A certi veszélyes üzem, tudjuk jól , elfogadjuk, hogy ker.időn kívül simán kiütik a delikvenst, de az, hogy külső hibára hivatkozva lehetetlenné teszik a kiszállást az szerintem gusztustalan lépés az erstétől....
100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez tökéletesen megfelel a szerződésnek...ninc más certi a magyar piacon, megtehetik. én többet erstés certit nem trédelek
akkor minimum az lenne a korrekt erstétől h nem ütik ki a certit, ők se tartják be a szabályokat, így bukik a szerződés, perelni kell...nem lehet kereskedni a certivel, innentől nincs miről beszélni...
Hát nem várnám, viszont már nagyon jó lenne, ha az ERSTE csinálna valamit, mert reagálnék egy esetleges lemenetre és dobnám a pakkomat, de nem tudok tenni semmit jelen helyzetben.
az a baj, hogy nem akarják 3 fölé engedni. és most is basszus úgy pattant 2,996-ról, hogy már 2,955-nél is járt ebben az órában, pedig olyan szépen alakult. amcsiktól meg fosok. nem kell nekik a "drága" gáz...
"A konklúzió, hogy egy erős és gyorsan bővülő keresleti oldal találkozik egy javuló, de még mindig nem szárnyaló gáz kínálattal. Ez a véleményem szerint előbb-utóbb kimozdíthatja az USA Henry Hub árait a mostani 3 dollár/MMBTu árcentrumból. Egy hideg tél valószínűleg már idén jelentős áremelkedést okozhat, de nagyobb esélyt adok arra, hogy 2018 második felétől lesz egy jelentősebb piaci mozgás. A gázárak esetében valahol 4 dolláros piac lehet egyensúlyi hosszú távon." TL43 nem biztos, hogy kitart addig :D Viszont már 20k feletti a forgalom a jan kontraktban, ami nagyon sok magához képest délelőtt.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.