Esetleg nézd meg: UGAZ, DGAZ ETF-ek. 3 x long, 3 x short. US dolláros termék, kellően likvid és rövid távon tökéletesen követi a gázárat. (persze 1% = 3%) Pl.: 2019.09.16. UGAZ 23,68 USD ma: 14,3 USD. Hosszú távon ne gondolkodj. Max pár hónap.
ha a Ft eléri a 301-et ott adom remélem közben az sp felmegy 3000 fölé, hogy shortoljam, okt 10 "magas szintű?" tárgyalások, addig majd jönnek a hírek, hogy milyen jól haladnak, és akár meg is egyezhetnek....
Én is tartom, csak az bosszant kicsit, hogy most jóval olcsóbban tudtam volna venni. Ha úgy nézzük, hogy 2.0x szintről szinte nyíl egyenesen ment el 2.7ig, akkor felfogható egy kijózanító korrekciónak is, de a 2.3 nak nem szabadna elesnie. HUF longjaid hogy állnak?
NGAS.UK ETF vagy UNG.US (ez 1:2,5 arányú ETF CFD, ami még kezelhető szerintem, de napi swapot kell fizetni, 100 db/0,25 USD/nap/vételi irányban; shortra 0,02 USD/nap).
szia én most átcseréltem tl 45-be 119-en beraktam adni, csütörtökön ránézek, ha lefele megy is, akkor is illene felpattanni, és most kezdődik a találgatás, hogy milyen lesz a tél, egyik héten majd rekord hideggel riogatnak, majd meleggel
Gázt milyen instrumentummal lehet kereskedni? Az Erste-s certifikátokat ismerem, meg azt is, hogy időnként nem igazán megbízhatóak. Plusz a k.o. Szóval, valami barátságosabb, biztonságosabb termék elérhető? Próbáltam keresni a frankfurti keresőben, de valamit bénázhattam, mert nem találtam. A KBC-nél vagyok. Köszi!
Van benne igazság. Az olajtermelés általános velejárója a kísérőgáz termelés. Legalább is, a klasszikus és egyben legolcsóbb, leggazdaságosabb felszálló termeltetés esetén. Ahol elfáklyázzák, (elégetik) ott is foglalkoznának vele, hiszen nem rossz pénz a 20-40 Ft/m3, de nagy valószínűséggel valamilyen akadályba ütköznek az értékesítés során. Például nincsen infrastrukturális háttér. Megfúrtad a kutadat, sikeres találat, indul a próbatermeltetés, bömböl a gáz, dől az olaj. Hova tegyük? Olaj leszeparálva, kigázosítva mehet tartálykocsira. Oda viszed ahová akarod, és ahol adnak érte 50-60 dollárt. Ha szerencséd van 50-100 km-es körzetben találsz finomítót vagy valamilyen vezetékes kapcsolatot. A gáz az nem ilyen. Vagy vezeték, ami nincs, vagy építeni kell, ami drága ráadásul időigényes. Tehát első körben marad a rövid vezeték a fáklyáig. Ha netán olyan szerencséd van, hogy van a közelben vezeték, akkor pedig az a kérdés van-e fogyasztód a végén. Egyáltalán nem biztos, hogy van, és ha van, ráadásul az is általában szezonális Ezért nagyon fontos a nagy gázvezetékek (ilyen-olyan "áramlatok") és LNG terminálok építésének helyzete. Oroszok vezeték, kontra Amerika LNG, arab világ LNG. Az "égetni való" így kerül be a kínálati piacra.
csak tartanom kellett volna nekem is a ts-t amit 45ft-ért adtam ;( így meg jól beleléptem a longba :( ez eddig nem a legjobb döntésem.Én még tartom. Ti eladtátok?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.