link enyhe időjárási előrejelzésekre hívatkozik az investinges cikk és ezért esik az ár....Sajnos én egy kicsit elkapkodtam a short zárásomat tegnap ill. tegnapelőtt giziben.De a TS 37-s gázcerti nem ütődött ki a hétvégén,megfordult és mostanra tisztességes nyerőt termelt.Holnap délután fél ötkor figyeld a gáz heti jelentést!
Nálam továbbra is él, hogy WTI rövid távon eléri az 50-es szintet. Viszont nagy valószínűséggel ezt egy gyors felszúrással fogja megcsinálni.
Hosszabb távon: Amennyiben a hónapot 48,3 alatt zárja, akkor az esés a valószínűbb, azaz a tartós 50 feletti szinttől egy jó ideig el lehet felejtkezni. Ha így lesz és WTI mozgási sebessége nem változik, akkor fordulat 2018.12 hó után várható. Elsődleges célár kb 40.Amennyiben a hónapot 49,5 felett zárja, akkor 57-64 sem elképzelhetetlen.
NG 1D: link
NG-nél a piros, vagy a lila (ez esélyesebb) csatornában mozgás a legvalószínűbb. 3,431 feletti csúcs 20150522 (rollover környéke) és 20160605 között várható.
Ha a piros csatornát töri akkor a fenti elképzelést elvetném.
Szerintem lassan érik a 60 dolláros olajár, néhány érv mellette:
- Ma kb 50 millió hordónyi kőolajat tárolnak tartályhajókon, ez már csak a fele a tavalyi 100 millió hordónak, tehát ezek a készletek szépen csökkennek.
- A globális olajtartalék az év eleje óta körülbelül harmadával zsugorodhatott.
- Usa olajkészlete általában májustól kezd csökkenni, idén már egy hónappal korábban indult meg a szokásás évi csökkenés, ez azért jelzésértékű.
- Oroszország és Szaúd-Arábia továbbra is kiállnak a kitermelés csökkentése mellett. Május 25-én OPEC találkozón is ez várható vagy még további vágás.
- Szaúd-Arábia nyári olajfogyasztása 1m hordóval ugrik a télihez képest, légkondi miatt, kevesebb jut exportra.
Források:
linklinklinklink
Nem mindenkinek fordultak sajnos a dolgai. Felhaborit, amit DO muvel. Sikerul kifogni megint a legszarabb olajceget. Napok ota csak ontik vissza a melybe 2-3%-os nyitanybol. Rig, pbr, wll, noble, minden megy, do all. Sot, esik.
Hát nekem ma gizi szerencsét hozott.Múltheti shortjaim nagy részét sikerült ma pluszban eladnom.Úgy látom lajos meg emelkedik ma.Olajos longok szép nyerőbe fordultak.Az erő legyen mindenkivel!
Igen én is ezt gondolom.Egyébként szinte normális téli időjárásnak megfelelő magasságban mozog a gáz ára.De mi a normális a tőzsdén? A spekuláció,na az igen.Remélem túlélem a hétvégét.Sok sikert Neked a továbbiakhoz!:-)
3.420-nál gizinek van egy erős ellenállása.Ha ezt áttöri akkor a shortcerti tulajdonosoknakTS37-ben nyugtalan hétvégéjük lesz.Azért én belevettem,hátha visszapattan 3.35-ig.Ki tudja?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.