Topiknyitó: Hathor 2019. 08. 30. 10:33

NUTEX részvényesek topikja  

Nutex részvényesek topikja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 13:34
Előzmény: #39313  Civinjanos
“Igen, a csapatot én állítottam össze és büszke is vagyok dr. Galamb (RIP) és Csereklei teljesítményére.”
🤣🤣🤣
Mi részvényesek már kevésbé vagyunk büszkék rájuk😀
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 13:31
Előzmény: #39318  Törölt felhasználó
Amikor maga “sikeressé” tette a Humetet a sziruppal, meg a Reanal-al, meg az apámfülèvel, utána kellett volna maradni és osztalék formájában meghálálni a részvényesek és befektetők bizalmát, nem pedig elengedni a céget azzal a dumával, hogy én ehhez már kevés vagyok.
Na, ezért nem kedveli itt magát egy csomó régi Humetes❤️
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 13:27
Maga egy tőkepiaci ügyletről beszél én meg a tőzsde lényegéről. A tőkepiaci ügyletben az egyik megvesz valakitől, a másik eladja valakinek, az tényleg egy nullszaldós történet.
A tőzsdét viszont nem elsősorban ezért a nullszaldós játékért találtak ki.
A tőzsdén keresztül a cégek a növekedés és a későbbi eredményesség érdekében ingyen forrásért cserébe tulajdonrészt adnak. Abban az esetben, ha a növekedés megvalósul és eredményes akkor mindenki nyer a cég is és a forrást biztosító tulajdonosok is, azaz win-win. Ez lenne a tőzsde lényege, értelme. Külföldön alapvetően működik is a történet. Az más kérdés, hogy itthon alapvetően arra használják a tőzsdét, hogy a szar helyzetben lévő cégeket behozva kitömik a részvényeseket. 
Szóval ku@vára nem egy dologról beszélünk.
Lastdeposit
Lastdeposit 2023. 02. 17. 13:24
Előzmény: #39315  Törölt felhasználó
Van itt most sok minden, ami érdekes.
Engem legfőképpen az érdekel többek között, hogy mi lesz Huber csomagjával. Az tudvalevő, hogy ilyen dealek esetében a csomagot le kell pakolni a küszöbre. Olyan a világon nincs, hogy Huber megtarthatja majd a több tízmillió db papírját csak úgy. Valami egyezségnek itt lennie kell, mert ebben a konstrukcióban Grabó nem fog 100 % ban beköltözni, az tuti. Marad a cégben a pénz, a csomagot megtarthatja, elosztják. Ilyen simán lehet pl. Akárhonnan közelítem meg a történetet, osztalék biztosan nem lesz, ez egy időhúzó közjáték.
Civinjanos 2023. 02. 17. 13:13
Előzmény: #39314  Civinjanos

Tisztelt Grabo,
-
immár kicsit túlmegyek a saját korlátaimon, de azt remélve, hogy ezzel segítek Önnek; leírom: hogy látja, ez a baj. Csinált egy rossz üzletet, aminek okát nem magában keresi és látja és - akár ezért, akár nem - még most sem ismer el nyilvánvaló dolgokat. Rossz filozófia. A hibát érdemes beismerni, hogy az ember később sikeres lehessen.  A hiba az nem kudarc, hanem a siker része.
-
A szentendrei Művész Étterem dolgozói fiatal emberek és zárás után jókat beszélgettünk anno, amikor segíteni kezdtem. A sok kérdés és válasz után az egyikük megkérdezte.
-
"És eközül a sok dolog közül mire a legbüszkébb, Civin úr?" Újra alaposan átgondoltam a dolgokat és kimondtam, mert így gondolom jóideje:
-
"A hibáimra..."
-
Őszinte híve
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 13:02
Előzmény: #39314  Civinjanos
Nehéz lesz🤣
Sajnos sokat buktam anno maga miatt is😉
Civinjanos 2023. 02. 17. 12:48

Tisztelt Grabo,
-
tegyen egy próbát és írja ezt:
-
"Tisztelt Civin úr, mindkét dologban igaza van, a nullszaldó igaz és maga valóban nemigen tehet Galamb és Csereklei ámokfutásáról. És OK az is, hogy a tőzsde arra való, amire Ön használta: fundamentális alapokat épített."
 -
Nem fog fájni.
-
Őszinte híve
Civinjanos 2023. 02. 17. 12:37
Előzmény: #39312  Törölt felhasználó

