rollover a 29-ei héten lesz nem? es backwardation lesz nem contango azaz felértékelodnek majd az NG alapu (pl. ETF) instrumentumok tehat ez most kevésbé kell visszafogjon. ami necces az én szememben hogy a 4 ala szurassal tortent-e technikai kar...
Olajár : nos van egy legenda miszerint az opec végtelen kapacitással rendelkezik csak genyó és nem akar termelni, ez megdőlni látszik. Tavaly volt egy virus ijesztgetes, megnyitották a stratégiai készleteket spr ,de visszanyalt a fagyi illetve pont akkor adták ezt elő amikor a jövő évi költségvetést kellett leokézni , biztos vagyok benne pár mezőfejlesztés ment a kukába. Elszálltak a fúrás költségek, bérek, hello infláció stb. Kegyelmi állapot a végéhez közeledik, az olaj még mindig rémesen olcsó.
Valaki leírja nekem érthető módon, hogy mitől szállt el pontosan az olaj úgy, hogy pl. légiközlekedés továbbra sincs, nincs kemény telünk és 2019-hez képest nem növekedett sehol szignifikánsan a termelés? Mindezt úgy, hogy állítólag OPEC oldalon nincs "elzárt" kapacitás.
Mit akarnak? Elvenni az asztalról amit akarnak, begyűjteni a skalpokat és távozáskor odaköpni egyet. Aztán mi meg lesünk, hogy ez mi a fxsz volt )))))) gyorsabban dolgoznak, mint ahogy a hullámokat az elliottban átszámozod )))))
Hát én továbbra is csak néha ránézek, lejöttem a "szerről", de most eddig Pomperj rajza szerint megy, viszont fogalmam sincs, hogy mit akarnak a mutyizók, lehet 5.000, de lehet 3.000 is bármikor 3 nap alatt kb. Márciusi konti alacsonyabb, nem tudom mit fog rá reagálni, de ha tényleg olyan nagyon hideg lesz pár napig, amit már látni most a "sima" mobilos időjárás appokban is, és meg akarják ezt lovagolni, akkor lehet 5 akár, de a Pompi féle 6.5 is, ha az ukrán helyzetet belekeverik.
Nekem inkább tűnik a tipik mentünk nagyot és még egy felcsapós körnek, ami besült. Szerintem csordogál tovább lefele. Inkább nyomjátok az olaj shortot. 85-93 tökéletes zóna az eladásra csak bírja a margin.
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Lehet rossz topicba írok, de érdekelne, hogy mit gondoltok a Gazpromról. Ha jól tudom a cég meghirdetett politikája szerint a nyereség 50%-át kifizetik osztalékként. 3-4 körüli P/E rátánál ez elég szép osztalékhozam lenne. Ez vajon tartható lesz vagy jöhetnek változások az osztalékpolitikában? A politikai kockázatok miatt kerülendő a részvény vagy ilyen alacsony értékeltségek mellett már érdemes tartani?
igen az olajjal rohadtul nem bîrnak , ott lèpnek amikor kell. nàlam a gàz egy ôcska post it cetli a monitoron , hogy nem lehet 4 dollàros majd 5 dollàros gàz . kellemetlen mindenkinek. 3.6-4.0 között se volt piskôta de itt ez a mozgàs megint odavàgott . hetfô reggel lesz iràny. nekem a 3.7 dollàr egy alj . aztàn egy 15% os rès le))))
Én is túl korán, 4,72 --> 4,63. Bő fél óra alatt jó volt, csak épp pont ma reggel meséltem az asszonynak az alábbi cikkről, erre ismét elkövettem. https://concordeblog.hu/2021/03/18/megelhetesi-bunozes/ Mentségemre szolgáljon, hogy még csak ma jött meg a benne reklámozott LeBron könyv, szóval még nem tudtam teljesen átvenni a csít! :))) Morcosabb vagyok viszont, hogy 5-én és 7-én is volt longom, csak kb 0-ban zártam (4,2-nél magasabbra mondjuk nem vártam még akkor), aztán 11-én kihagytam a csúzlit óráson, pedig real timeban láttam. :(
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.