AZ OPUS tavalyi fundamentumai a mostani vagyonnal számolva brutálisan növekedtek. Ez lesz idén , és jövőre is a hírek alapján. Viszont a részvényárfolyamot is jó lenne emelni. Van mire, van értéke. Én tartom, nem kell eladnom, és megedzőttem a 400as ár alatt :)
Nekem ebben a két cégben van szinte az összes befektetésem (90 %).Az OTT1 esetében úgy érzem szakmailag nagyon erősek (Sony, Telenor, katonai megbízások, stb.) és ott ugye 35 millió a részvényszám (nem sokára 40). A 90 %-on belül azért az Opus a nagyobb rész, de csak azért, mert nem mertem egy kisebb cégbe betenni a nagyobbat. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem volt jó döntés. Itt 700 millió részvény van és egyelőre várakozás arra, hogy tényleg megindult-e a szekér. Véleményem szerint az egész éves (2019) jelentés lesz igazán jó - a mostani részvény árazás viszonylatában -, de arra még közel egy évet várni kell.A Konzumból jövő idegenforgalom esetében az év második fele szokott lenni az erősebb és az élelmiszeripari beruházások is szerintem még felfutó fázisban vannak. Az építőipar nagy talány hogy miként is alakul(t), az energetikai vonalról egyelőre nem várok sokat. Az energetika terén nagy a csapongás, hogy a Mátrai erőmű kapcsán mi
is lesz a stratégia (gáz, energiatározás, zöld irányába nagyobb nyitás,
stb.) és az milyen beruházást igényel, annak hol áll rendelkezésre a
fedezete. Az Opus esetében 50 - 70 milliárdos éves nyereségről nyilatkoztak pár hónapja és nem űrtávlatban értve. Amennyiben az meglenne, egész biztos, hogy nagyon komoly árfolyam növekedést indítana be, de ugye az még csak ígéret fázisban van. Ezen kívül az akvizíciók terén szerintem egyelőre megtorpanás van, de reményeink szerint ezen a téren is lesz változás, bár az nem túl biztató, hogy a jelenlegi négyes portfólió (ipar, élelmiszer ipar - mg, turizmus, energetika) fixnek tűnik a kommunikáció szerint, azaz a telekommunikáció és a pénzügyi szektor egyelőre felejtős, pedig ... Összefoglalva a jelenlegi árszínvonalat én is alacsonyak tartom, ám egyelőre nem látszódik az sem, hogy mikor érhető el esetleg majd a 3-4 EUR-s árfolyam tartomány. Ennek az egész projektnek csak úgy látnám értelmét az Ő oldalukról is, ha a mostani méret legalább két-háromszorozódna a következő évtizedben, mert, ha nem, akkor igazából nem értem, hogy minek is vágtak bele.
Gyuribá... erre mit hajrázol??, Opusba jöhet bármilyen pozitív....kitudja nyomon követni hány milliárdos közbeszerzések, esik,és esik..kezd hasonlítani a régi phylaxiához!
Az OTT 2 milliárdos éves bevétele a piaci kapitalizációja : 8.961.628.000 Ft.... Ez mi ? Estmedia = noO comment. OPUS 965 milliárd idén bejelentve , OPUS IFRS érték 522+Bejött a KONZUM kapitalizáció = 307.320.969.900 Ft 4IG 20 milliárd kb bejelentve +100 milliárd ( Tsys ) , kapitalizáció = 99.640.000.000 Ft probléma van az ár / érték aránnyal szerintem....
Nekem ez a hsz nagyon nem nyerte el a tetszesemet.. dogoljon meg a szomszed tehene, mert az Opus nem ment ma. Az OTT1 (nincs nekem belole) 2 milliarddal akkora volumen a ceg nagysagahoz es arazasahoz kepest, hogy hatalmasbak szamit. Erdemes elolvasni a kozelemeny. Em szurkolok nekik is, robbanjon fel az arfolyamuk es keressenek rajta jo sokat.
NEW OPUS GLOBAL