Tisztelt Qwert - gondolkodjunk együtt. - „Ha például valaki befektető lenne, kinézne…” - Az eladó általi felvásárlás felviszi az árfolyamot. (1) Ezeket
a részvényeket a megvásárolandó cég magasabb áron befogadja (2) Az eladó
kiszáll és bár az eladásai miatt az árfolyam esik, az eladó kétségkívül jól
jár. - „Mi van, ha valaki vesz 10-15 Ft -os kispapírt majd
felrántja…” (1) Nyilván arra gondol, hogy maga a tranzakció sikere rántja fel
az árfolyamot. (2) Ki vesz? A tőzsdei céget eladó(k) szempontjait fentebb
olvashatja. (3) A befektetők vesznek olcsón és a tranzakció lebonyolítását
követően kiszállnak (bűncselekmény, lásd Reanal eset). - „Nem kell sok fantázia ahhoz, ha a befektető és a
kiszállásra készülő nagytulajok fújnak egy lufit, akkor azon nagyobbat
nyerhetne mindenki…” ki mindenki? a kisbefektetők? 15 éve ez megy a Nutex
esetében… - „… ha anno pl.: a Humet 20 ...250 lett az FDA hír után…” a
hír igaz volt - . „ Ez mind lehetetlen és túl naiv agyalás? Persze a múlt
alapján ez teljesen logikátlan. Abból nem ez következne.” – írja. Nem én írtam… - Őszinte híve
Kedves Kosto, - az én tudásom hiányos is és megkopott az idők folyamán, tudom. Rólam több találó mondat járta, az egyik úgy szólt, hogy "a Civin amatőr, csak profikkal veszi körül magát". Manapság persze - hiú öregember lévén - veszem magamnak azt a bátorságot, hogy talán a sok profiról ragadt valami rám is. - Az IPO és az üres cégbe való bevásárlás között van lényegi különbség. Az IPO esetén SAJÁT MAGUNKRÓL kell egy bizonyítványt kiállítanunk, a bevásárlás esetén a megvásárolandó cégről. A Grabo bemutatkozása (üzleti terve, amely a cég-, azaz az apportértékelés alapja)) hol késik? - Ha a megvásárolandó cég a Nutex (ebből az irányból nézve a de facto helyzet lehet ez) felmerül egy kérdés: Valóban megéri? - Említi ezt a mellékkörülményt, de a gyorsaság igénye általában gyanús. Egy legalább néhány évre kiterjedő projekt esetén mit számít négy-öt hónap (120-180 nap) alapos munka és néhány drága szakértő? Nem beszélek arról, hogy ennek a tranzakciósorozatnak a gyorsaságáról nincs mit írnom - talán elég is annyi, hogy a jól előkészített(?) 17-19 lépésben végrehajtható term sheet közlése óta egy közlemény sem jelent meg 60 napja. - Igen nagyra becsüli az elszántságát és - ha hiszi, ha nem, minden fenntartása ellenére a szíve mélyén - még egy kicsit szurkol is Önnek és a beszorultaknak az Önök őszinte híve
Igazából kellene egy kb. 50-60 millió Ft-os vételi erő benne, hogy kivigye az idei csúcsot és utána adott lenne a terep a duplázásra a 14-es árfolyamhoz képest. Lehet ehhez kellene hír, de hír nélkül is meg tudná tenni csak legyen egy erős vételi oldal. Ennek segítene pl. egy saját részvény visszavásárlási program, mélyen saját tőke alatt van, pénz van rá, csak akarat kell.
Ha például valaki befektető lenne, kinézne magának egy 10-20-30 Ft -os kispapírt, felvásárolná a cég 20-25-30... százalékát majd 60-70-... Ft-ig felmenne az árfolyam mint anno a befektető sztori idején... akkor ott lehetne részvény ellenében valami csodát művelni? Például ha magasabb áron a tőzsdei cég részvényeit elfogadnák a behozandó cég vételáraként? Mi van, ha valaki vesz 10-15 Ft -os kispapírt majd felrántja az árat a többszörösére és ott majd kiszáll és közben még osztalékot is kap? Nem kell sok fantázia ahhoz,ha a befektető és a kiszállásra készülő nagytulajok fújnak egy lufit, akkor azon nagyobbat nyerhetne mindenki mint egy sima tőzsdére lépéssel. Hogy volt az estmedia sztori? Egyébként nem tudom,hogy hogy zajlik az üres cégekbe beköltözött új cégeknél a matematika....de ha anno pl a humet 20 ...250 lett az fda hír után, akkor lufifújás akár most is lehetne. Sztori és pénz kell hozzá. Miért ne akarna a menedzsment sokat keresni árfolyam rallyval? Ez mind lehetetlen és túl naiv agyalás? Persze a múlt alapján ez teljesen logikátlan. Abból nem ez következne. A nordtelekom, a Futuraqua, az ehep stb miért nem talál ki vmi sztorit? Gondolom kreatív ötletek lennének...jobb a lezuzott árfolyam? Ha lenne olcsón eladó tőzsdei cég, nem lehetne abba újra életet lehelni?
Kedves János!A "nehezen hihető, hogy a cég menedzsmentje a részvényeseik vagyonának növelése érdekében bármit is tenne" megjegyzéshez: 1,az Ön által említett urak sztem nem önmaguk ellenségei, és ezért is mennek bele ebbe a Grabo dealbe! 2, A folyamatra a Grabonak legalább akkora, ha nem nagyobb befolyása van, mint a nutinak! 3, vessük már össze a dealben résztvevő 2 fél súlyát, "tűzerejét", többféle síkon! A kutya és a farok esete!😊Korábbi beírásai egyikében azt fogalmazta meg, hogy sokkal macerásabb és hosszabb időt vesz igénybe ez a fajta tőzsdére jövetel mint az IPO. Na ezzel azért tudna vitatkozni jónéhány cégvezető aki így hozta parkettre a cégét itthon és külföldön is, mert jóval gyorsabb volt az IPO-nál!😊Kicsit olvasgasson utánna!
Kedves Kosto, - ha beleolvas az írásaimba én nagyon igyekszem elkerülni, hogy azok bármiféle ösztönzést jelentsenek, bár a Nutex esetében maguk a felmerülő, meg nem válaszolt kérdések és a múlt furcsaságainak felsorolásából levonható következtetéseim valóban nem sarkallnak vásárlásra. Meggyőződésem, hogy képes leszek ezt a mellékhatást erre az adott projektre, tranzakciósorozatra vonatkozóan megváltoztatni, de a transzparenciára vonatkozó álláspontommal és a tapasztalataimmal kapcsolatban nem látok változtatásra okot. - A "papír ekézése" érdekes szóhasználat... már fordult elő a múltban ilyen megállapításra alapozott velem szembeni erős felháborodás... mosolyogva idéztem fel, amikor legutóbb, pár napja erről írtam. - Őszinte híve
Egyébként sztem alapszabály, hogy soha sem szabad bennfentes (vagy annak tűnő, vagy magát a céggel kapcsolatban iszonyatosan képben lévőnek feltüntető) személyek tanácsaira, tippjeire hallgatni, hanem pont az ellenkezőjét kell csinálni mint amit ezek a személyek sugallnak!!!Tehát ha ilyen személy ekézi a papírt akkor ell kell gondolkodni, hogy érdemes lehet még venni belőle, nem pedig eladni !!!Nem én mondom, hanem a 70 éves tapasztalat!😊
Kedves Kosto és Berthos, - az én koromban már bizonyos dolgok képtelenek engem felidegesíteni. Túl sokat láttam ehhez. - A félreértés általános és állandóan ismétlődik mindazok válaszaiban, akik a beírásaimra reagálnak, ahelyett, hogy vitába szállnának velem. Most is kizárólag kérdéseket teszek fel, illetve következtetéseket vonok le bizonyos információk kapcsán, nem teszek mást és kérdem kinek, miért és mit ártok ezzel? Ezek a kérdések alapvetőek és minden befektetőnek fel (kell) tennie, mielőtt vesz, vagy elad. Meg kell jegyeznem, hogy fixa ideám, hogy többen hasznosítani képesek a kérdéseimből és a következtetéseimből nyilvánvaló tapasztalataimat. - Kissé komikus az a fajta félreértés, ami szerint bárki azt gondolja, hogy irigy lennék bárkire is, savanyú a szőlő, stb... Nem. Annak idején valaki megjegyezte az üzletemberi pályámat ismerve, a nyugdíjas-éveimet látva, hogy "b... meg János irigyellek..." Nekem meg az alábbi válasz szaladt ki a számon: "Néha én is irigylem magamat..." - Kedves Berthos, volt szerencsém értékelni azt, hogy a hozzászólásaimat elitistának minősítette. Nem tudom, hogy ezt miképpen kell minősítenem, de bizonyosan igaza van, ha így látja. Ha nem veszi arroganciának, ezt is dicséretnek vettem. Tetszik tudni, van egy másik mondás is, ami szerint a "stílus maga az ember". Az a fajta hozzáállás, nota bene visszaélés a befektetőkkel és a hatóságokkal szemben, ami a Nutex menedzsereit jellemzi, stílusjegy és az ember gyarló; azaz ha valamit sikeresnek ítél, akkor nem tágít, nem változtat - ez a tapasztalatom. Próbálom, de nehezen verem a fejembe azt a gondolatot, hogy ezek a személyek a részvényeseik (tehát nem csak a saját maguk) vagyonának, befektetésének a növelése érdekében valaha, valamit is tenni szándékoznának. - Dehát... a tőzsdén minden lehetséges, meg az ellenkezője is. - Őszinte hívük
Akár rá is hibázhatsz a dologra!A cég mégsem a totális megsemmisülés felé tart!(Ha már nem vagyok benne!)Hanem felemelkedés következik, de már csak a mostani vezetés fogja ezt kivitelezni a Grabóval!Savanyú a szőlő?😊
NUTEX részvényesek topikja