Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 18:12
Előzmény: törölt hozzászólás
Komolyan nyomják a mínuszt. Kár, hogy titkos... Jó lenne ha mindenki látná... 
TAmecenas 2019. 07. 14. 18:07
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 17:58
Előzmény: #1717  Törölt felhasználó
Peace ) 
A korrupció magas mindkét cégben :) 
Remélem nem te minuszolsz ....) 
Várlak holnap 
Törölt felhasználó 2019. 07. 14. 17:52
Előzmény: #1714  betgyuri
Szia Gyuri:) Igyekszem érdemben válaszolni a holnapi nap folyamán, most a pizza és a sör gyógyit:D Jászait egyébként nem tartom hitelesnek, csak hitelesebbnek, mint ML-t! NAgy különbség. Bár én lennék az élén, kitömnélek benneteket jó sok pénzzel:D Finanszírozás: Állam:) Tudom, tág fogalom és nem szereted ezt, de én még mindig ezzel kelek-fekszek; és teszem hozzá amúgy, hogy (talán már írtam is régebben) mozgok olyan körökben, hogy jajj (korrupciót tekintve, a munka miatt).  Opus nélkül is van jövő:D Jólvan, holnap megpróbálok érdemben eszmét cserélni veletek majd, aztán meg amúgy rohadt hamar ki fog derülni ez az egész, pár hónap csak:) Peace:)!! 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 17:49
és micsoda véletlen : 
07.09 Szándéknyilatkozat bejelentése a 4IG-TSystem részéről
07.10 
OPUS bejelentés évváltoztatásra tekintettel a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. új neve OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság, rövidített elnevezése OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt
honlapja : http://www.konzumalapkezelo.hu/nyitooldal
Tulajdonos
Mészáros Lőrinc 53%,
Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt beolvadás miatti jogutódja, OPUS GLOBAL Nyrt 47%

Igazgatóság és Felügyelőbizottság tagok : 
Jászai Gellért Zoltán : Igazgatósági elnök 
Fekete Péter ügyvezető 
Ennyi véletlen lenne... ? 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 17:38
Előzmény: #1713  Törölt felhasználó
Update : 
pontosítok  írtál finanszírozót : 
MKB ..Lehetséges finanszírozó  
abban is OPUS van többségi tulajdonnal :) Tehát nincs Opus nélkül 4iG és Tsystems deal, 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 17:35
Előzmény: #1713  Törölt felhasználó
Remélem egyre jobban leszel ! 
Egyébként Jó reggelt : )  Buli után is New OPUS GLOBAL ??? :)  Ezért ez már valami :) Tudod mit adok egy nagy + :) 
Visszatérve a gondolatodhoz,  A Finanszírozó lesz a megoldás. Ott fog kiderülni az igazság. Ki nyert :)
 Szerintem a kör pedig behatárolt.  Látom hogy nem szeretnéd elhinni. :) 
Idézem a 4IG NYRt tájékoztatóját : 
 A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems Magyarország kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát. Az aláírt előzetes megállapodásban a felek megegyeztek a vételárban és a főbb feltételekben, azonban a tranzakció teljes feltételrendszere az előzetes megállapodást is ide értve - a T-Systems Magyarország átvilágítása és a felek közötti további tárgyalások függvényében - a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé.
Tehát az összeg titkos :) És JG mebeszélésen volt Mészárosnál :)
A tranzakció megvalósulása és zárása az átvilágítási folyamattól, a felek közötti tárgyalások alakulásától, a szerződéses feltételrendszer kialakításától, a jogi dokumentáció aláírásától, valamint a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függ. A tranzakció zárása 2019-ben várható. 
Tehát : A dátum lehet bármikor idén. Én azt gondolom, hogy a választás és a választást kezelő szoftver miatt is lehetséges ez.  JG nem említette a médiában, de a tájékoztatóban ez is szerepel : 
 A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit. 
Infó adalék :  A Tsystem pedig a Magyar Telekom Nyrt 100 %tulajdonában van. 
Hoztam is meg nem is, se dátum, se összeg. Szándék mindkét fél részéről mostantól nyitott és publikus lett. Számomra ez történt. 
Finanszírozás : 
Cash : ehhez nagyon kevés lesz. Jászai Részesedése meglévő 1-2%-os OPUS részvényei amit egyből ad ML-nek az önerőnek is kevés lehet,,,,, 
Az Állam saját bankja nem adhat hitelt, mert akkora visszhangja lenne Nemzetközi szinten pláne az Unióban, hogy csak na. Az ellenzék simán nyerne, hisz maga a Kormány kezében van a választás . Tehát MFB kizárva. 
És akkor ki jöhet még ???? Az én véleményem szerint OPUS Befektetési Alapkezelő, MKB, Budapest Bank. Takarékbank ..... ezekre tippelek.
Te :  Még nem írtál tippet ?
Talán azt tudnám összefoglalni, hogy 2 dolog van ami különbséget ad.
 1 Jászai hitelessége : Én nem tartom hitelesnek, Te annak tartod.
2  Finanszírozás : Én konkrét kört nevezek meg, Te nem. 
3 : JG és ML : ÉN azt gondolom, hogy OPUS a zászlóshajó, és nélküle nincs deal ( a kört finanszírozásról megemlítettem ) , Te cáfolod, de nem írtál arról, hogy ki adná a casht ? 
Zárásképp : 
Pihend  ki magad, ne feledd az ördög a részletekben van :) Várlak a Fórumban :) 
Köszönöm az írást :) 
Betgyuri 
Törölt felhasználó 2019. 07. 14. 14:25
Előzmény: #1680  betgyuri
Jó reggelt! (Délutánt:)) ). Nem volt "energiám" csak felületesen átolvasni minden hozzászólást, ugyanis egy két éjszakás EFOTT-on vagyok túl. Ő hát nem részletezem, most nem lennék saját magam helyében sem..:)) Szzzóóval én azt gondolom, hogy ilyet kijelenteni, hogy nincs Opus nélkül 4iG és Tsystems deal, az bizony erős. Van. El kell fogadni ezt, hogy neeem, neeeem lehet mindent az Opusba pakolni. Azt el tudom képzelni, hogy egy MKB mondjuk behitelez (tehát valami összefonódás lehet) a dealbe, de hogy az Opus Global a saját nevén semmilyen formában nem fog ebben részt venni (és a jelenlegi részesedése is igen-igen kicsi), abban szinte bitos vagyok. JG önéletrajza nem ahhoz kell, hogy az IT mint területhez értsen, hanem mint tapasztalt cégvezér. És ehhez a CV-je bőven jó. Lőrinc nem állhat az élére ennek. Tudom, nyilván csak feltételezünk és spekulálunk mindannyian és majd úgyis kiderül hamarosan; de én 90% esélyt adok neki, hogy nem lesz az Opusnak köze hozzá és nem ő fogja adni a casht (sőt szinte biztos vagyok benne), hanem szétválnak útjaik. És igazából nem is szabad, hogy közük legyen egymáshoz ML neve miatt.  IT, Ipar, 2 stróman. (Akármennyit ittam a fesztivál alatt, ezt a gondolatot nem tudtam kiinni magamból:D). (Bocsánat az összeszedetlenségért, vizen vagyok)
TAmecenas 2019. 07. 14. 10:24
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 09:16
Előzmény: #1706  stayer81
Az árfolyam számomra sem érthető. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 09:12
Előzmény: #1706  stayer81
kiegészítem : 
Hajrá Stayer81! :) 
Adtam egy +
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 09:09
Előzmény: #1705  Törölt felhasználó
Még nem.... 
jamukha
jamukha 2019. 07. 14. 08:44
Előzmény: #1703  betgyuri
Nem sok köze hozzá, 2012-ben adott be egy törzskönyvezési kérelmet, ami 2015 szeptemberében került bevezetésre, annak annál inkább.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190714v00qb6hd5.png
TAmecenas 2019. 07. 14. 08:38
Törölt hozzászólás
stayer81
stayer81 2019. 07. 14. 08:33
Előzmény: #1699  betgyuri
Így újra elolvasva is még inkább érthetetlen,hogy miért (csak) itt tartunk. A szeptemberi jelentésnél lehull a lepel. Addig biztos kitartok a hosszú pakkommal, a játszóst viszont nem (csak) itt fogom forgatni. Hajrá Opus, hajrá Gyuri, hajrá Dale, hajrá Maximova, hajrá mindenki!
Törölt felhasználó 2019. 07. 14. 08:28
Előzmény: #1702  betgyuri
Bekerült az Msci  indexbe, de az Msci Budapest standard indexbe Nem. 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 08:27
Előzmény: #1699  betgyuri
Tehát Fekete Péter a Fúzió részeként beszélt a tervekről... 
mint nagy horderejű deal :) 
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 08:25
Előzmény: #1702  betgyuri
Érint minket is ( a Fúzió miatt ) 
FTSE indexekbe kerül be a Konzum
2019. február 19. 08:12  
Fontos indexkosárba kerül be a Konzum
2019. 02. 19. 06:08 
Látványos vételi erő alakulhat ki a napokban a Konzum piacán, miután a társaság részvényei bekerülnek az FTSE feltörekvő indexének kis kapitalizációjú (small cap) szegmensébe. A társaság, a február 15-én kelt, a Világgazdaság birtokába került dokumentum szerint5,28 millió papírral szerepel majd a további öt magyar részvény mellett.
Ez az EMEA regionális alindexben 0,015 százalékos, a feltörekvő indexben (EM alindex) pedig 0,002 százalékos változást jelent az előzetes információk szerint. 
Magyarország EM alindexbeli súlya nem változik a korábbi 0,4 százalékos értékről, így a többi magyar részvényben jelentkezhet eladási nyomás.
 A változás kifejezetten csak a kis kapitalizációjú indexet érinti, a standard index magyar része változatlanul a négy magyar blue chipet tartalmazza. 
Az FTSE számításait végző J. P. Morgan szerinta Konzum esetében megközelítőleg 4 millió dolláros, nagyjából 1,2 milliárd forintos elsődleges keresletet vetít előre. Az elmúlt tíz tőzsdei nap átlagos napi forgalma a Konzum piacán 238 ezer darab volt.Jól látszik, hogy a parketten egyesek már készülnek az átsúlyozásra, hiszen tegnap – hosszas gyengélkedés után – hirtelen szárnyra kapott az árfolyam, 241 milliós forgalomban 8,6 százalékos rali után 234 forinton állapodott meg a papír.
Az FTSE éves tájékoztatójában közöltek szerint a márciusi féléves felülvizsgálat indikatív anyaga február 15-én vált elérhetővé az előfizetők számára, ez a közkézhányadban bekövetkezett változásokat, valamint a be- és kikerülések listáját tartalmazza. 
Az esetleges változtatásokat március 1-jén közlik, majd az új indexsúlyokat a március 15-i záró árfolyamok határozzák meg. 
Az új súlyokat a március 18-i nyitó indexösszetétel tartalmazza először.
Tavaly az Opus papírjai kerültek be egy másik, a nemzetközi befektetők által is figyelt, kis kapitalizációjú részvényeket tömörítő indexcsaládba, az MSCI Hungary Small Cap, az MSCI Emerging Markets Small Cap, valamint az MSCI ACWI Small Cap kosárba. 
Az Opus árfolyama a hír közlésének napján 3,9 százalékot erősödött, pedig nem is a fő MSCI indexcsaládba került, és a várható súlyról a hír csak később érkezett meg.
A blue chipek esetében is akad példa a kosártagság hatásaira. A Richter például 2012-ben esett ki az MSCI indexből, a 2012. november 15-i közzététel után a vállalat árfolyama azonnal 5 százalékot zuhant, majd a lejtmenet 2013 januárjáig folytatódott. 
Amikor 2013 októberében a papír visszakerült az indexbe, az indexmegfigyelési időszak befejeztével a befektetők gyűjtögetni kezdték a részvényt, és az akkori 3500 forint körüli árfolyamról 4500 forintra húzták fel a gyógyszervállalatot. 
Az egész időszakra jellemző volt, hogy a forgalom 50, helyenként akár 100 százalékkal is megugrott.
betgyuri
betgyuri 2019. 07. 14. 08:22
Előzmény: #1701  Törölt felhasználó
MSCI indexekbe kerül be az Opus
2018. május 15. 16:16    
Az MSCI májusi féléves globális index felülvizsgálatának eredményeként 2018. június 1-től az MSCI Hungary Small Cap, MSCI Emerging Markets Small Cap, valamint az MSCI ACWI Small Cap indexek részévé válnak az Opus Global részvényei - jelentették be a BÉT-en
Ez új lehetőséget jelent az Opus Globalnak arra, hogy még szélesebb körben vásárolják a részvényeit az intézményi befektetők- írja a társaság közleményében. Hozzáteszik, a vállalat menedzsmentje büszke arra, hogy a Mol, a Richter, és az OTP után az Opus Global részvényei is bekerülnek az MSCI Indexbe.
Az MSCI Inc. által kezelt indexek a világ leismertebb részvényindexei, amelyeket a legnagyobb intézményi befektetők, illetve az indexkövető alapok is benchmarkként kezelnek. A 'Small Cap' kategóriába a nagy likviditású, erős növekedési fázisban lévő és a kisbefektetők által is kedvelt társaságok részvényei tartoznak, melyek kapitalizációja 300 millió és 2 milliárd dollár közötti- ismerteti a társaság.
Törölt felhasználó 2019. 07. 14. 08:12
Előzmény: #1690  Dale
MSCI Magyarország standard indexbe 3 részvény tartozik: az OTP, a Mol, és a Richter. 
Magyar telekom, kiesett az idexből, 680 Ft árfolyamnál, kapitalizáció kb:750 milliárd lenne esély visszakerülni. 
Opus bekerülésére jelenleg  semmi esély. 

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek