2022 november végétöl a Nutex emelkedő trendje. Használják a fibo szinteket rendesen az utolsó emelkedés tickre érintette 27 ft feletti szintet, amiből visszajött az emelkedő csatornába. https://kepkuldes.com/image/t6TjcHq
Hasonlóan látjuk mi itt a történéseket, csak egy valamit gondoljál még át. Nov. 21.én gáláns ajánlatnak tűnt 18 Ft körüli árfolyamnál Huber felé a 19 Ft.os ajánlat 20 M db. részvényre. Ha piacon adta volna, még 14 Ft-ot sem kapott volna érte. Aztán jött 29.-én a közgyűlési meghívó eredeti forgatókönyv szerinti előterjesztésekkel. Semmi konkrétum, csak előkészítése későbbieknek, pl. tőke emelés. 15 semmit mondó általános pont. Ezután jött a csavar, valaki vagy valakik élve javaslattételi jogukkal, megspékelték a közgyűlési pontokat még vagy 15 tétellel, amit le is kellett közölni. Arra pedig biztosan nem volt bekezdés az eredeti forgatókönyvben, hogy erre 27 Ft.ig ugrik a papír, és azóta sem akar visszamenni 19 alá. A tulajok, legyenek nagyobbak vagy sok-sok kicsi, el kezdtek rájönni a tényre, hogy ténylegesen 40 Ft. körüli kp van a cégben. Emellett elkezdtek valamit akvi ügyben is előkészíteni. Ráadásul a 3-4 évnyi csend után, még van egy kis hírverés is a cég körül. A kérdés az, hogyan alakulnak az erőviszonyok, ki lehet akár már most a háttérben. Előlép-e akár már 29.-én, vagy netán csak január első hetében, mikor Huber megszűnik, nagytulajdonosnak lenni. Itt van az "időkapud". Ezért mondom, hogy másfél hónap első körben, utána természetesen a következő vízválasztó időpont a 2026. júl.01. Az viszont nagyon úgy néz ki, ha komoly hullámokkal is, de a következő másfél év iránya meghatározottnak tűnik. Hajrá NUTEX !
Azért, mert az elmúlt pár évben 1000x lehetett volna szárnyalnia a részvénynek, de inkább nyomdát csináltak belőle. Azért, mert volt ígéret pár akvira, de pofátlanul mindet sztornózták. Azért, mert belengettek ide már mindenféle nagyhalat, de csak a kisbefektetők pénzét nyúlták le számtalan alkalommal. Azért, nem fog szárnyalni most sem, mert valószinűleg most sem valós üzlet van mögötte, hanem egy lufi és itt már többszörösen eljátszották az összes bizalmat. Spekáknak áll a zászló, vedd olcsón és azonnal dobd el nyereséggel, és ne akarj ebbe többet látni, mert az marad, ami mindig is volt.
Olvasgatva, azt nem értem miért kb csak 35-50 Ft rv arról van a duma, ha pl üres Estmedia tudott 100* Delta 4* több papírral ment egy triplát Set anno kb 3 év alatt 15-880 ig Szóval ha minden jó menne egy 200 hamarosan azt majd meglátjuk
Kérdés, hogy kinek lenne érdeke egy 25 ft oszti (amit mindenki leírt már itt, hogy most biztos nem lesz). . A kisbüfiknek nem hinném, mert most 24 ft egy részvény, helyette kapnának 25 ft-ot és maradna nekik egy talán 1-3 ft-ot érő részvény. Ez max. 27-28 ft-ot jelentene, ezért utána nem lenne már akvi, mert nem maradna miből. Ezért kár lenne küzdeni, hiszen pár napja ennyiért el is adhatta volna, aki akarta. . A nagybüfiknek szintén nem hinném, mert ők a cégben lévő pénzzel jobb üzletet csinálhatnak, megvehetnek egy 10 mrd nagyságrendű céget, mondjuk félig kp, félig rv-ért, erre máshogy nem lenne esélyük. . A menedzsmentnek szintén nem hinném, mert ők csak akkor kapnak javadalmazást, ha akvit csinálnak, nem akkor, ha kiürül a cég. . Egyetlen szereplőnek lehet talán jó ez, az pedig Huber. Neki is csak akkor, ha van arra jogi lehetőség, hogy ő még kapjon osztalékot a 20 millió részvénye után, ami csak dec 31-ig van a tulajdonában. Ha erre nincs lehetőség, akkor most neki sem érdeke ez. . 10-14 ft részvényárfolyam mellett más volt a helyzet, akkor a kisbüfiknek és Hubernek is jól jött volna az osztalék, de most 24-25-ös ár mellett már nem lenne jó üzlet egyik csoportnak sem. Szvsz. . Ezért szerintem az lenne a jó fejlemény, ha nem oszti lenne, hanem az akvizíciós vonal épülne valamilyen módon a kgy-en.
felejtsékel már el Huber -t. Az nem az ő pénze , sem pedig az ő részvényei voltak. Huber egy szerencsétlen,csoró szánalmas alak , akit Csrekleiék irányítanak.
Dmode visszaveszi, hétfőn vesz 50-100k-t, Esés esetén többet kgy utani hétfőn Azért vesz, mert tudja, hogy bármikor lehet rally. Dmode átgondolja. Karácsony előtt és után is. Merry Christmas
Kosto... Eddig az volt a gond, hogy nem kommunikálnak. Most egyértelmű, hogy mit kommunikálnak. Itt új nagy hal lehet. Hub emel újra, majd eladja egy részét srv keretében és a többivel magasabban száll ki. Kell még srv az opciós programhoz és ahhoz is, hogy nut részvénnyel fizessenek akvizíciót. Olvassa már el, hogy a Grabo deal konkrétan mi lett volna...term sheet közlemény régebben.... Itt akvi lehet 1-3 hónap múlva vagy legszarabb esetben 1-1.5 év múlva. Addig beszállhat egy nagytulaj és akár lehet kötelező vételi ajánlat is. Hub azért száll vissza, hogy nyerjen. És azért, hogy esetleg legyen több srv. Egyébként osztalék után is maradna srvre pénz...vagy osztalék helyett vehetnek srvt 25-40-ig például. Vagy lehet korrekció előtte,hogy a balfaszok eladják. Ez nem lehet?
Beírásod végefelé kérdezted, hogy H miért OTC-n adta el 19-en a 20 millió darab rv-t, és miért nem piacon drágábban? Ez többet hoz neki összességében, mert add hozzá azt hogy jóval alacsonyabban valószínűleg egy nagyobb pakkot visszavesz!! Párszázmillió a bankszámláján+ több tízmillió rv az értékpapír számláján!
Igaz amit mondasz, Qva nagy a bizonytalanság a cégben! Az osztifizetés kizárt, nem lehet szavazni róla, mert nincs lezárt üzleti év! Osztielőlegfizetéséről Csak az Igazgatóság javaslata alapján lehet szavazni! Ptk-s szabályozás szerint!Az Igazgatóság nem javasolja, a közzétett hat.javaslati anyag szerint! H.mindíg fajsúlyos szerepet játszott a cégben, az Igazgatóság "mellett."Nem változik helyzete: mutatja,hogy a cég tőle veszi OTC-n a 20 millió darab rv-t 19 Ft-on,nem màshol,mástól! Közzétették előre, hogy H újra beszáll a cégbe( tőkét emel).Ez is csak neki lesz lehetőség!Nem lesz itt nyílt tőkeemelés!!!A december végi kgy-en H szavazati túlerejével szemben mindenki kevés lesz!Nincs kétségem,hogy H és az Igazgatósàg egy állásponton lesz a decemberi és a későbbi kgy-eken is! Érdeke ezt diktálja, az újabb tőkemelési "lehetősége" és a bszla egyenlege miatt!😉Nem fognak nagy időkaput hagyni, H mielőbb újra nagytulaj lesz!
Bocs debepe, hogy a másikban topikban a családi cégetekről írtam. Igazából nem is én találtam meg, hanem hekki, aztán én úgy láttam, hogy az egy közgyűlésre járó Nutex részvényes cége, nem tudtam, hogy az apukád neve ugyanaz, mint a tied. Jobban megnézve a céget, nem valószínű, hogy a Nutex azt vásárolná fel, szóval inkább beszélgessünk a részvényről. Béke?
NUTEX mindenkinek