Mi a terv? Kinek mi, pozíciótól függően! Vannak, akiknek az a terve, hogy esni fog az árfolyam: ők a shortosok, vagy akik alacsonyabb szinten akarnak beszállni! És vannak, akik már betáraztak, nekik az a terv, hogy emelkedni fog az árfolyam! Szóval mindenkinek van egy terve... És amikor azt olvasod, hogy minden a terv szerint halad, az kábé olyan, mintha a delphoi jósda egyik papnője szólna hozzád...
400 milliárdos kapitalizációval bíró cég (részvények) esetén, amelynek nagy része egy tulajdonosi körnél van hány évtizeddel számolsz ilyen mértékű saját részvény vásárlás kapcsán? Ez ugyanakkora baromság, mint a 1500-as árfolyam érték, bár azt előbb tudnál elérni, csak ahhoz is minimum fél évtized kell és bővülő (akviráló) cégcsoport hasonló jövedelmezőség mellett, mint a jelenlegi. A realitás inkább 700-800,-Ft elérése a következő egy-két évben, ha tényleg lesz érdemi akvizíció "normál áron" és a jövedelmezőség is marad, illetve az osztalékfizetés mértéke tovább növekszik.
Én 2017 óta nézem, azóta volt és van jelenleg is papírom, hol több, hol kevesebb. Nagy változást és előrelépést nem látok. Szóval 23 óta persze mondhatjuk, hogy szuper, meg happy, meg oszti, de rengeteg részvényt és részvényest beültettek és még sokan nem tudtak kiolvadni. Aki 23 körül szállt be annak más a sztori, mint aki a korábbi években.
Ahogy nézem az elmúlt napok történéseit a kereskedésben, egyre inkább azt látom, az elégedetlenség növekszik- az árfolyam csökken... Alighanem a brokik is nézik a fórumot! :) :) Megy a kisbüfik kifárasztása,kicsontozása. Értem én,hogy szeretnének minél több részvényt megvenni az adott keretek között,a számukra lehető legkedvezőbb áron De...ez amellett hogy a inkorrekt, a részvény iránti bizalmat is csak rombolja, abszulut nem értékteremtő! A tisztánlátás végett: A szaldó nálam még pozitív, a 15.000 db rv sem a világvége, de már lassan nekem is kezd a t...m telelenni ezzel a betyár-tempóval. Ha ez így folytatódik az nem az értékteremtésre való törekvést fogja bizonyítani-inkább a pénz kisíbolását. Idővel úgyis kiderül-ha bírjuk addig cérnával.
Ettől függetlenül amiket írsz részben egyetértek, de amit a papír 2023.06. óta megy az a korábbiakhoz képest előrelépés. Ne akarjunk már a BÉT maffián változtatni, az OPus még így is plusszos szerintem a kiszámítható osztalékkal és kommunikációval. Azt meg amit itt látunk abban nincsen semmi különös, csak a szokásos magyar módi. Kitartást Neked.
NEW OPUS GLOBAL