Olajat tegnap 70 dodó felé mondtam,majdnem eltaláltam.Na de gizus leszúrt 2.7 alá ahogy jósoltam.2.676 volt az alja,jelentés hatására feltették 2.726-ig és ennyi.Folytatás erősen kérdéses.Változatlanul down irányt érzek.
Hullámelméleti alapon 75-ön is tetőzhet mielőtt furdulna, pláne az olaj, ami ugye jelen helyzetben teljesen kiszámíthatatlan. Én azonban nem számítok ekkora emelkedésre. Mindkét irányra komoly erők hantak, elég egy váratlan készletnövekedés, vagy profitrealizálás és máris zuhanhat. Túl sokat emelkedett viszonylag rövid idő alatt, csak idén 15%-ot ment. Ez persze nem zárja ki, hogy tovább emelkedjen, de a korrekció lehetőségét sem zárom ki.
Én úgy nézem, hogy egy impulzív hullám indulhatott, aminek meg van az 1-es és 2-es hulláma. A 3-asnak minden korrekció nélkül 75-ig el kellene nyúlnia úgy, hogy nem törik 66,55. Meglátjuk.
Tegnap 2 dollárt ment felfelé egy szaudi nyilatkozatra, miszerint 90 dollár feletti olajárat akarnak. Merész és optimista kívánság, ezzel gyakorlatilag megháromszoroznák az olaj árát, ami tavalyelőtt 30 dollár alatt volt. Azt nem írták milyen időtávon óhajtják ezt elérni. Ebbe azért az USA palaolaj kitermelésnek is lesz beleszólása. Remélem minél hamarabb, mert szerintem túl gyors az emelkedés üteme. Továbbra is várok egy korrekciót 62-64 közé. Előtte valószínű 70-ig elmegy a WTI.
Na az olajat már sejtem van egy investinges hír mi szerint a szaudiak 80-100 dolláros olajárat akarnak,erre cuppant rá lali sztem.Gizusnál meg csak annyi,hogy 2.8-t kóstolgatja,ez viszont várható volt,hogy így lesz.Ha ezt áttörné akkor tudna feljebb menni. :-)
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.