beírhatnám hogy szórólapozok, pultoknál állok, járom a falvakat és tüntetéseken szervezkedek. Semmi se gátolna meg benne és hihetőbb is lenne. De én nem írom be mert nem teszem. Volt idő amikor tettem amúgy sőt még Fideszesként is anno ha már annyira kíváncsi vagy.
Peterbond 2024. 04. 17. 09:22
Előzmény: #133471  realmadrid
#133479
"Nem tudom hol keresed az írásaim de a fórumon nem csak az orbán takarodj topicba írok."
.
Utolsó 20 hsz-eket néztem és azokat a topikokat ahova írtál. De semmi sem akadályoz meg hogy cáfolatomra pár ilyen kommentet linkelj. Én nem linkelhetem az összes hsz-edet. De múltkor is ugyanezt kérdezted. akkor kimásoltam az akkori utolsó 20 hsz-edet. Akkor is ezzel indokoltad hogy nem csak ide írsz és írtam hogy az az ÖSSZES hsz-ed nem csak a topikból.
.
De eljátszhatjuk minden ilyen alkalommal ezt. Nem véletlenül nálad említem ezt meg. Sehmettől Karvalytőkéstől vagy 1valakitől és társaiktól nem is várnék mást. Aki meg tényleg megfoglamaz kormány kritikát is de közben szidja az ellenzéki pártokat is azoknál sem említem ezt meg.
sityaki 2024. 04. 17. 09:17
Előzmény: #133472  Sehmet
#133477
Az Szehmeteljen, aki tiltakozik humoristák és színészek kitiltása ellen magyar városokból, valamint hiányolja a felsőbb hatóságok közbelépését ilyen esetekben Magyarországon, továbbá a demokratikus közéleti vitát. A már jócskán transzparens és primitív  képmutatás illusztrálja legjobban ezen emberek lesüllyedt "jellemét".
Peterbond 2024. 04. 17. 09:16
Előzmény: #133475  Peterbond
#133476
Nem csak a brüsszeli rendőrség jelezte a moszkovita propagandagyűlést szervező MCCCP-nek és vele együtt a magyar miniszterelnöknek, hogy a hengeres lószerszámnak is van vége, hanem egy hágai jelentésben is tényszerűen írnak arról, hogy a magyar kormány és kapcsolt függelékei Putyin stómanjává váltak Európában.
„A politikai és intézményi keret egyre kedvezőbb környezetet biztosít az oroszbarát tevékenységek számára Magyarországon a mai napig. A magyar szélsőjobboldal Kreml-barát törekvéseit Orbán Viktor megerősíti. A kormányzó Fidesz szándékosan felülről központosított, robusztus propagandagépezetében ukránellenes, Nyugat-ellenes és oroszbarát narratívákat terjeszt mind a mainstream, mind a közösségi médiában.
Ráadásul a nemzetbiztonsági hatóságok nem akarnak fellépni a Kreml helyi segítőivel szemben, ami növelte a nemzetbiztonsági fenyegetést Magyarországon az elmúlt évtizedben.”A brüsszeli rendőrség mai fellépése után a fidesz propaganda nyilvánvalóan hirtelen a szólásszabadág és az egyenlő jogok bajnokává válik és telesírnak majd minden lehetséges médiafelület azzal, hogy hát őket itt bántják.


Ez a Moszkvából finanszírozott szélsőségesek állandó narratívája és legnagyobb trükkje, hogy a demokratikus intézményeket eltérítve és amögé bújva végzik bomlasztó és romboló tevékenységüket.


A nyugati politika és közvélemény évekig (évtizedekig) bedőlt ennek a trükknek és rögtön elszégyellték magukat, amikor az ilyen szélsőséges szervezetek elkezdtek sivítozni, ha valaki akár csak felhívta rá a figyelmet, hogy héló, azért hülyeségeket nem kéne beszélni.Úgy tűnik, hogy mára, amikor Moszkva nyílt háborút hirdetett a szabad világ ellen, a nyugati hatóságok is kezdik végre felismerni, hogy a liberális demokráciáknak is alapvető kötelességük megvédeni magukat, az intézményeiket és eszméiket. Ehhez pedig határozott fellépés kell azokkal szemben akik hülyére veszik ezeket a társadalmakat.
Orbán Viktor és a kommunista sleppje végül mégis elérte, hogy a legalja huligánokként kezeljék őket nyugaton és ebből számukra már nem látszik a kiút. Magyarországnak viszont most már elemi érdeke, hogy megszabaduljon ettől a pestistől, mielőtt minket is magukkal rántanak.Ja, Orbán brüsszeli konferenciáját az MCC brüsszeli irodájának vezetőjeként az a Frank Füredi szervezte, aki Nagy-Britanniában megalapította a Forradalmi Kommunista Pártot.Ezek ugyanazok.
Peterbond 2024. 04. 17. 09:11
Előzmény: #133473  Peterbond
#133475
Amugy az EU eddig is egy toketlen volt aki hagyta hogy sajat demokratikus erdekeit forditsak ellene es a hazug propagandat es orosz befolyast szolasszabadsagnak adjak el neki. ( lasd EUROPE voice :D ).
De valahol faceen lattam egy jobb osszefoglalot errol.
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 17. 09:10
Előzmény: #133470  Peterbond
#133474
Azok nem influenszerek, hanem influenzás celebek voltak.  :)
Peterbond 2024. 04. 17. 09:09
Előzmény: #133454  realmadrid
#133473
"Ez az ügy nekem azt mutatja hogy te is és sokan mások a demokráciát, szólásszabadságot úgy értelmezik hogy amíg valaki a te nézeteiddel egyezőt mond az jó de az ellenkező véleményt el kell hallgattatni."
.
Hol akartam en elhalgattatni a kritikat. Pont itt hozom mar miota hogy pont hogy KELL a kritika. Hogy meg a sajat kedvelt tamogatot politikai csoportodon belul is. Fel kell szolni es belso kritikat hozni. Es pont ezt hianyolom a Fidesznel. Ugy vigyaznak hogy egysegesen osszealljanak es semmi kritika ne legyen mint a kommunista idokben. De meg a hivek reszerol is.
.
En senki nem akarok elhalgattatni. De most komolyan te megint errol beszelsz hogy szegeny Fideszt akarjak elhalgattatni? Akik kozpenzen vettek EU s tevet hogy terjeszthessek a propagandajukat? Akik csak a Facebookon 1 honap alatt 200 milla felett hirdettek es a top 25 hirdetobe se engedtek be ellenzeki hirdetot? Akik a Kesma altal a kozmedian at gyakorlatilag leuraljak a mai mediapiacot? Tenyleg oket kell felteni es az a gond hogy EN akarom elhalgattatni oket? Hat szinte CSAK oket lehet hallani.
.
Es megint errol se volt soha egy budos szavad se, de raugrottal az elso kis faszsagra amikor Orbaneknak picit keresztbe tett valaki az EU ban valahol.
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 17. 09:08
Előzmény: #133434  sasa44
#133472
Te eddig mindent helyeseltél, ami a kormányoldal pártjaival vagy a kormánnyal kapcsolatosan negatív volt. Persze, csak "függetlenobjektíven" :) A bruxellessi polgármesternek szép belga (flamand, vallon) neve van - Emil Kir - és ugye echte liberális demokrata! :) Akkor a nemzetközi visszhangról tényszerűen:
.
"Külföldi miniszterelnökök, illetve még a nemzeti konzervativizmussal kritikus szervezetek képviselői is elítélik, hogy betiltottak Brüsszelben egy konzervatív konferenciát, amelyet amúgy is csak a harmadik lehetséges helyszínen tudtak elkezdeni, miután az első kettő visszalépett. Néhány felszólalás után azonban itt sem tudták folytatni, mert ezt a rendőrség megakadályozta. Az eseménynek otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir adott ki végzést a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, azt írta: nem látják szívesen a „szélsőjobboldalt”. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/kulfold/nvilagszerte-elitelik-a-natcon-konzervativ-konferencia-brusszeli-betiltasat).
.
