Most szembesültem a cégcserével. Ez nem is rossz. A BuBe-nél kelleni fog egy-pár nehézgép és mivel a kínaik is "építik" elméletileg a vasutat ők nem nagyon fognak ide gépeket hozni, viszont kölcsönözhetnek. Talán nem lesz rossz ez a csere.
Írtam is egy szóval? Ezek olyan cégek, akiknek az állam a beruházásokhoz segítséget nyújt, amivel azt kívántam érzékeltetni, hogy bőven van ilyen az Opuson kívül. Itt eddig a Hunguestnél lehetett hasonlót látni, illetve tőkeemelés formájában a Kall-nál, amelyek a "piacra" dolgoznak és esetükben nem az állam a fő vásároló.
"Az Opus megveszi a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t az E.On-tól, de ehhez előbb függetleníteni kell a cég üzemirányítási rendszerét. 1,73 millió euró (vagyis körülbelül 607 millió forint) értékű szerződést kötött az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. önállóan működőképes SCADA rendszerének kialakítására, illetve a jelenleg az E.On cégcsoporttal közös SCADA rendszerről történő leválasztására – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből."
NEW OPUS GLOBAL