Hát még én,hogy bánom a 76 ft-n vett longcerti 100 ft alatti eladását anno.Ma több mint 6 %-t ment gizi .Napi max 3.433 volt.Tegnap feltettem egy sávot gizi felfele mozgásáról.Elég jól bejött.
A contango elvileg most a longot támogatná, ahogy nézem. A korábbi ilyen nagy spread-ek felfelé eltéréssel a shortot hozták. A márciusi alig emelkedett ma, a februári meg igen. Vajon shortokat zárják azért??
Csak annyi,hogy a februári kontraktus zárása után az ERSTE átáll a márciusi kontraktusra a Henry Hub National Gas,mint mögöttes termék esetén.Ez 24-én lesz.25-én már a márciusi gázár játszik a gázcertik kereskedésében.Ezt kell figyelni.A certi ára a rolloverkor nem változik .A kiütési ár viszont módosul.Annyival amennyivel eltér a márciusi gáz ára a februáritól a rollover pillanatában.Itt tudsz tájékozódni:http://ersteinvestment.hu/hu/certifikatok_turbo_certifikat_mukodes.html
Igen stabil a sáv is amit belőttél szépen mozgott ma is.Szerdán Erste rollover,csütörtök gázjelentés,27-n az investing is átáll a márciusi kontraktusra.Véleményem szerint még kilőhet az ár 3.3 felé,de azért benne van az is hogy leverik 3 alá.Képlékeny a szitu.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.