"A neves izraeli történész, Yoram Hazony a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést. A konferencia szervezői ugyanis kedden bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. „A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/kulfold/nvilagszerte-elitelik-a-natcon-konzervativ-konferencia-brusszeli-betiltasat).
.
Alexander De Croo belga miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett üzenetében elfogadhatatlannak és alkotmányellenesnek nevezte a kerületi polgármester intézkedését. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/kulfold/nvilagszerte-elitelik-a-natcon-konzervativ-konferencia-brusszeli-betiltasat).
.
Londonban Rishi Sunak brit miniszterelnök szóvivője újságíróknak beszélt arról, hogy a Brüsszelből érkező hírek „rendkívül zavarba ejtők”, az ilyen lépések „ártanak a szólásszabadságnak és a demokráciának”. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/kulfold/nvilagszerte-elitelik-a-natcon-konzervativ-konferencia-brusszeli-betiltasat)
.
"A történtek után közös nyilatkozatban álltak ki a NatCon mellett a nemzeti konzervativizmussal kritikus szervezetek. 
„A lehető leghatározottabban elítéljük a belga hatóságok azon kísérletét, hogy megfelelő eljárás nélkül leállítsák a Brüsszelben zajló Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát. A mai események a csúcspontját jelentik azoknak a többnapos erőfeszítéseknek, amelyek célja, hogy ellehetetlenítsék a rendezvény megtartását, és amelyeket a nemzeti konzervatív eszmékkel szembeni politikai ellenállás motivált, és amelyek a liberális társadalmak jellemzőjének tekintett tolerancia, szabadság, pluralizmus és nyílt vita eszméivel ellentétes, illiberális módon történtek. Ezt a nemzeti konzervativizmus kritikusaiként mondjuk, nem pedig szövetségeseiként” – áll a Mandiner.hu portál által idézett állásfoglalásban."
Azt is hisszük, hogy nézetkülönbségeinket nyilvános vitára kellene bocsátani, nem pedig elhallgattatásra és megsemmisítésre. Továbbá úgy véljük, hogy a közbiztonságra és a közrendre való hivatkozás nem indokolja egy békés rendezvény leállítását; a heckler vétója a tekintélyelvűek és a gengszterek eszköze. 
A közhatalom és a rendőri erő alkalmazása a békés konferenciák és nyilvános gyűlések leállítására a szabad és nyílt társadalom ellen való. A nemzeti konzervativizmust mint ideológiát kritizáljuk, mert összeegyeztethetetlen a szabad emberek társadalmának elveivel. De sokkal mélyebben ellenezzük a ma Brüsszelben látható illiberalizmust” – szögezi le a dokumentum.
.
 A harmincöt aláíró között van többek között Vance Ginn, a Fehér Ház vezető közgazdásza, Vernon Smith Nobel-díjas közgazdász, James Lawson, az Adam Smith Institute elnöke is. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/kulfold/nvilagszerte-elitelik-a-natcon-konzervativ-konferencia-brusszeli-betiltasat)
realmadrid 2024. 04. 17. 09:07
Előzmény: #133464  Peterbond
#133471

Nem tudom hol keresed az írásaim de a fórumon nem csak az orbán takarodj topicba írok.
Ukrán háborús topicból pl. azért függesztettek fel mert keveseltem a fegyver szállítást, az USA, NATO hozzáállást. A tanár tüntetéssel kapcsolatban anno írtam. Influenszer tüntetéssel kapcsolatban is írtam, kaptam is miatta mert én nem Budapesti vagyok tehát nem lehettem ott a tüntetésen.
A gazdasággal kapcsolatban is írtam sokat , igaz , nem írom le minden nap hogy milyen a költségvetés pl.
Azért megkérdezem , Te teszel valamit vagy csak itt irogatsz?
Az nem tudom feltűnt e neked de a fórumon sokan bírálják az ellenzéket, miközben orbán ellenesek is.
Nem véletlen hirtelen MP népszerűsége itt is. Ha olyan jó lenne az ellenzék akkor valószínüleg nincs az MP jelenség.
Peterbond 2024. 04. 17. 08:58
Előzmény: #133454  realmadrid
#133470
"Én ott voltam anno a tanártüntetésen, most az influenszerek által szervezett tüntetésen.Úgymond , hallattam a hangom."
.
De az elso dolgod itt leirni az volt mennyire szarok az ellenzeki partok es veletlenul se legyen part. Abbol politikai hasznot ne huzzon senki ( amitol talan valtozas lenne ).
.
Es mar bocs de mondod te hogy hallatod a hangod de itt ennek nyoma se. Talatam en ketfarku kutya kritikat toled. Momentum kritikat ( nem keveset ) MP kritikat tonnat. Eu kritikat szinten tomegevel.
.
Egy budos szot se ahol belinkelsz egy tanar tuntetest. Egy "na ebben a riportban Orban orosz propagandat mondott". Vagy valaki beirna egy kormany kritikat es te irnad hogy "igen a tanarok helyzete, a koltsegvetes helyzete tenyleg rossz." Vagy beirnal egy cikket hogy a tanarok tuntettek a berpapirjaikkal az allamtitkar hamis kijelenteseire valaszul.
.
De a kegyelmi bontrany vagy a Varga Judit felvetel soran se. Bezzeg MP asszonyvereserol tudtal ertekezni. Azota se irtad le egyszer se Polt nevet pl. Pedig mar akkor felhivtam erre a figyelmed.
.
Irhattal volna tucatnyi temaban es volt is 4-5 amirol irtal magad. Mind eu vagy ellenzek kritika volt es kormany mosdatas.
szieszta 2024. 04. 17. 08:56
Előzmény: #133465  szieszta
#133469

Már többször írtam, hogy az ismerősöm pályázat készítő. Már az elején rájött, hogy nem a fejlesztés a fontos, hanem mennyit lehet a pályázatból ellopni.
Először jön a pályázati kiírás a kormánytól, mire lehet támogatást kapni. Ezután indul el a tanácskozás, hogy ebbe hogyan lehetne beszállni. Ha kell, ha nem, valamit ki kell találni, hogyan lehet rész venni benne. Ilyenkor jön az ötlet, hogy a buszmegálló tetején legyen egy picike kilátó, vagy esetleg lombkoronaösvény.
Ezután megkeresik a támogatót, aki megmondja, mennyi pénzt lehet megkapni. No ezt kell szétírni a pályázatban. Nem egyszerű dolog valamit háromszorosára beárazni úgy, hogy azt a látszatot keltse, hogy a legjobb ár-érték arányt képviseli.
Aztán már csak olyan kivitelezőt kell találni, aki azt számlákkal alátámasztja, de erre már számtalan erre szakosodott cég van. Sőt, van mikor a pályázati kiírás hátulján már ott szerepel a kivitelező is.
sityaki 2024. 04. 17. 08:50
Előzmény: #133454  realmadrid
#133468
Ilyenkor mindig hosszan írsz.
Mississippi
Mississippi 2024. 04. 17. 08:39
Előzmény: #133454  realmadrid
#133466
A polgármester hibázott . Az lett volna a normális, ha orbán elmondhatja provokativ beszédét, de az antifák is "hangosan" kifejthetik véleményüket.
 https://444.hu/2017/09/29/orban-a-gumiszurkalo-felhergelt-ocsenyi-tiltakozok-partjara-allt?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0B8-ljh7vYQ4V3cQ8CVtMdcq7JHAMFs9HsptdV91k9dTiJ5pcXgATQ1L8_aem_AS2Wm-rScIT6CxufLXLmPHsOVxbudzJB6Tno_CrguITH9ZWwul8W-cpSIvbJfy2U5DXY43P7K4pZPquLjbUnVIQj
szieszta 2024. 04. 17. 08:35
Előzmény: #133462  zsolti78
#133465

Szerintem meg a fidesz propagandagépezet nagyon jól működik. Nagyon beletanultak, hogy hogyan lehet manipulálni a népet és folyamatos sakkjátszmával még a negatívumokat is sikerként tálalják. Ehhez korlátlan közpénzzel és médiafelülettel rendelkeznek. Ami a hab a tortán, hogy még az emberek hülyítésén is milliárdokat keresnek a csókosok.
Egyetlen olyan intézkedésük sincs, amiből nem egy egy oligarcha gazdagodna.
A legnagyobb gond viszont ott van, hogy az a sok milliárd ellopott vagyon, amit látunk, az csak a töredéke, amit nem. Több tízezer csókos feji a tehenet, igaz nem milliárdos tételben, de a sok kicsi sokra megy.
Peterbond 2024. 04. 17. 08:32
Előzmény: #133463  Peterbond
#133464
De erted nem azt kerem hogy menj Orban Facebookjara es ott irj a sajat neveddel kritikat. Azt se hogy origo vagy mandiner honlapokon irj. Egy nyavajas nevtelen semleges gazdasagi forumon ugy kerulod hogy kozvetlenul egy temaban kritikat kezdemenyez vagy irj mintha az eleted mulna rajta.
.
Persze minden egyes ilyen eszrevetelre elmondod hogy de te igenis szoktal kritikat megfogalmazni. De az sehol nincs. Ramdom feldobok egy partot es konnyeden talalok valamit amit kritizaltal benne. De kormany kozvetlen kritikat sehol. Par hsz el lejjebb irtam. Mikor MP tolt ukran propagandat a sajat hivei nevvel a sajat facebook oldalan megkerdojeleztek, vitattak, felvilagositottak ramutattak. Pedig ok az elvileg messiasvarok.
.
Itt meg a magukat Fideszesnek vallok nevtelen forumon ugy csinalnak mintha Orban kozvetlen kritikaja valami kimondhatatlan dolog lenne. Nem Voldemort o vagy Beetlejuice.
Peterbond 2024. 04. 17. 08:24
Előzmény: #133454  realmadrid
#133463
"Tévedni emberi dolog.
Vedd a fáradságot és nézz utána mivel bíráltam orbánékat."
.
Hat ez az. Megneztem, tobbszor. Volt hogy 100 hszedet neztem vissza. Most is 2 hetet mentem vissza. Nem tennem szova ha nem lenne mar viccesem feltuno es teljesen erthetetlen szamomra. 
.
Mintha azt hinned hogy itt mar kina van es pontoznak a hsz eid alapjan.
.
Sokszor leirtam a Fidesz ellenesseged pont mint colombo felesege. Mindig beszelsz rola de ot magat sose latjuk.
.
Irod ott voltal a tanar tuntetesen. De itt nyoma sincs. Nemreg volt az egyetemi tanarokrol is mennyire szarul keresnek. Toled semmi megjegyzes vagy cikk vagy velemeny a temaban.
.
De ahogy irom. Egy felmerulo tema se volt eleg hogy onmagadtol irj a temaban. Ez a semmi rendezveny persze elerte az ingerkuszobod hogy vagy 10 hszt irj rola. MP kritikara utolso 20 hszbol vagy 10 jutott es korabbrol is van. De semmi Orbanekrol. Mindig barki kritizalja a Fideszt te AZT kritizalod CSAK.
.
Ha tuntetes van fontos hogy azon part ne vegyen reszt. Szinte csak azt latom hogy szegyeled a Fidesz dolgait de amugy ne valtozzon semmi. Maradjanak csak ok. Meg csak a Fideszen belul se valtozzon semmi. 
zsolti78 2024. 04. 17. 08:08
Előzmény: #133457  szieszta
#133462
szánalmas ember
persze a körölzárt Berlinben is voltak még hithű nácik, akik szerint ők semmiről sem tehetnek, csak összeesküdtek ellenük és rájuk kényszerítették a háborút
ahogy a körbezárt Budapesten is volt rendesen sok Szálasi követő
az ilyen emberek egyszerűen buták, nem értik a világot. Az egy dolog, hogy sokat olvasott és van lexikális tudása.
realmadrid 2024. 04. 17. 08:08
Előzmény: #133458  Brüsszelben_Megbukott
#133461
"A mai napon azonban komoly fordulat történt az ügyben. A neves izraeli történész, Yoram Hazony a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést. A konferencia szervezői még tegnapi napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. Ennek eredménye lett a mai döntés."