Ezt is majd az idő eldönti, mi miért volt és mi lett a sztori kiteljesedése. Egy biztos: tőzsdén logikáról és korrektségről beszélni nem érdemes ;)
Törölt felhasználó2019. 07. 25. 22:22
elég régóta tőzsdézek , sokat láttam otp,mol, telo, olaj, mikor nagyon lementek, mindegyiknél nagyon rossz hírek jöttek, most nem írom le külön külön, de tényleg rosszak, itt semmi rossz,hír csak jó és esik....szóval ez így mivel a tőzsdén vagyunk, nagyon nem korrekt....
Valahogy úgy, attól tudnak szerezni akinek van-:)XD A saját kinevelése, megerősödése a ciklus végéig tartana, nekik annyi idejük nem lenne, de 22-ben is simaliba a 2/3, MSZP-JOBBIK ki is esik, a 2 árulók pártja.
"400 alatti árfolyamot nem akarnak, mert az már nekik is fáj" Ez már rég tisztázva volt, őket nem érdekli az árfolyam, ami igen: -amire szemet vetnek meg tudjanak szerezni, legyen az cég, megrendelés -eladósodottság kordában legyen tartva -jövedelemtermelő képesség jó legyen, osztalékra nyújtson fedezetet Hogy mindezek közben mennyi az árfolyam, őket nem érdekli, azzal se szegényebbek, se gazdagabbak nem lesznek, meg nem alszanak nyugodtabban, vagy gyötrik rémálmok. Az osztalék szemléletes befektetőt sem érdekli a pillanatnyi, csak a P/FCF, P/EPS, ROA, Debt/Eq alakulása.
Hát, még mindig nem tudom, mire gondolsz, pedig nézném...a http://www.erstemarket.hu-n. Vagy én nem látok a szememtől. Mindegy, ha lesz időm, keresni fogom, bár egy linkkel könnyebb lenne mindenkinek. Köszönjük, hogy szóltál.
Május közepén volt leszúrás 381-ig is. Én azt mondom, próbáljon mindenki egy kicsit megnyugodni és gondolkodjatok hosszabb távon. Vállalom a mínuszokat is érte:) Én sem évekre terveztem eredetileg, de a sok értékes behozott cég azért meggyőzött, előbb utóbb vége lesz ennek a döglődésnek is, szerintem már nem kell rá sokat várni. Idén májusban emlékszem, legalább kétszer volt olyan, hogy szinte egész nap 400 alatt kötögettek, a zárószakaszban meg valami 527k-val visszatették 400-ra, volt egy másik eset, azt ha jól emlékszem, közel 300k-val tették meg ugyanígy, hogy 400-on zárjon és ne alatta. Nem 1-2 forintokkal kötögették fel. Egyszer zárt csak forgalom nélkül 397-re, azon kívül a nagy felhúzás óta nem zárt 400 alá. Akkor is elmondtam és most is tartom azt a véleményemet, hogy ha áll az a teória, miszerint a nagyjaink közül adja valaki, akkor az is áll, hogy 400 alatti árfolyamot nem akarnak, mert az már nekik is fáj (persze mivel semmi sem lehetetlen, megtörténhet az ellenkezője is, és 400 alá is beengedhetik, de erre azért nem fogadnék nagy tétben). Akkor legalább azt eltaláltam, hogy ott volt az alja, azt már sajnos nem, hogy a fúziót követően hamar 500 felett leszünk. A július egyértelműen csalódás, talán sosem fogjuk megtudni, miért történik ez pontosan, lehetnek itt összeesküvés elméletek, bizonyítani szerintem nem tudjuk egyiket sem. De szerintem nem fogják most sem 400 alá engedni, technikailag is túladottá vált, szerintem itt a vége az esésnek 400-nál. A tévedés jogát fenntartom, én nem bíztatok senkit semmire, mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, de nekem az a véleményem, hogy aki itt elad, sokkal nagyobb kockázatot vállal, mint aki vesz. Lehet, hogy sokan ökörnek tartanak, de én tartom magam az elhatározásomhoz, az éves jelentést és hogy lesz-e osztalék, biztosan megvárom, árfolyamtól függetlenül (persze ha az életemben nem történik egyéb kényszerítő jellegű dolog, ami miatt el kéne adjak). Kamuból nem hoznak létre ilyen céget még nekik is túl drága mulattság lenne. Lehet én vagyok túl naiv vagy jóhiszemű, de én a jó oldaláról közelítem meg a dolgokat akkor is, ha rögös az út, ami a célomhoz vezet. A pénz csak eszköz, nem halok éhen, ha ez mégse jönne be, nincs lakáshitelem se, hála Istennek ami alapvetően kell anyagilag, megvan az életemben. Nem meggazdagodni jöttem ide sem, csak egy kis pénzt keresni, hogy ne csak munkából éljek, könnyebb legyen az élet, de majd kiderül, jól tettem-e. Szerintem ne írjuk le az Opust. Jó egészséget és kötél idegeket minden befektető társnak! Tisztelettel
Türelem lesz jobb is...igaz anno a philllaxiara is ez volt a motivacios + itélésem....es uszott 2 millám...De most azert is ujra csak türelem es kész.... :)
NEW OPUS GLOBAL