Látom, sorban jönnek a "holnap dobom" szintű ijesztgetések, hátha ki tudnak pár papírt csavarni a kicsik kezéből... . Ha tényleg akkora a bukó, inkább nem dicsekednék vele... ;)
Egy dologgal lehet ezt csak kiegészíteni, hogy hazudtak és ezek után nagy valószínűséggel hazudni is fognak. Sajnos semmivel sem különbek az elődöknél, csak megerősítik azt, hogy ez az egész politika egy színjáték, nincsenek itt valós nemzeti értékkel bíró pártok.
Egyetértek én is, talán még pár tényező besegíthetne egy jobb árfolyamot elérni, ha bekerülnek a Tigáz pakk, paks2, kínai vasút. Akkor talán elérhető lehet a mindenkori csúcs,.de a felé én semmiképpen nem várják még hosszú idő múltán sem. Tekintettel arra, hogy itt bármikor bârmennyi nyereséget le tudnak írni, ki tudnak lopni a cégből.
Elnézve a trendet ez nem a nagy zuhéról szól, hanem arról, hogy mindig várjuk, hogy na majd most, de aztán mégsem. Mostmár teljesen evidens, hogy 400 alatt vagyunk, holott még pár hónapja a 400-ra mondtuk azt, hogy betonkemény, nem szépítem én is azt gondoltam, hogy az már fair érték lehet. Mostmár annak örülönk, hogy 342-nél fordult és fölötte vagyunk 30 forinttal. Sajnos be kell látnunk, hogy itt nem igazán lesz többszörözés, de a kisbülfikben még annyira él a 2017-es év, hogy azt gondolják talán egyszer jön a rakéta. Az a baj, hogy a cég elkezdett a fundamentumok alapján működni és már nincs az a vételi erő, amivel ezt fel lehetne hájpolni újra. És még az is lehet, hogy még a 375 Ft sem a fair értéke. Továbbra is csökkenő trendben vagyunk sajnos. És még egyszer mondom, nem az a baj, hogy az ÉCS miatt veszteséges lett a cég, hanem az, hogy az EBIT számok még a konzummal együtt sem érik el a 10 milliárd Ft-ot, ha ezt kicsivel duplázzuk és kihozunk 22-23 milliárd Ft-ot év végére, úgy ez az összeg még ezt az árfolyamot sem támasztja alá sajnos. A külföldieket pedig úgy látszik, hogy nem a részvényen keresztül vonják be, hanem a kötvénybizniszen keresztül: a külföldinek megéri mert nincs árfolyammozgás és fix hozamot realizál. Nézzétek meg a jelentésben az anyagköltséget is, ide tartozik az alvállalkozók részére kifizetett zsé is. Nem kell a NER-eseknek ebbe belevenni, mert csak be kell nekik számlázni a megfelelő összeget és ugyanott vannak mintha részvénnyel bohóckodnának. Kérlek nézzétek el a fentieket, nem akarok negatív lenni, talán kicsit csalódott is vagyok, de ha tiszta fejjel gondolkodok, akkor sajnos ez tűnik a valóságnak.
A Vanguard 2018-as éves jelentésében (Vanguard Total International Stock Index Fund) a teljes magyar kitettség 0.1%-os volt a befektetett tőke arányában... azaz összesen 238 millió dollár, melyből az Opus 2.4 millió dollárt tett ki... ez még hibahatáron belül is elenyésző tétel... sőt, még 1 úgynevezett játszópakknak is kevés. Valszeg úgy gondolhatták, hogy egy kormányközeli holding egy ilyen picurka próbát talán megér...:)
A Takarék + OTP tekintetében osztom a véleményedet. Venniük kellett...
Majd szép lassan. De lemegy sajnos. Már mindenki kiismerte az opus részvényt ami nem rózsás. 1.5 éve szinte mindig esik. Most miért lenne több az árfolyam. Ez nem sírás, csak tény.
NEW OPUS GLOBAL