Igen, illetve a konszolidáltat Xtend-en elég a hatodik hónap végéig elfogadni, az 5. hónap vége az egyedire vonatkozik. NAP Nyrt készít konszolidált beszámolót is. Viszont még nem láttam a könyvvizsgálói jelentést. Az egyedire se.
Szerintem sem a b), sem a c) pont nem teljesül a NAP-ra, így elegendő
egyedi beszámolót elfogadni május 31-én. Arról pedig 30-án az évi rendes
közgyűlésen szavazni fogunk.
2000. évi C. törvény a számvitelről 117. § (1) * Az anyavállalatnak nem kell az üzleti évről összevont (konszolidált) éves beszámolót készítenie, ha az üzleti évet megelőző két – egymást követő – üzleti évben a mérleg fordulónapján a következő három mutatóérték közül bármelyik kettő nem haladja meg az alábbi határértéket: a) * a mérlegfőösszeg a 10 000 millió forintot, b) * az éves nettó árbevétel a 20 000 millió forintot, c) az üzleti évben átlagosan foglalkoztatottak száma a 250 főt. (2) Az (1) bekezdés szerinti mutatóértékek meghatározásánál az anyavállalat és leányvállalatainak, valamint közös vezetésű vállalkozásainak (ideértve a 119. § alá tartozókat is) konszolidálás előtt összesített adatait kell figyelembe venni. A közös vezetésű vállalkozás adatait a tőkerészesedés mértékében kell figyelembe venni.
Emlékeim szerint az Xtend piacon május 31-ig kell elfogadott éves beszámolóval rendelkezni, ha naptári évvel megegyező az üzleti év. Ha nincs határidőben elfogadott beszámoló, akkor az elfogadott jelentés közzétételéig az MNB felfüggeszti a kereskedést.
Ezt nem tudtam, hogy látszik e a végső tulajdonos a Kelernél. Felhívtam végül Erstet és azt mondta aki felvette, hogy nincs dolgom, alapból jelentik. Soha nem voltam még ilyenen, de ha lesz időm, a hangulat miatt beugrok :). Köszönöm a válaszokat.
A nagyobb magyar szolgáltatóknál nincs dolgod, csak igazolod a személyazonosságod. Ha Interactive Brokersnél vagy Degironál vagy, akkor tulajdonosi igazolást kell kérned, mert náluk nem a neveden vezetik a részvényeket hanem egy gyűjtőszámlán.
Van valami teendőm, ha a közgyűlésen részt szeretnék venni? A kiírásból számomra úgy tűnik, hogy a társaság két nappal a közgyűlés előtt lekérdezi Kelertől, hogy kik a tulajok, bejegyzi részvénykönyvbe és azok mehetnek. Ha magánszemélyként vásároltam Erste brokeren keresztül a papírt, azt gondolnám alapból, hogy megjelenek személyi igazolvánnyal és kész.
Nem tudom, hogy mire gondolsz konkrétan, de ezt a részvényt màr azok is régen eladták, akik engem a pokolra kívántak amikor kételyeket ébresztettem felőle ezen a fórumon. Hogy mennyire akarja a jelenlegi bankfelügyelet elintézni a Matolcsy klánt, azt nem tudom. De, hogy ők nem becsületesen megkeresett és adózott pénzükből vették a Nap részvényeiket, abban biztos vagyok. Hogy kinek kell emiatt börtönbe menni, azt majd eldönti a bíróság. Hogy a régi és a jelenlegi vezetés miről tudott, miről tehetett azt megint ki kell vizsgálni. Én annyit tudok, amit itt Földvári úr közölt, hogy megromlott egészségi állapota miatt kellett megválnia régebbi beosztásától.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf