Ezekben is igazad van - optimista a szekéleted. Sok minden befolyásolja a papír emelkedését, kérdés, hogy hova, meddig engedik fel, ugyanis van benne egy "kis adag" kézivezérlés is.
Ennél bonyolultabb technikai elemzésekbe jelen helyzetbe kár belebonyolódni. A Q1 jelentés sokakat meggyőzött, hogy az 1000Mrd-os mérlegfőösszegű, 470Mrd-os tárgyi eszközt birtokló, 340Mrd-os saját tőkéjű, 200Mrd-nál több cash-el rendelkező cég 70-80Mrd-os kapitalizációja mélyen aláértékelt. Aztán jött a srv megspékelve további masszív érdekkörön belüli rv. vásárlással... Közben sorra jelennek meg az energetikai cégek Q2 sikerjelentései (MVM, PannErgy). Csoda, hogy egyre kevesebben tartanak a medvével? A piac (nem is olyan) lassan kezdi elhinni és felismerni, hogy az OPUS-ba összegyűjtött portfolió(k) külön-külön is, és együttesen is egy időtálló, versenyképes konstrukció.
Érdekesek ezek a nagy számban jelentkező "nem tetszik" reakciók. Mi nem tetszik?Először is tettem egy tényszeű megállapítást. Aztán megkockáztattam egy valószínű szcenariót a következő napokra... Mire alapoztam? Nézzétek meg ezt a napi chartot. https://ibb.co/3dVyL5J
NEW OPUS GLOBAL