Grabo,
-
ne veszítse el a fejét. Minden egyes tőkepiai ügylet esetén azonos összeg cserél gazdát, az egyik fizet, a másik inkasszál. Azonos összeget. Nullszaldó.
-
Át kellett engednem magát a vezetést, mert az én képességeimet meghaladta egy három kontinensre elágazó vállalatcsoport egyszemélyes irányítása. Sem intellektuálisan, sem fizikailag nem voltam képes folytatni ezt a munkát. Erre vonatkozóan tudnia kell, hogy nekem adva volt egy 1998. Karácsonyán kitűzött célom, amit 2008. nyarára elértem. 10 v alatt, mert az adóhivatal és rák elvett az üzletemberi életem hasznos éveiből négyet.
-
Igen, a csapatot én állítottam össze és büszke is vagyok dr. Galamb (RIP) és Csereklei teljesítményére. Amit már az én irányításom nélkül követtek el, arról én igencsak keveset tehetek és mindent megtettem a kezdetektől fogva, hogy ne így legyen. De mint írja, ez egy banánköztársaság...
-
Őszinte híve 
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:19
Előzmény: #39310  Civinjanos
Talán nem kellett volna átengedni nekik. Maga emelte be őket és ezt nem én találtam ki, hanem ön írta itt nehány napja.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:17
Előzmény: #39310  Civinjanos
“ne menjünk ebbe bele. A tőzsde egy nullszaldós játék, amennyit egyesek vesztettek, annyit mások nyertek. A nyerők között tudom, hogy van két említésre méltó személy.”
Ez egy baromi nagy bullshit. Ezt csak itt Magyarhonban hangoztatják a nagyokosok🤣
A tőzsde nem ezért lett kitalálva, anno sok száz évvel ezelőtt. Az más kérdés, hogy nálunk mire használják.
Civinjanos 2023. 02. 17. 12:15
Előzmény: #39309  Törölt felhasználó

Grabo,
-
ne menjünk ebbe bele. A tőzsde egy nullszaldós játék, amennyit egyesek vesztettek, annyit mások nyertek. A nyerők között tudom, hogy van két említésre méltó személy.
-
Ebből az egyik jómagam volnék, aki a maga nyugdíjalapját megteremtette, és annak mértéke bizony a 20 millió dolláros saját tőkéhez képest nem sok, mondhatni tisztességesen alacsony, de számomra megfelel(t) az összeg.
-
A másik nyerő Humet Nyrt, amely megvásárolta mindazt, amire ahhoz volt szüksége, hogy mini-multi legyen. Kétség kívül ezt a nyereséget néhány ember ellopta.
-
Őszinte híve
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:04
Előzmény: #39307  Civinjanos
És ezzel ki járt jól?
Mert a részvényesek nem.
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 12:03
Előzmény: #39304  Civinjanos
Oki, legyen igaza ez egy exit lesz Veres részéről.
És?
Ez biztos nem 14 Ft-on fog megtörténni, hanem jóval magasabban.
Ugyanez volt a szitu a Konzumnál, Phylaxiánál/Opimusnál, Deltánánál.
Kit érdekel mit akarnak, csak ügyesen csinálják.
Nem befektetni akar itt a többség, csak nyerészkedni.
Befektetni ott vannak az amerikai, meg az európai cégek😉
Civinjanos 2023. 02. 17. 12:01
Előzmény: #39302  Lastdeposit

Tudja Last,
-
a keringő történetek már csak olyanok, amilyenek. Egy tény, hogy én (és a csapat) egy büdös és keserű szirupból egy 20 millió dolláros saját tőkéjű magyar-amerikai-kanadai mini-multit hoztam létre, amelynek hazai zászlóshajója egy Reanal nevű finomvegyszergyár volt, a rendelkezésére álló tehermentes ingatlanállomány piaci értéke elérte (akkor (2008) a négymilliárd (4,000.000.000,-) forintot.
-
Őszinte híve
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 11:57
Előzmény: #39301  Civinjanos
Már 2019 szeptemberében szó volt róla, hogy a Grabo a tőzsdére jön, utána kezdett durvulni a tőkeemlések nagysága a Nutexben.
Nem gyanús egy kicsit senkinek sem?
Törölt felhasználó 2023. 02. 17. 11:56
Előzmény: #39301  Civinjanos
Most őszintén, maga szerint kinek a pénze az a 3,9 Mrd, amit Huber bepakolt a cégbe 2 év alatt?
Mert nem az övé, az tuti😀
Civinjanos 2023. 02. 17. 11:54
Előzmény: #39298  Törölt felhasználó

