Azon gondolkodtam, mi van akkor ha ottoneban lévő részvénykibocsátásra nem is a 4iG a nagy érdeklődő, hanem az opus? Abban a cégben van fejlődési lehetőség rendesen nem hülyeségeket fejlesztgetnek. Az lehet egy jó dobás lenne ha ide jönne. Tudom a reményhal hal meg utoljára az akváriumban.
Dehogy is nem, akkor a RICHTER-es példa. 2015 szeptemberi bevezetést én úgy vártam, hogy kiszámoltam a Cariprazin mennyit érhet 1800 HUF jöttki. Bevezetéskor, mint itt a cégfelvásárlások kezdetekor a P/EPS szorzó megugrik, mert az árfolyamban benne a beapportált cégek proffit várakozása, de maga a profitja még nem ezért magas, akár 20-30x is lehet a ráta, ahogy az apportok már hozzájárulnak az eredményhez: bevétel/profit, az árfolyam/EPS ráta úgy megy lefelé mert az osztásból az EPS értéke nő, így már világos?
Azért azt tisztázzuk, hogy drága Erikünk a lelépés előtt még nyáron eladta a részvényeit igen magas áron, majd ősszel ugye bejelentette fél lemondását amikor látszott, hogy jön a gebasz és csak ezután jelentették be, hogy nyáron eladta a részvényeket, amit ugye másnap béten közleménybe ki kellett volna adni!! Ez is nagy átverés volt akkor, mert több hónapig nem tudta senki, hogy eladta a részvényeit. No ilyen a magyar tőzsde.
8-12 szorzót ér, közvéleménykutatástól, önkormányzati választástól függően, az induláskor mondtam 30x mert amikor apró a cég onnan hátszéllel dinamikus a növekedés, ahogy terebélyesedik mint a gömböc, úgy a 30x lefelé kell szállnia, ahol most van, ha helyes az ERSTE táblázata nagyyon kevés, példának a bevezetett Vraylarral és a soron lévő ESMYA bevezetéssel, amiből semmi nem lett volt ott 22x, erik le is mondott, meg le is lépett a pakkjával.
ML meg begyújtott a részvényeinek a felével így megfeleződött a részvényszám, ezzel megugrott a közkéz aránya és duplája lett az egy részvényre jutó érték és nyereség:))))
Hátha a semmitől elindulunk egyszer egy picit. Most ottóka is beindult, pedig most semmilyen hír nem volt náluk. Bár ott meg pletyka van, hogy a részvénykibocsátásra bejelentkezett a 4iG és ők fognak belőle jegyezni. Itt is jöhetne egy pletyka.
NEW OPUS GLOBAL