Vigyázz ezzel a kamatos kamattal, mert ha minden évben 7,2%-ot nyersz, akkor leszel 10 év múlva duplában. Lehet, hogy valakinek ennyi elég, de egy ekkora kockázatú, likviditású befektetéstől én biztos többet várnék el. CAPM modellbe ne menjünk bele, egy átlagos részvény esetében a részvénykockázati felár kb. 6% + a 10 éves állampapír hozam (ami kb. 5%) és erre jön rá, hogy kispapír, kislikviditással (mondjuk 2-3% pluszba) és akkor már ott vagyunk 13-14%-nál a saját tőkétől elvárt hozam esetében. És, ha csak 13,5%-os éves hozzammal számolsz, akkor 10 év alatt 3,5-szeresére kéne felmennie az árfolyamnak. Már, ha jó az üzleti modell, amit a cég követ és ebben nem vagyok biztos. Kész naperőműveket vásárolni egy nyugdíjalapnak talán jó lehet (alacsony, de viszonylag kiszámítható hozam), de egy gyors növekedésű cégnek szerintem nem igazán.
kezdem érteni a jóember taktikáját. az 1000-es pakkokat csalja le az ilyen 7db-os lekötésekkel. venni akar a nyomorult, de még az 1170 is drága neki. hatalmas kereskedő, gyakorlatilag fűrészeli a fingot.
Mondjuk ha en ilyen NYRTt vezetnek, ego lenne ez az erdektelensrg, es neznem ilyen kishituek legyenek befektetoim egy ily n szektorban. Szerintem ez valahol szegyen, hogy eleve ilyeneken kell agyalni egy megujulo energias cegnel energia valsagban. En biztos szegyelnem.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf