sztem ez egy oltári nagy kamu...a napelemes hálózatot össze kell így is úgy is kötni a szinkron miatt a hálózattal, a hálózatok közötti problémamentes váltás miatt, tehát sztem a megtermelet áram is be fog menni a hálózatba - mint másoknál, csak elszámolni nem akarnak az újakkal ezek után semmit - ezentúl már ingyen kell nekik...(?)
Ezt mondom, abszurd ez a termelt áram átvételének megtagadása. Ez kb olyasmi, mint amikor régen egy rendszergazda azt mondta, hogy leállt a program, mert betelt az adatbázis alatt a lemez. Kirúgtam.
Arra nem, de az újak olyan feltétellel létesülhetnek, amibe normális ember nemigen vág bele. (Nincs visszatáplálás és "egyszerűsödik a bürokrácia" - kb ennyi volt az érdemi infó.)
Azt meg fizetjük kínai hitelből? Az MVM ma jelentett be egy 250 millió eurós (százmilliárd forintos) kínai hitelt. A Fradit azért megtámogatta nemrégen 1,3 milliárddal.
Szürreális ez a mai bejelentés, műszakilag is, energetikailag meg pláne. Kezdem azt hinni, hogy nem a hálózattal van itt a probléma, 30-40 %-os áramimport esetén pedig áldás a tizedannyiba kerülő (és nem euróban hanem forintban !) napelem árama, tehát más ok lehet a háttérben. Talán az, hogy a rezsiemelés után berobbant napelem pályázatokra elfogyott a pénz ...
Pár hete még határozott "nem" lett volna a válaszom, de azóta volt pár kormányinfó, és mint kiderült, nálunk újabban az erre vonatkozó szabálymódosítást is ott jelenti be személyesen a mindenhez is értő GG. Úgyhogy ma szerintem nincs illetékes az országban, aki erre egyértelműen válaszolni tudna... Ha én bármilyen megfontolásból használni akarnám, szemrebbenés nélkül megtenném...
Sajnos nem megy. Annyi álságos hazugság, annyi cinikus válasz, hogy toleranciám az irányukba ZERO. Az én világomban nincs emberarcú fideszes. Mind aljas hazaáruló aki tevőlegesen ezt az antidemokratikus, autokratikus a múltba révedő valamit építgeti. Nem tetszett a hazaáruló kifejezés de ezek a patkányok olyan nagy számban használták az ellenzékre, hogy konzekvensen őket kell ezzel illetni. Amikor hasznos idióta ellenzékiek (akik mindössze a parlamentbe melegedni járnak) miniszterelnök urazzák ezt a gengszter, na azok egy nagy nullák. Tordai Bence konzekvensen a felszólalásaiban és bármikor : Orbán úr. Respect Tordainak
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!