Hali ! Ma a fedélzeten vagyok, de egyéb elfogaltságaim miatt legközelebb Kedd 11től vagyok a Fórumban. Tehát Hétfőn sem indiket sem nyitót, zárot nem tudok írni. Sorry . A Fórum mint látod halad a maga utján pro-kontra érvekkel. A Kereskedés meg ettől eltérően halad fel vagy lelele. 3 nap múlva jelentés amiből kiderül van, történt-e vagyonkimentés.van-e nyereség. Meglátjuk. Sőt számítanék a TITÁSZ miatt is arra, hogy a határidőt ( amit korábban is írtam ) betarva megmondják végre hogy lesz/ vagy nem lesz. Az árfolyamban pedig a részemről vásárlás lesz, amennyiben a jelentés megerősít. Ezt a döntést hoztam meg. Eladni nem fogok. Ezen a szinten ? Nevetséges lenne. DE ez az én véleményem, én döntésem, én kockázatom. Senki sem halgasson senkire, csak saját magára. Nem ? DE !
18 milliárd, elég bátor vállalás, nem hiszem, hogy sokan örültek volna itt egy ilyen kötelezettségvállalásnak, elég lesz "túlélni" a felújítással járókat.
Én értem, hogy a 4IG meg a CIG nem volt stratégiai és kommunikálták is az eladását, de az nem kell, hogy azt jelentse, hogy az alján. Vagy az OPUS mégsem hisz abban, hogy 2021 végére helyreáll a gazdaság? Mert 1 év nem nagy idő, annyit nyugodtan lehetett volna várni. Alapesetben sajnos ennél a cégnél úgy tűnik, hogy nem volt fontos, hogy mennyiért adják el ezeket a részesedéseket. És ez nagy baj. Hacsak nem valami nagyhoz kell a pénz nagyon. Bár azt is tudjuk, hogy ennek a cégnek a kapcsolatain keresztűl kifogyhatatlan forrásai vannak, úgyhogy ez kevésbé valószínű. Mindegyis, ezt a 4 napot már csak kíváncsiságból kivárom. Ráadásul ezekre az ügyletekre lehet, nem is kapunk magyarázatot, mert már Q3 időszak. Meglátjuk.
Nem azert de ennyi erovel mlt is utalhatod ha nemeteket utalod,o is azt csinalta amit ok... meg a nemet peldara annyit tudnek mondani h gondolom szoktal bankartyat hasznalni ott is eloskodnek rajtad a kartyakibocsatok de az nem erdekel gondolom..
Tudod, az a probléma ezzel, hogy a magyarok imádják magukat gyűlölni, lassan így kódoltatunk egy fajta kisebbségi érzésből és most már azt akarják sulykolni, hogy ez így természetes (lásd: Trianon esetében örüljünk, hogy nem többet veszítettünk - agyrém), miközben nyitott világot játszanak a fejünk fölött. Mára befejeztem, jó éjszakát.
Szerintem kezdetben kevesen láttak színtiszta lopást, csak ahogy alakultak a dolgok, azóta sokak véleménye megváltozott. Én úgy gondolom, hogy a NER működésnek is megvan azért az előnye. Nagy koncentrációban van sok eszköz, munkaerő és pénz, sok nagy tervet lehet gyorsan végrehajtani. És végre is hajtottak, valóban nagyon sok minden épült az országban, a GDP is szépen emelkedett. Azért írtam le ezt, hogy lásd, én nem feketén-fehéren látom ezt a NER működést.
Mennyit fizetett az ML előtti 3 évben? Ne felejtsük el egyébként, hogy a németek, gondolom én, komoly pénzeket invesztáltak a kezdeti időkben az erőműbe. Mégegyszer, nem akarom én védeni a németeket, ők is megérik a pénzüket.
Szerintem, ha valaki ebben a színtiszta lopást látja, látta és ennek ellenére részesedni akar benne, az álszent, mert akkor ugyanúgy tesz, csak más dimenziókkal.
NEW OPUS GLOBAL