Tisztelt Posbe,
-
oka vannak annak, hogy 2019 végefelé nem nagyon foglalkoztam a Portfólóval. Mea maxima culpa... de mentségemre szolgáljon, hogy az azt megelőző egy évtizedben is kellően kritikusan írtam a Humetről/Nutexről.
-
Egyébként itt nem is a 14 forintról van szó. Tizenöt éve megy ez a cirkusz, tehát nem zárható ki, hogy ez valóban csak egy exit. Ekkor viszont van rá esély, hogy ez a share-swap létrejön, és a hírre az egekig megy az árfolyam, amit újra egy nagy esés követ, mert ha ez exit, akkor - mivel nem fontos, csak egy ralli előidézése a cél - fundamentális alapok kevéssé lesznek. Kétség kívül a most beragadtak megmenekülnek, de ismét százak járnak nagyon rosszul.
-
Őszinte híve
Vicus2000 2023. 02. 17. 11:48
Előzmény: #39302  Lastdeposit
👍👍
Lastdeposit
Lastdeposit 2023. 02. 17. 11:41
Előzmény: #39296  Civinjanos
Tisztelt Civin Úr!
Valóban sok mindent fogalmazott meg a transzparencia érdekében, de még többet a jelenlegi vezetés ellen, a BTK. számos tényállásával kapcsolatban, hosszú, André Kostolany szintű, anekdotazós történetekbe beágyazva.
Azért azt szögezzük le, ez egy banánköztársaság és ennek a banánköztársaságnak a tőkepiaca. Mi sokan úgy döntöttünk, ebben a pöcegödörben akarunk boldogulni, pénzt keresni. Sok cég vezetője itt köztörvényes bűnöző, vagy legalábbis nem tisztességes, nagyon kevés a kivétel.
Tudja a tőzsde hőskorából rengeteg történet kering, többek között Önről is olyan legenda fórumozóktól, akik már visszavonultak. Ön is eléggé aktívan kivette ebből a részét, előszeretettel tartott kapcsolatot a kisbefektetők egy részével és ültetgetett be embereket sejtelmes dumákkal.
Egyáltalán nem akarok provokálni, nem is az Ön személye itt a lényeg, hanem a tény, hogy itt senki sem különb a deákné vásznánál csak kihasználja azt az előnyös helyzetet, hogy ön már visszavonult, semmiért nem kérhető számon és fotel terminátorként aktív tőzsdei szereplőkre azt mond, amit csak akar. Maga sem volt különb, könyvet lehetne írni az Ön személyéről is, csak azt hiszi, elegáns dolog a partvonalról dobálni a kavicsot a tóba. 
Civinjanos 2023. 02. 17. 11:39
Előzmény: #39283  Törölt felhasználó

Kedves Grabo(wski)
-
a Nutex lesz a Grabo többségi tulajdonosa, a Grabo jelenlegi befektetői pedig Nutex részvényesek lesznek. Ez utóbbiak tulajdonosi aránya még nem ismert, de mivel a január 28-iki, legutóbbi közgyűlés már döntött, az osztalék egy részét ők viszik (még osztalékelsőbbségi részvényük is lesz - bár erről sem tudjuk mennyi), azaz nagyon gyanús, hogy a Nutex kp állományának nagy része nem  üzletfejlesztési célokra kell.
-
Felmerül(t) bennem a kérdés, hogy ha a Grabo üzleti kilátásai igen jók, akkor minek a Grabo befektetőknek a Nutex részvény? Megfordítva: ha a Grabo üzleti kilátásai nem igazán jók, akkor a Grabo befektetői a Nutextől kapott osztalékkal és a Nutex részvények eladásával terveznek kiszállni a Grabo-ból.
-
Namármost. Ha a Grabo üzleti kilátásai nem igazán jók, a Befektetők miért osztalékelsőbbségi részvényekre tartanak igényt, miért nem törzsrészvényt kérnek/kapnak? Megfordítva: Ha a Grabo a Nutex leányvállalatként dübörög, akkor a törzsrészvény után is jár(na) az osztalék, meg a tőzsdén eladhatók is lennének.
-
Mindent egybevéve, a transzparencia hiánya miatt jogos vélelem, hogy ez a tranzakció egy Veres Tibor által megcélzott exit a Grabo-ból.
-
Őszinte híve

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek